چالش دیوار مرزی: نماینده خاش منتقد انسداد فیزیکی مرزها، وزیر کشور موافق
اکوایران: نماینده خاش درخصوص انسداد فیزیکی مرزها اظهار کرد: مرزها را نباید تهدیدی برای مرزنشینان کرد باید فرصتی برای مباحث اقتصادی، امنیتی و فرهنگی دانست. وقتی که دیوار و سیم خاردار کشیدیم چگونه میخواهیم صدور انقلاب کنیم؟ این نماینده مجلس در حالی در مخالفت با دیوارکشی صحبت کرد که وزیر کشور بارها بر تداوم روند انسداد فیزیکی مرزها و اهمیت آن تاکید کرده است.
به گزارش اکوایران، علی کرد -نماینده خاش و نصرتآباد و میرجاوه و کورین- در استان سیستان و بلوچستان امروز 22 آبان درباره کشیدن دیوار مرزی بین ایران و پاکستان و اینکه چقدر این دیوار میتواند از ورود تروریستها به کشور جلوگیری کند، گفت: من به عنوان نماینده منطقهای که بالای ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد، نظراتم را میگویم، اکثر نقاط مرزی ما صعبالعبور و ریگزار هستند و شرایط خوبی ندارند.
نماینده خاش ادامه داد: سال گذشته یک مقداری در مرز ما دیوار و سیم خاردار کشیدند و کانال زدند، این ۳ کار در مرز به صورت تکهتکه انجام شد یعنی یک مقداری دیوار، یک مقداری سیمخاردار و یک مقداری هم کانال است که به نظر من راه حل نیست.
وی ادامه داد: اولاً نباید در ابتدا تصمیم بر این میگرفتیم که دیوار بکشیم و خودمان را در پهنه دشتی محدود کنیم، آن منطقه مستثنا بود که از دست ما رفته است، نکته دیگر آن است که این دیوار برای کشور همسایه حائل و پناهگاه شده است.
کُرد تاکید کرد: ما خودمان را محدود کردهایم، بسیاری از جنگلهای طبیعی و مراتع دامداران آن طرف مرز افتاده است. با این کار برای دامداران محدودیت ایجاد کردهایم، به طور مثال دامداران بخش ریگملک میرجاوه دچار آسیب شدهاند، چون دشت را به دیوار سپردهایم.
او درخصوص محدودیتهای موجود مرزی تاکید کرد: آن زمان دامداران ما گلههای خودشان را برای چرانیدن به آن طرف میبردند و بعد از ظهر بازمیگشتند این یک محدودیت است، محدودیت دوم اینکه در زمانهای قدیم این قسمت از پاکستان جزو ایران بود، اقوام و طوایف مرزی در آن سو و این سوی مرز بودند، یک خواهر این طرف مرز بود و یک خواهر آن طرف مرز؛ با اینکار ما تعاملات اجتماعی را قطع کردیم.
اکوایران: وزیر کشور بارها در اظهارنظرها و سخنرانیهای خود بر موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور و لزوم ساماندهی اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرده است. در این گزارش نگاهی انداختهایم به مواضع اسکندر مومنی در این خصوص و گزارشهایی که از چگونگی تداوم این طرح داده است.
تاکید وزیر کشور بر انسداد فیزیکی مرز
این در حالی است که اسکندر مومنی، وزیر کشور بارها در اظهارنظرها و سخنرانیهای خود بر موضوع انسداد فیزیکی مرزهای شرقی کشور و لزوم ساماندهی اتباع خارجی غیرمجاز تاکید کرده است.
وزیر کشور صبح امروز -22 آبان- در بدو ورود به استان کرمان اعلام کرد که با توجه به رویکرد دولت چهاردهم، از آغاز کار این دولت ساماندهی اتباع خارجی در دستور کار جدی قرار گرفته است.
مومنی روز گذشته -21 آبان- نیز در استان چهارمحالوبختیاری در فرودگاه شهرکرد به خبرنگار «ایرنا» گفت: موضوع انسداد مرز سیستان و بلوچستان با جدیت دنبال میشود و اکنون شرایط عمومی و امنیتی خوبی در مرزهای منطقه حاکم است.
بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است
وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات دولت در 16 آبان نیز با اشاره به تداوم انسداد مرزهای شرقی عنوان کرد: «بخشی از انسداد مرز به صورت دیوار است و بخشی اقدامات اپتیکی و راداری البته سهم دادن و استفاده از مرزنشینها میتواند بهترین کمک برای امنیت پایدار مناطق مرزی باشد.»
بهرهبرداری از طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده
وزیر کشور در 12 آبان در حاشیه بازدید از طرح انسداد مرز در شهرستان مرزی میرجاوه با اشاره به اینکه فاز نخست این طرح انسداد مرزی سیستان و بلوچستان حدود ۹۰ کیلومتر بوده که از اواخر خردادماه آغاز شده است، اظهار داشت: بر اساس پیشبینیها این طرح انسداد مرزی در نیمه اول سال آینده به اتمام و مرحله بهرهبرداری میرسد.
اکوایران: وزیر کشور در بدو ورود به استان کرمان از توجه ویژه دولت به ساماندهی اتباع خارجی و اجرای کامل مسدودسازی مرزها خبر داد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
تهران و ریاض بر سر تلآویو معامله میکنند؟
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
تشخیص علم و غیرعلم در اقتصاد
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
لحظه تعیین کننده جنگ؛ چگونه پوتین از خط قرمز دکترین بازدارندگی جنگ سرد عبور کرد؟