به گزارش اکوایران، از زمان انتخاب مجدد ترامپ در نوامبر گذشته، او و مشاورانش تقریباً درباره ایران سکوت اختیار کرده‌اند. تنها اطلاعاتی که از طریق برخی دستیارانش منتشر شده، این است که هم‌زمان با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران، اعمال خواهد شد.

با گذشت نزدیک به دو هفته از آغاز دوره دوم ریاست‌ جمهوری ترامپ، هنوز فرستاده ویژه‌ای برای امور ایران در وزارت خارجه آمریکا منصوب نشده است. همچنین ترامپ تأکید کرده است که استیو ویتکاف، فرستاده‌اش در امور خاورمیانه، مسئولیت سیاست‌های مربوط به ایران را بر عهده نخواهد داشت.

به نوشته خبرگزاری العربیه، چندین تحلیل در واشنگتن مطرح شده است. مهم‌ترین آن‌ها این است که دولت فعلی، در سطح مشاور امنیت ملی، وزیر خارجه و وزیر دفاع، در حال تدوین راهبردی جدید در قبال ایران است.

علاوه بر این، ترامپ مسائل داخلی را در اولویت قرار داده است، به‌ویژه موضوع مرزها، مهاجران غیرقانونی و مبارزه با گرانی.

برخی از مقامات دولت آمریکا به العربیه گفته‌اند که «مسئله ایران در وقت خودش مطرح خواهد شد و ترامپ فعلاً بر وعده‌های انتخاباتی‌اش تمرکز کرده و در حال صحبت با رأی‌دهندگان آمریکایی است، نه با جهان.»

برخی دیگر نیز تأکید دارند که پرونده ایران به‌زودی مطرح خواهد شد، اما قابل به تعویق انداختن است، زیرا پرونده‌های بزرگی مانند اوکراین و رقابت با چین نیز در دستور کار کاخ سفید قرار دارند.

این تأخیر به طرف‌های مختلف فرصت می‌دهد تا با دولت ترامپ ارتباط برقرار کرده و بر تصمیمات او تأثیر بگذارند. این موضوع در واکنش‌های ایران نیز مشهود است.

به‌عنوان مثال، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، در نشست داووس به نوعی به این موضوع اشاره کرد. علاوه بر این، مقامات ایرانی در روزهای گذشته بارها از آمادگی برای گفت‌وگو سخن گفته‌اند.

نکته قابل توجه این است که طی هفته‌ها و حتی ماه‌های گذشته، هیچ‌گونه تحرکات نظامی در نزدیکی نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه خلیج فارس وجود نداشته است؛ نه در قالب ناوهای جنگی و نه با پهپادها.

انتظار می‌رود در سفر هفته اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به واشنگتن، «پرونده ایران» یکی از مهم‌ترین مسائلی باشد که او قصد دارد با ترامپ در مورد آن مذاکره کند.

نتانیاهو در دیدار با ترامپ با رئیس ‌جمهوری روبه‌رو خواهد شد که به‌شدت محتاط است و نمی‌خواهد درگیر ماجراجویی‌های نظامی شود. ترامپ بیشتر علاقه‌مند است به مردم آمریکا بگوید که خواهان جنگ نیست، بلکه به دنبال پایان دادن به جنگ‌‌هاست.

جاناتان لورد، رئیس مرکز امنیت خاورمیانه در مؤسسه امنیت جدید آمریکا، معتقد است که اگر ترامپ بخواهد سیاست «فشار حداکثری» را دوباره اعمال کند تا ایران را وادار به مذاکره و ارائه امتیازات بیشتر کند، نیاز به  همکاری نزدیک با بریتانیا، فرانسه و آلمان خواهد بود.

ترامپ اکنون در برابر گزینه‌های متعددی قرار دارد. اما شاید مهم‌ترین تحول در سیاست‌های او، پس از دیدار با نتانیاهو، به صحبت‌هایی بستگی داشته باشد که او در هفته‌های گذشته از طریق واسطه‌های عرب و غیرعرب از ایران شنیده است.