افشاگری فایننشال تایمز؛ اسرائیل با کمبود موشکهای پدافندی مواجه شده/ واشنگتن در مرز نقطه شکست؟
اکوایران: مدیران صنعت تسلیحات، مقامات نظامی سابق و تحلیلگران، اسرائیل با کمبود قریبالوقوع موشکهای پدافندی مواجه است.
به گزارش اکوایران، به گفته مدیران صنعت تسلیحات، مقامات نظامی سابق و تحلیلگران، در حالی که اسرائیل به دنبال تقویت دفاع هوایی خود برای محافظت در برابر حملات موشکی ایران و متحدان آن است، با کمبود قریبالوقوع موشکهای پدافندی مواجه است.
به نوشته فایننشال تایمز، ایالات متحده به سرعت در تلاش برای کمک به بستن شکافها در دفاع هوایی اسرائیل است و روز یکشنبه اعلام کرد که یک سیستم دفاع موشکی در ارتفاع بالا (Thaad) را پیش از واکنش تلافی جویانه مورد انتظار اسرائیل به ایران - که خطر تشدید بیشتر در منطقه را به دنبال دارد – مستقر میکند.
دانا استرول، یک مقام ارشد نظامی سابق آمریکا در خاورمیانه، گفت: «مسئله مهمات اسرائیل جدی است». او گفت: «اگر ایران به حمله اسرائیل [با یک حمله موشکی گسترده] پاسخ دهد و حزبالله نیز به آن بپیوندد، پدافند هوایی اسرائیل به چالش خواهد خورد. ذخایر آمریکا نامحدود نیست و نمیتواند با همین سرعت هم اوکراین و هم اسرائیل را تامین کند. ما در حال رسیدن به نقطه شکست هستیم.»
کارخانهها مشغول کارند
بوز لووی، مدیر اجرایی صنایع هوافضای اسرائیل، یک شرکت حکومتی که موشکهای رهگیر پیکان را تولید میکند که برای سرنگونی موشکهای بالستیک استفاده میشوند، گفت که برای ادامه تمام وقت تولید، به صورت سه شیفت کار میکنند. لووی گفت: «برخی از خطوط ما 24 ساعته و هفت روز هفته کار میکنند. هدف ما این است که به تمام تعهدات خود عمل کنیم. اما تولید موشکهای رهگیر کار چند روز نیست».
در حالی که اسرائیل میزان ذخایر خود را فاش نمیکند، وی افزود: «این راز نیست که ما باید ذخایر خود را دوباره پر کنیم.»
پدافند هوایی سهلایه اسرائیل تاکنون درصد موفقیت بالایی در برابر پهپادها و موشکهای ورودی داشته است.
سامانه گنبد آهنین راکتهای کوتاه برد و پهپادهای شلیک شده توسط حماس از غزه را سرنگون کرده است، در حالی که سامانه فلاخن داوود راکتهای سنگینتری را که از لبنان شلیک میشود رهگیری کرده است و سامانه پیکان با موشکهای بالستیک ایران درگیر شده است. نیروهای حوثی در یمن و گروههای عراقی نیز موشکها، راکتها و پهپادهایی را به سمت اسرائیل شلیک کردهاند.
ارتش اسرائیل در ماه آوریل ادعا کرد که با کمک ایالات متحده و سایر متحدانش، در برابر 170 پهپاد، 30 موشک کروز و 120 موشک بالستیک ایران، به رهگیری بالای 90 درصد دست یافته است.
اما اسرائیل موفقیت کمتری در دفع رگبار دوم ایران در 1 اکتبر با پرتاب بیش از 180 موشک بالستیک داشت. به گفته تحلیلگران اطلاعات منبع باز، تقریباً 32 موشک به پایگاه هوایی نواتیم اسرائیل اصابت کرد، در حالی که یک موشک در فاصله 700 متری مقر فرماندهی موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل منفجر شد.
سامانه تاد ارائه شده توسط ایالات متحده که برای سرنگونی موشکهای بالستیک طراحی شده است، در کنار سامانه پیکان اسرائیل قرار خواهد گرفت، که قرار است پیش از واکنش تلآویو به حمله موشکی ایران، دفاع هوایی کلی اسرائیل را تقویت کند.
خودداری حزبالله
حزب الله مستقر در لبنان نشان داده که با وجود هفتهها حمله اسرائیل علیه فرماندهان و زرادخانه آن، همچنان میتواند تا عمق حداقل 60 کیلومتری به اسرائیل حمله کند.
روز یکشنبه یک پهپاد تهاجمی حزب الله چهار سرباز اسرائیلی را در یک پایگاه نظامی در مناطق مرکزی کشت.
اساف اوریون، سرتیپ و مدیر سابق استراتژی ارتش اسرائیل، گفت: «ما هنوز شاهد تمام توانایی حزب الله نیستیم. این گروه تنها حدود یک دهم ظرفیت پرتاب تخمینی خود را شلیک کرده است: چند صد راکت در روز به جای 2000 موشک».
اوریون گفت: «بخشی از این شکاف به دلیل انتخاب حزبالله است که نخواسته تمام قد وارد شود و بخشی از آن به دلیل حملات ارتش اسرائیل است... اما حزب الله همچنان به اندازه کافی برای انجام یک عملیات قوی توانایی دارد. حیفا و شمال اسرائیل هنوز هم تقریباً هر روز در معرض حملات موشکی و پهپادی قرار دارند.»
تحلیلگران گفتند که برنامه ریزان دفاعی و پدافند هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی اسرائیل باید انتخاب کنند که میخواهند از کدام مناطق محافظت کنند.
بر اساس آمار رسمی اسرائیل، طی سال گذشته بیش از 20،000 موشک و راکت تنها از غزه و لبنان به سوی اسرائیل شلیک شده است.
ایهود ایلام، محقق سابق وزارت دفاع اسرائیل گفت: «در طول حمله 1 اکتبر، این احساس وجود داشت که ارتش اسرائیل برخی از رهگیرهای پیکان را برای موج حمله بعدی ایران به سمت تل آویو نگه داشته است. تمام شدن این رهگیرها فقط مسئله زمان است و اسرائیل باید استفاده از آنها را اولویت بندی کند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله زودهنگام مجلس به دولت؛ رکوردی که به نام مسعود پزشکیان ثبت شد/ ترینهای استیضاح بعد از انقلاب
-
موافقت ترامپ با توقف استرداد شهروند ایران از ایتالیا
-
زنگ خطر کاهش رشد جمعیت به صدا در آمد؛ خودروسازان متهم جدید
-
تداوم ریزش قیمت طلا و سکه در سایه 3 عمل مهم/ اعلام جزئیات حراج جدید مرکز مبادله
-
قطعی درگاه های صرافی رمز ارز 260 ساعته شد/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد
-
رقیب تهران در پایتخت
-
سال سرنوشت تهران؛ وسوسه تلآویو و تصمیم حیاتی ترامپ
-
محمدرضا لطفی، آوای جاودانه تار و موسیقی ایرانی
-
بازار خودرو ایران رکود جهانی زد!