بررسی جزئیات سفر پزشکیان به روسیه؛ آغاز مرحله جدید همکاریهای راهبردی تهران با مسکو
اکوایران: سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، در دیدار امروز خود با معاون وزیر امور خارجه روسیه، ترتیبات سفر رسمی .رئیسجمهوری ایران به مسکو را بررسی کردند.

به گزارش اکوایران، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو امروز -22 دی ماه- با آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، دیدار و گفتوگو کرد.
این دیدار که پیش از سفر رسمی رئیسجمهوری ایران به روسیه انجام شد، به بررسی ترتیبات تشریفاتی و جزئیات برنامههای سفر پرداخت. در این جلسه، تأکید شد که این سفر تاریخی به تغییرات مهمی در روابط دو کشور و ارتقای سطح تعاملات بین ایران و روسیه منجر خواهد شد.
همچنین، اهمیت معاهده جامع همکاریهای راهبردی ایران و روسیه مورد تأکید قرار گرفت؛ معاهدهای که با امضای آن، همکاریهای دو کشور گسترش یافته و زمینه برای پیشبرد روابط بیشتر فراهم خواهد شد.
سفر رئیسجمهوری ایران به مسکو قرار است در تاریخ 28 دیماه انجام گیرد. در این سفر، علاوه بر دیدار و رایزنی پزشکیان با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دیگر مقامات عالیرتبه روسیه، معاهده جامع همکاریهای راهبردی نیز به امضا خواهد رسید.
جزئیات سند جدید همکاری ایران و روسیه
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در 19 دی ماه در گفتوگو با اسپوتنیک درخصوص روابط ایران و سوریه اظهار کرد: امیدواریم در هفدهم ژانویه ماه شاهد امضای سند جامع همکاریهای دو کشور باشیم.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم در هفدهم ژانویه شاهد امضای سند جامع همکاری های دو کشور باشیم.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امورخارجه نیز در 17 دی در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره سند جدید همکاری ایران و روسیه گفت: موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه که اخیراً به امضای دو کشور رسید، ابعاد مختلفی را در بر میگیرد.
بقایی تصریح کرد: بخشهای اصلی این موافقتنامه شامل همکاریهای اقتصادی، تجاری، انرژی، محیط زیست و مسائل دفاعی و امنیتی است و روند تدوین این موافقتنامه به سالها قبل و به اواخر دهه ۱۳۹۰ باز میگردد و مذاکرات آن در دولتهای مختلف ادامه داشته است.
او در ادامه بیان کرد: این سند جدید به نوعی بهروزرسانی و تکمیلکننده موافقتنامه بلندمدت همکاری ایران و روسیه است که در اواخر دهه ۱۳۷۰ به امضاء دو کشور رسید. این موافقتنامه ابتدا در سال ۱۳۸۱ اجرایی شد و پس از یک دوره ۱۰ ساله در سال ۱۳۹۱، بهطور خودکار تمدید شد و همچنان مبنای همکاریهای دوجانبه ایران و روسیه باقی ماند.
اکوایران: سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن ارائه توضیحات درباره سند همکاری جدید ایران و روسیه، تاکید کرد این سند به منظور تقویت روابط دوجانبه و توسعه همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف بهویژه در زمینههای اقتصادی و انرژی تدوین شده است.
توافقنامه راهبردی ایران و روسیه چیست؟
با این همه، ایران و روسیه پیش از این نیز در سال ۲۰۰۱ میلادی قرارداد استراتژیک ۲۰ ساله امضا کردند که در سال ۲۰۲۰ به طور خودکار به مدت پنج سال دیگر تمدید شد. همچنین، در همان سال، دو طرف توافق کردند که یک سند جدید جایگزین توافق قبلی شود.
تا کنون جزئیات دقیقی از این توافق استراتژیک جدید منتشر نشده است، اما بر اساس اطلاعات ارائهشده از سوی روسیه، توافق سال ۲۰۰۱ شامل همکاریهایی در حوزههای صنعت و فناوری، پروژههای امنیتی، انرژی، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای و ساخت نیروگاههای هستهای است.
دیدار روسایجمهوری ایران و روسیه در بریکس
تقویت روابط ایران و روسیه یکی از اصلیترین سیاستهای خارجی دولت چهاردهم مورد توجه ارکان دولت بوده است.
در اول آبان، مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری ایران، برای حضور در اجلاس بریکس به کازان، روسیه سفر کرد. در حاشیه این اجلاس، او با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار، پوتین بر اهمیت روابط ایران و روسیه تاکید کرد.
پزشکیان نیز در این دیدار گفت که مواضع ایران و روسیه در سطح بینالمللی بسیار نزدیک است و ابراز امیدواری کرد که سند راهبردی مشارکت جامع بین دو کشور به زودی نهایی شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تشدید حملات آمریکا به یمن/ درخواست واشنگتن از تلآویو چه بود؟
-
ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی 100 هزار تنی روسیه توسط آلمان
-
دو بحرانی که تهران را تهدید میکنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان
-
آلمان؛ فروشنده اصلی خودرو به ایران در 1403
-
آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی در نوروز/ اعتبار خرید ماهانه برای ۷ دهک درآمدی
-
جزئیات تازه از وضعیت تاسیسات هستهای نطنز بعد از زلزله / کمالوندی توضیح داد
-
هشدار اردوغان به اپوزیسیون: خیابانی که به آن فراخواندهاید، بنبست است
-
آنتی شوک ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ
-
اگر اوکراین سلاحهای هستهای خود را تسلیم نکرده بود چه اتفاقی میافتاد؟