پالس مذاکراتی ظریف؛ معاون راهبردی رئیسجمهور از لزوم گفتوگو با دشمن گفت
اکوایران: معاون راهبردی رئیسجمهور در گفتوگو با برنامه «حضور»، به تحلیل سیاستهای ترامپ در قبال ایران و تأثیر آن بر سیاست خارجی کشور پرداخت. ظریف همچنین بر اهمیت مذاکره با دشمنان برای حفظ منافع ملی تأکید کرد و از دستاوردهای دیپلماتیک ایران در دوره ریاست جمهوری ترامپ دفاع نمود.
به گزارش اکوایران، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی دولت چهاردهم شب گذشته -27 دی- با حضور در قسمت دوم برنامه «حضور» در گفتوگو با محمدحسین رنجبران درخصوص موضوعات مختلفی صحبت کرد. او در بخشی از سخنانش به ارتباطات ایران در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ و مذاکرات و همچنین تفاوت ترامپ در این دوره با اولین دوره ترامپ پرداخت.
تصمیم بر مذاکره در سطوح عالی نظام گرفته میشود
ظریف درخصوص چگونگی تصمیم برای انجام مذاکرات اظهار کرد: تصمیم در مورد اینکه مذاکره بکنیم یا مذاکره نکنیم را در سطح عالی نظام میگیرند؛ آن وقتی هم که من وزیر خارجه بودم، مجری تصمیم بودم.
او ادامه داد: الان هم که وزیر خارجه، آقای عراقچی است، با قدرت دارد وزارت خارجه را اداره میکند و همه ما باید از ایشان حمایت کنیم. واقعاً هم توفیقات خوبی کسب کرده، مثلاً در محکوم شدن حملات اسرائیل و تجاوز اسرائیل به ایران، این همصدایی منطقه با ایران در محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی، نتیجه دیپلماسی بسیار موفق آقای عراقچی است که من فکر میکنم همه ما باید از این تلاش شایسته ایشان سپاسگذار باشیم. لذا بنده فقط میتوانم نظر شخصی خود را بگویم.
معاون راهبردی رئیسجمهور با اشاره به لزوم مذاکره با دشمنان گفت: به نظر من ما با دوستانمان مذاکره نمیکنیم. آدم با خودش که حرف نمیزند! با کسانی حرف میزند که مخالفش هستند. ما در گذشته با صدام هم گفتگو کردیم؛ روزی که من دیدار داشتم با صدام حسین، کنار آقای خرازی، حتماً خیلی روز شیرینی نبود یعنی دیدن کسی که مسئول شهادت دهها هزار هموطن شماست، خیلی شیرین نیست اما منافع ملی اقتضاء میکند. منافع ملی از همه چیز بالاتر است.
«ترامپ با خروج از برجام شکست خورد»
وزیر اسبق امور خارجه درخصوص روی قدرت آمدن ترامپ، گفت: من معتقدم که ایران قدرتمند است. ما ترامپ را شکست دادیم؛ این را فراموش نکنیم. ترامپ خیال میکرد با خروج از برجام، ایران به هم میریزد. بولتون که طراح خروج ترامپ از برجام است، در اسفند مشاور امنیتی ترامپ شد و در دی ماه در پاریس در اجلاس منافقین سخنرانی کرد و گفت ما سال آینده در تهران خواهیم بود.
او ادامه داد: ترامپ واقعاً خیال میکرد با خروج از برجام، حکومت ایران فرو میپاشد. ترامپ خیال میکرد که با خروج از برجام دنیا در کنار آمریکا قرار میگیرد. بارها از اروپاییها شکایت کرد که پشت او نیامدند. یکی از دانشجویان من پایان نامه فوق لیسانساش درباره این بود که چطور ترامپ در باز امنیتی کردن ایران شکست خورد؟ واقعاً شکست خورد. فکر نکنیم ترامپ موفق شد.
