به گزارش اکوایران، نشست علنی صحن مجلس شورای اسلامی امروز،‌ چهارشنبه 23 آبان 1403، به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد. جلسه امروز مجلس به موضوعات مختلف،‌ ار جمله هدایای دریافتی نمایندگان تا برجام پرداخته شد. 

در این جلسه نمایندگان مجلس با الحاق یک تبصره به طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مبنی بر اینکه هدایای خارجی (دیپلماتیک) جزو اموال مجلس محسوب شود؛ موافقت کردند.

مالک شریعتی به عنوان پیشنهاد دهنده این تبصره گفت:«در داخل می توان قانون منع پذیرش هدایا را رعایت کرد، اما نمایندگانی که از طرف مجلس ماموریت خارجی می‌روند و در روابط دو جانبه گروه‌های دوستی، دیپلماتیک و ... هدایایی از طرف خارجی دریافت می‌کنند در صورت رعایت این قانون ممکن است مشکلی پیش بیاید و در عرف دیپلماتیک عدم پذیرش هدیه حمل بر بی‌احترامی به طرف مقابل تلقی شود.»

او توضیح داد:«تبصره ای که اینجا پیشنهاد شد برای این است که مطلقا ممنوع بودن دریافت هدایای خارجی را اصلاح کنیم چرا که ممکن است عدم دریافت این هدایا برای طرف خارجی تلقی بی‌احترامی شود، اما بر اساس این تبصره پیشنهادی می‌توانیم هدایای دیپلماتیک را دریافت کنیم و به عنوان اموال مجلس تحویل شود.»

قانونگذاری در زمان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ ممنوع است

 رئیس مجلس در ادامه جلسه گفت:«همه نمایندگان در کمیسیون تلفیق و سایر کمیسیون ها باید بدانند که اصلا قانونگذاری غیر بحث بودجه در کمیسیون تلفیق، در صحن علنی و کمیسیون تخصصی ممنوع است، ما این موضوع را ابلاغ کتبی کردیم و حتما کمیسیون تلفیق هم اجازه طرح ندارد، در صحن علنی هم طبیعتا بنده اجازه طرح نخواهم داد زیرا که خلاف قانون است.»

در قضیه برجام مجلس را دور زدند

سلیمی،‌ نماینده مردم تهران در تذکری شفاهی به برجام اشاره کرد و گفت:

  • در قضیه برجام قبلا دوستان رفتند قول دادند بعد آوردند مجلس گفتند که رای بدهید.

  • موافقت نامه‌هایی همچون تجارت آزاد بین ایران و سوریه ابتدا باید به مجلس بیاید بعد از آنکه تصویب شود بروند امضا کنند. نه اینکه اول توافقنامه را امضا کنند بعد برای تصویب به مجلس بیاورند.

  • در موارد متعددی در رابطه با توافقنامه‌ها مجلس دور خورده است.

در کشورهایی چون سوریه هزینه کردیم چرا در بازارها و اقتصاد آنها نباشیم؟

ایزدخواه،‌ نماینده مردم تهران در مجلس به موضوعات اقتصادی سوریه اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

  • وقتی در کشورهایی چون سوریه هزینه کردیم و شهید دادیم چرا در بازارها و اقتصاد آنها نباشیم؟

  • چرا در پروژه های عمرانی، زیربنایی، تاسیساتی، معدنی، ریلی و ... در این کشورها حضور نداشته باشیم؟ این نیازمند این است که تجارت را تسهیل کنیم.

  • تجارت آزاد بین دو کشور و پیمان های دوجانبه تجاری و بازرگانی حداقل کار است و فعلا به عنوان اولین کشور مقاومت، سراغ سوریه رفتیم.

  • سهم ایران در تجارت با کشورهای مقاومت شاید 2-3 درصد نباشد و این خیلی کم است.

در این باره رضا حاجی‌پور،‌ نماینده مردم مازندران نیز گفت:

  • ایران روابط بسیار عمیقی با کشور سوریه  دارد؛ باید از ظرفیت‌هایی که امروز در کشور سوریه وجود دارد استفاده بکنیم.

  • در کشور سوریه می توانیم در حوزه های دانش بنیان کشاورزی، مسکن، پل سازی، معدن، احداث نیروگاه و ... فعالیت داشته باشیم و باید این موافقت‌نامه را امضا بکنیم.

  • ظرفیت‌های اقتصادی ما را همه شماها می‌دانید نگذارید ما جا بمانیم.

  • با توجه به اینکه کشورهای دیگر و همسایگان دارند تلاش می‌کنند که از این ظرفیت‌ها امروز به نفع خودشون استفاده بکنند ما نباید جا بمانیم.

در ادامه نیز مجلس با کلیات و جزئیات لایحه پیوست اصلاح موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه موافقت کرد.

تصویب لایحه موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین ایران و پاکستان

در جریان بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد لایحه یک‌فوریتی موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان با کلیات این لایحه موافقت کردند.

در ماده‌واحده این لایحه آمده است: موافقت‌نامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان مشتمل بر یک مقدمه و شانزده ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می‌شود.

فرآورده‌های حاصل از زنبورداری و نوغان‌داری معاف از پرداخت مالیات شدند 

نمایندگان در نشست علنی مجلس با گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جزء یک‌بند الف ماده 9 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده اعاده شده از شورای نگهبان موافقت کردند.

عرضه کالا و ارائه خدمات دام زنده و خوراک آن، کلیه مواد اصلی تولیدمثل دام زنده مطابق پروانه صادره توسط وزارت جهاد کشاورزی، فرآورده‌های حاصل از زنبورداری از قبیل عسل، شاه‌انگبین (ژل رویال)، موم، گرده گل و زهر زنبورعسل، جمعیت (کلونی زنبورعسل)، فرآورده‌های حاصل از نوغان‌داری از قبیل پیله کرم ابریشم، پوسال (کمپوست)، کشت بافت و بستر آماده کشت بافت از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند.

اولین سؤال از دولت چهاردهم اعلام وصول شد

محمد رشیدی،‌ نماینده تهران در جلسه علنی امروز دو مورد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد:طرح برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا قبل از برگزاری انتخابات مجلس سوال ملی آقای کامران غضنفری نماینده مردم شریف تهران ری شمیرانات اسلامشهر و پردیس و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص چرایی به کارگیری افراد دارای سوء سابقه در وزارت بهداشت.

در ادامه جلسه نیز نمایندگان با بررسی دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مبنی بر برگزاری همزمان انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس دوازدهم و انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا موافقت کردند. 

انتخاب نمایندگان ناظر در کمیته هماهنگی اشتغال 5 استان

در جریان انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها، نمایندگان ناظر در کمیته هماهنگی اشتغال پنج استان اردبیل، فارس، آذربایجان غربی، کردستان و قزوین را به شرح زیر انتخاب کردند:

  •  استان اردبیل: محمد خوش‌سیما

  • استان فارس: محمدجواد عسکری

  • استان آذربایجان غربی: عمر علیپور اقدم

  • استان کردستان: امید کریمیان

  • استان قزوین: عباس بیگدلی

 همسان‌سازی حقوق به همسان‌سوزی تبدیل شد

صالحی نماینده مردم اقلید در تذکر شفاهی گفت: قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به‌جای همسان‌سازی باعث همسان سوزی شده است.

او افزود: چه اتفاقی افتاده که یک میلیون و ۵۰۰ یا نهایت ۴ میلیون تحت عنوان همسان‌سازی ۴۰ درصدی سال اول اجرای برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان تعلق‌گرفته است.