ایران میتواند مثل عربستان و امارات در وفاق موفق شود؟
یک استاد علوم روابط بینالملل با بررسی مدلهای مختلف وفاق ملی در کشورهای مختلف می گوید: برخی از مدل های وفاق و انسجام ملی متکی به یک فرد است. این مدل ها در برخی از کشورها از جمله آذربایجان موفق نبوده است اما در مقابل در برخی کشورها همچون عربستان و امارات توانسته موفق عمل کند.
محمود سریعالقلم می گوید: عامل پیشرفت این دو کشور در پیشبرد اهداف وفاق ملی با وجود متکی بودن به یک فرد دو نکته است. نکته نخست اینکه حکمرانان هر دو کشور به فکر حل و فصل مسائل جامعه هستند و برای رفع این چالش ها، به این پذیرش رسیدهاند که بخش خصوصی، کانون حکمرانی است.
او ادامه میدهد: نکته دوم آنکه با وجود اینکه حکومتها در این دو کشور پادشاهی هستند اما به این مرحله از پذیرش رسیدهاند که میگویند ما به قدرت رسیدهایم که مشکلات مردم را حل کنیم.
با تشکیل دولت چهاردهم، یکی از پرتکرارترین واژههایی که از سوی مسعود پزشکیان مطرح و به عنوان ستون اصلی دولت او شناخته شد، «وفاق ملی» بود. او بعد از پیروزی در انتخابات گفت که دولت او، دولت وفاق ملی خواهد بود. اما مفهوم این عبارت در ادبیات علوم سیاسی و حکمرانی چیست؟ آیا این تعبیر در کشورهای مختلف بر یک پایه و اساس مشترک بنا شده یا آنکه در کشورهای مختلف متفاوت است؟
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حادثه در خط پنج مترو تهران؛ واگن از لکوموتیو جدا شد
-
ایرانخودرو حسرت به دل ماند / بلندپروازی ایرانخودروییها نتیجه نداد
-
تتلو اعدام میشود؟ سخنگوی دستگاه قضا پاسخ داد
-
حضور محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه؛ شهردار پیشین تهران به عرصه سیاست بازگشت؟
-
ادامه حملات آمریکا به یمن/ گزارش وقوع یک حادثه دریایی در شرق عدن
-
مهمترین سناریوی احتمالی روز پس از حمله؛ آیا اقدام نظامی برنامه هستهای ایران را نابود میکند؟
-
خط قرمز رهبری در مذاکرات عمان
-
چرا دیپلماسی ایران و آمریکا به رم نرسید؟/ اروپا از معادله کنار گذاشته شد؟
-
نخستین واکنش جو بایدن به تصمیمگیریهای دونالد ترامپ پس از خداحافظی با کاخ سفید