ظریف در ادامه تاکید کرد: بله، ترامپ از قدرت اقتصادی آمریکا استفاده کرد و بر ایران فشار آورد، اما آیا هدف این بود که به ایران از نظر اقتصادی فشار بیاورند؟! یا هدف این بود که دنیا را دوباره با آمریکا همراه و ایران را منزوی بکنند و ایران مجبور شود از برنامه هستهای دست بردارد. او در برنامهاش موفق نشد.
«ایران بزرگتر از آن است که ترامپ تصور میکند»
ظریف درباره سیاست فشار حداکثری ترامپ اظهار کرد: من فکر میکنم ترامپ آنقدر عاقل باشد که ببیند برنامه فشار حداکثری که برنامه خودش هم نبود، برنامهای بود که بولتون و پمپئو دو نفر تندرو که خودش هم گفته بود اگر بولتون را رها کنیم ما را به جنگ میبرد و ترامپ مانع بولتون شد که آمریکا را به جنگ ببرد؛ خب اینها را من فکر میکنم در این مدت ترامپ ضربههایی که بولتون و پمپئو به سیاست خارجی آمریکا زدند را دیده است.
معاون راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد: پمپئو خیلی امید داشت که در این دوره در دولت ترامپ مقام بگیرد ولی ترامپ اعلام کرد که از او استفاده نمیکند و نکرد؛ یعنی معلوم است که آن نگرش را نگرش موفقی نمیداند. لذا این تصور را نکنیم که ترامپ غولی است که میخواهد بیاید. نه؛ ما خیلی بزرگتر از این حرفها هستیم. ایران کشور بزرگی است. ایران قدرتمند است. گفتم ما بعد از ۲۲۰ سال توانستیم به دنیا ثابت کنیم که ما یک لقمه چرب و نرم نیستیم؛ این خیلی دستاورد بزرگی است و این دستاورد را دست کم نگیریم و با اعتماد به نفس بایستیم. ضرورت داشت مذاکره کنیم و از منافع خودمان دفاع کنیم.
مقاله ظریف در «فارین افرز»:
محمدجواد ظریف پیش از این نیز در 13 آذرماه در مقالهای تحت عنوان «ایران مسیر صلح را چگونه میبیند؟» در نشریه معتبر آمریکایی «فارین افرز» به بررسی موقعیت جدید سیاسی و استراتژیک کشور و همینطور چگونگی ارتباط با غرب پرداخت.
معاون راهبردی ریاست جمهوری به تغییر و انعطافپذیری سیاست خارجی ایران اشاره میکند و بر اهمیت دیپلماسی سازنده و روابط متوازن با همسایگان و قدرتهای جهانی تاکید دارد. او معتقد است که ایران باید رویکردی جامع و بهدور از الگوهای قدیمی را در پیش بگیرد.
رییس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در گفتگو با المیادین اعلام کرد که ایران اگرچه آماده گفتگو است، اما همزمان در برابر فشارها نیز مقاومت خواهد کرد. این درحالی است که چند صباحی است برخی از دولتیها پالسهای مثبتی مبنی بر تنشزدایی با غرب میدهند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین پهپاد بالونی رادارگریز جهان رونمایی شد
-
هشدار مهم به دولت؛ کمبود برنج و روغن و حبوبات را جدی بگیرید
-
واردکنندگان خودرو به التماس مشتری افتادند
-
بازگشت کالابرگ الکترونیکی کلید خورد؛ خبر مهم وزیر رفاه از اجرای دوباره طرح کالابرگ الکترونیک تا ماه رمضان
-
گره ابرتوافق منطقه به دست ترامپ باز میشود؟
-
معادلهای که پیچیدهتر شد؛ چرخش معنادار پوتین در قبال ایران هستهای؟
-
نمایش قدرت دفاعی نیروی زمینی ارتش در غرب ایران/ سلاح «مصاف» جایگزین «ژ 3»
-
جمعیت ایران پیرتر شد؛ سهم گروه ۵۱ تا ۶۰ سال افزایش یافت
-
تسهیلات امهالی در ایران و دنیا