مجلس با تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس مخالفت کرد
کلیات طرح تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس کشور طرح که بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی برای گنجاندن زبانهای قومی در سیستم آموزشی مطرح شده بود، با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع به تصویب نرسید.

به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه- 8 اسفند- با کلیات طرح تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در مدارس کشور مخالفت کردند.
این طرح که بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تصویب مجلس میرسید، با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع مواجه شد و در نهایت به تصویب نرسید.
احسان عظیمیراد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در توضیح این طرح گفت: طبق اصل پانزدهم قانون اساسی، زبان و خط رسمی کشور زبان فارسی است و تمام متون رسمی و کتب درسی باید بر اساس زبان فارسی باشد. اما تدریس ادبیات زبانهای قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس بهطور آزاد امکانپذیر است، که این طرح نیز بر اساس این اصل تدوین شده است.
بنا به گزارش ایسنا، او افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به بسط عدالت در آموزش و پرورش اشاره شده و تأکید شده که باید اقوام و گروههای مختلف در مناطق مختلف کشور از فرصتهای تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب برخوردار شوند. این سند همچنین به نظام آموزش و پرورش اختیار داده است که ۱۰ تا ۲۰ درصد از برنامههای آموزشی خود را به معرفی حرفهها، هنرها، آیینها و رسوم مناطق مختلف کشور اختصاص دهد.
عظیمیراد تأکید کرد که هدف این طرح حفظ و تقویت هویت ملی و اسلامی ایرانی است و افزود که در صورت تصویب، دو ساعت از زمان آموزشی مدارس به این طرح اختصاص مییابد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازار طلا در فصل جدید؛ صعود طلا در بهار هم ادامه دارد؟
-
افشای شرط جنجالبرانگیز پوتین برای پایان جنگ اوکراین
-
رشد اقتصادی ایران در 118 سال گذشته؛ بالاترین رشد در چه سالی رقم خورده است؟
-
دلار ۱۰۰ هزار تومانی؛ سیگنال هشدار دهنده وضعیت اقتصاد
-
فدرال رزرو نرخ های بهره را تغییر نداد
-
روایت ظریف از یار دوازدهم ترامپ
-
چهارشنبهسوری پرحادثه در تهران /جدیدترین آمار از فوتی ها
-
عید ملی ایران فرارسید / فردا ظهر آغاز رسمی نوروز 1404 است
-
پیش بینی رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران از اقتصاد: تورم ۵۰ درصد و رشد اقتصادی صفر