وسوسه جدید بن زاید بشار اسد را از تهران دور میکند؟
اکوایران: روزنامه لبنانی الاخبار از «وسوسههای» امارات برای متقاعد کردن بشار اسد، رئیسجمهور سوریه برای رها کردن ائتلافش با ایران و حزبالله توصیف خبر داد.
به گزارش اکوایران، روزنامه لبنانی الاخبار از «وسوسههای» امارات برای متقاعد کردن بشار اسد، رئیسجمهور سوریه برای رها کردن ائتلافش با ایران و حزبالله توصیف خبر داد.
به نوشته این روزنامه، در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به دنبال تغییرات اساسی نه تنها در زمین لبنان، بلکه در سوریه است، گزارشهای دیپلماتیک نشان میدهد که سران امارات با همکاری اردن، به دنبال متقاعد کردن اسد برای ترک ائتلاف با ایران و حزبالله است.
بر اساس این گزارش، ابوظبی و امان به دنبال این هستند تا اسد را متقاعد کنند که از ایران و حزب الله بخواهد خاک سوریه را ترک کنند و از هرگونه حمایت مالی و نظامی به لبنان از طریق خاک سوریه جلوگیری شود.
در ادامه این گزارش ذکر شده امارات سعی دارد پیشنهادات وسوسهانگیز مالی بزرگی را به اسد برای دور شدن از محور ایران ارائه دهد؛ از جمله آمادگی برای مشارکت گسترده در بازسازی سراسر سوریه. اردن هم متعهد شده که همه گروههای مخالف دولت سوریه را در جنوب و شرق سوریه از بین ببرد.
اکوایران: حزب الله قطعاً برای بقای سیاسی اسد ضروری بود. اما دولت اسد توانایی یا میلی برای حمایت از این جنبش در برابر اسرائیل از خود نشان نداده است.
این گزارش در شرایطی منتشر شده که رسانه امواجمیدیا نیز پیش از این مدعی شده بود که اماراتیها به دنبال خارج نگه داشتن سوریه از منازعه داغ ایران و اسرائیل هستند.
بر اساس این گزارش، در ۹ اکتبر ۲۰۲۳ -دو روز پس از آغاز جنگ اسرائیل با غزه- مقامات اماراتی از اسد خواستند که سوریه را از درگیری دور نگه دارد. این گزارش متذکر شده این احتمال وجود دارد که کمپیدایی سوریه در خصوص مناقشهی غزه، نتیجهی اقناع و اغوای مبتنی بر منافع امارات باشد.
به استدلال نویسنده این گزارش، اماراتیها در کاستن از سردی روابط با اسد منافع زیادی دارند. در اندیشهی امارات، اجتناب از تعامل با دمشق، متحد ایران و روسیه، برای کشورهای عربی مفید نیست. از چشم ابوظبی، نفوذ در سوریه مستلزم گفتگو با رژیم دمشق است. و اگرچه تحریمهای غرب تاکنون سد راه دستاوردهای اقتصادی کشورهای عربی خلیج فارس در سوریه بوده است، امارات مایل است در نهایت از فرصتها برای بازسازی و توسعهی مجدد سوریه استفاده کند.
نظر به رقابت قدرتهای بزرگ، در یک زمینهی ژئوپلیتیک گستردهتر، امارات نمیخواهد جهان عرب قربانی رقابت چین و آمریکا شود. بنابراین، در چشم ابوظبی تفرقهی کمتر میان کشورهای عربی از این منظر مهم مینماید. به استدلال بسام بربندی، دیپلمات سابق سوریه، "مناقشهی آمریکا و چین در دورهی پیش رو تشدید خواهد شد. برای اینکه اعراب تاوان این اختلاف را نپردازند، باید دستکم تصور همکاری بین اعراب وجود داشته باشد. بنابراین -از نقطهنظر امارات- باید راهحلهای واقعبینانه برای مشکلات و بحرانها در سوریه، یمن، لبنان و عراق یافت شود».
در واقع، به نظر میرسد ابوظبی به شیوهای واقعگرایانه و با صبر و حوصله به دمشق نزدیک میشود، که منعکسکنندهی رویکرد عملی رهبران امارات است. در کوتاهمدت، امارات میتواند از این موضوع خشنود باشد که انرژیای که صرف حمایت از دولت سوریه کرده است، باعث شده که اسد دلیلی برای درگیری نداشته باشد. اما تمرکز اصلی این کشور عربی خلیج فارس بر آن است که طی سالها و حتی دهههای آینده، چه فرصتهایی ممکن است از این رابطه با سوریه برایش فراهم شود. بنابراین اماراتیها اکنون تلاش دارند که سوریه را نیز جنگ احتمالی ایران و اسرائیل دور کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ورق در سوریه بر میگردد؟
-
اولین سخنرانی جولانی پس سقوط اسد: این پیروزی فصل جدیدی را در تاریخ منطقه رقم خواهد زد
-
جایگزین پژو 206 بالاخره به بازار می آید
-
سیگنالی که رهبر شورشی برای تهران و ترامپ فرستاد؛ جولانی راه بقا در سوریه را میداند؟
-
انعکاس سقوط اسد در ایران، توئیت عجیب معاون رئیسی، و حرفهای قالیباف درباره قانون حجاب
-
احتکار ۷۰۰ هزار خودرو در پارکینگها/ امید به کاهش قیمت با افزایش تولید
-
اقتصاد منجر به فروپاشی رژیم اسد شد؟
-
3 اصل ایران در واکنش به تحولات سوریه
-
گزارش لحظه به لحظه از آخرین روز اسد