به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، امروز دوشنبه (۲۱ آبان)  محسنی اژه‌ای در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه سخنانی را ایراد نمودند.

اهمیت مقوله اقتصاد و جهش تولید

  • رهبر معظم انقلاب در هشت سال اخیر، همواره به مقولات اقتصادی و موضوعات مرتبط با جهش تولید توجه ویژه‌ای داشتند که این توجه نشان‌دهنده اولویت‌دار بودن اقتصاد و جهش تولید در کشور است.

  • نباید به مقوله اقتصاد و جهش تولید به‌عنوان یک مسئله بخشی نگاه کرد. این موضوع باید در سیاست‌گذاری‌ها، قانون‌گذاری، برنامه‌ریزی‌ها و اجرا مدنظر قرار گیرد و در ذهن و اعمال همه کارگزاران و دستگاه‌های حکومتی، از جمله قوه قضائیه، جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.

  • برای تقویت بنیه اقتصادی کشور و جهش تولید، یکی از اصول اساسی کاهش تصدی‌گری دولت و تقویت نقش حمایتی و نظارتی آن است. این امر باید مورد بررسی قرار گیرد که تا چه حد عملیاتی شده است.

  • مبارزه با فساد یکی از الزامات تقویت بنیه اقتصادی و جهش تولید است. این مبارزه باید به‌طور علمی، حرفه‌ای و بدون تبعیض انجام شود تا مانع از ایجاد مشکلات جدید در دیگر بخش‌ها شود.

مسائل اقتصادی نباید به مسائل بیرون گره بخورد

  • برای تقویت اقتصاد و جهش تولید، باید به ظرفیت‌های داخلی توجه شود و مشکلات اقتصادی به مسائل خارجی گره نخورد. تجربه نشان داده است که اتکا به ارتباطات خارجی به حل مشکلات منجر نشده و برعکس، آن‌ها را پیچیده‌تر کرده است.

  • نبود امنیت به دیگر حوزه‌ها، از جمله اقتصاد، آسیب می‌زند. تلاش‌های نیروهای امنیتی و انتظامی تا کنون مانع تحقق اهداف دشمن شده است و باید از این تلاش‌ها با حمایت کامل و دقت در بررسی پرونده‌های امنیتی حمایت شود.

امنیت روانی مردم؛ تکیه‌گاه اصلی دشمنان ایران برای سرمایه‌گذاری

  • دشمن در گذشته و حال، پیش از ترور فیزیکی افراد، تلاش داشته تا با ایجاد التهاب روانی، امنیت جامعه را برهم بزند. اکنون نیز با حواشی‌سازی و مشغول کردن مردم به مسائل غیرمهم، می‌خواهد از مسائل اصلی کشور غفلت شود. لذا هوشیاری کارگزاران نظام و مردم برای خنثی‌سازی این توطئه‌ها ضروری است.

  • افرادی که از روی غفلت یا عمدی امنیت روانی جامعه را مختل می‌کنند، باید ابتدا با تذکر و هشدار آگاه شوند و در صورت عدم تاثیر، برخورد قضائی قاطع صورت گیرد. این افراد که عمداً به امنیت روانی آسیب می‌زنند، با مجازات‌های قانونی مواجه خواهند شد.

  • تمام کارگزاران دستگاه قضائی باید به صیانت از مجموعه خود توجه ویژه‌ای داشته باشند و مراقب همکاری با افرادی که موجب آسیب به دستگاه قضائی می‌شوند، باشند.

 پیشرفت‌های سازمان ثبت در راستای الکترونیکی شدن

«بابایی» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک به اقدامات انجام شده در این سازمان اشاره کرد. پیشرفت‌های سازمان ثبت در راستای الکترونیکی شدن قابل توجه بوده و این سازمان توانسته  ۲۴ خدمت ثبتی پرمراجعه را از سال گذشته به صورت غیرحضوری و الکترونیکی ارائه کند. این خدمات شامل امور افراز، تفکیک، تجمیع، تعویض اسناد دفترچه‌ای به حدنگار و صدور اسناد المثنی است. پس از طی مراحل آزمایشی، این خدمات تا پایان آذرماه به طور رسمی به صورت الکترونیکی در دسترس مراجعین قرار خواهند گرفت.

«کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در خصوص پیشرفت‌های فناوری در دستگاه قضایی با استفاده از هوش مصنوعی و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان توضیحاتی ارائه داد. تاکنون  ۱۰۵ میلیون تصمیم قضایی شامل ۱۰ میلیارد کلمه گمنام‌سازی شده است. همچنین، ۵۰ درصد فرآیند انتخاب کارشناس در مراجع قضایی به صورت هوشمند انجام می‌شود. به کمک سامانه هوشمند استعلامات مالی، اموال اشخاص در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده شناسایی شده است، که این امر زمان شناسایی اموال را از ۴۰۰ روز به ۴ دقیقه کاهش داده است.