به گزارش اکوایران به نقل از ایرنا؛‌ سید روح‌الله موسوی، دبیر کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، درباره آثار منفی فیلترینگ گفت که این سیاست‌ها نه تنها به اهداف مورد نظر دست نیافته، بلکه باعث ایجاد مشکلات جدید شده است.

 بسیاری از کسب‌وکارها به فضای مجازی وابسته‌اند و ادامه فیلترینگ به آنها آسیب جدی وارد می‌کند. همچنین، این وضعیت منجر به تقویت مافیای فروش فیلترشکن شده و دسترسی کودکان و نوجوانان به سایت‌های نامناسب را تسهیل کرده که آسیب‌های اجتماعی را افزایش داده است.

 رفع فیلترینگ یکی از وعده‌های دولت چهاردهم و مطالبه عمومی مردم است، محدودیت‌های موجود نارضایتی گسترده‌ای ایجاد کرده و حتی امنیت سایبری و خانواده‌ها را به خطر انداخته است.

ستار هاشمی وزیر ارتباطات نیز وضعیت فعلی را برای هیچ‌کس مفید ندانسته و بر ضرورت بازنگری در این سیاست‌ها تاکید کرده است. به گفته وی فیلترینگ در اسناد بالادستی کشور الزام نشده است و اصلاح این سیاست‌ها باید بر اساس مصالح ملی و سیاست‌های کلان انجام شود. 

آخرین اظهارات پزشکیان درباره رفع فیلترینگ

مخالفان رفع فیلترینگ همچنان فعال هستند و از تریبون‌های مختلف، از نماز جمعه تا مجلس، نگرانی خود را ابراز می‌کنند. با اینکه هنوز تصمیمی در شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلترینگ گرفته نشده، اما فشارها بر دولت و رئیس‌جمهور افزایش یافته است. این فشارها در نهایت به نفع افرادی خواهد بود که از وضعیت موجود و درآمد ۲۰ همتی خود سود می‌برند .

مسعود پزشکیان در آخرین اظهارات خود در جلسه 23 آبان هیئت دولت نیز گفته بود که طرح دولت برای رفع فیلترینگ به معنی رها کردن فضای مجازی نیست، بلکه هدف آن تقویت حکمرانی و استفاده بهینه مردم از این فضا است. دولت به‌دنبال توسعه آموزش و تولید محتوای فرهنگی به‌ویژه برای نوجوانان و جوانان، و همچنین گسترش خدمات دولتی از طریق شبکه‌های اجتماعی است که باعث بهره‌برداری بهینه از اینترنت می‌شود.

پزشکیان همچنین بر لزوم همکاری میان دولت و دیگر نهادهای حاکمیتی برای رفع فیلترینگ تأکید کرد و خواستار تسریع در اجرای مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی و تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی ابعاد مختلف موضوع، رفع نگرانی‌ها و ارائه نتیجه به جلسه بعدی شورا برای تصمیم‌گیری نهایی شد.