مجلسی برای ابلاغ قانون عفاف و حجاب طومار امضا کردند
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سهشنبه با امضای طوماری و نصب منشوری مقابل تریبون مجلس، خواستار ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب شدند. در حالیکه اجرای این قانون به گفته قالیباف به تصمیم شورای عالی امنیت ملی متوقف شده است.

به گزارش اکوایران، در جلسه علنی روز سهشنبه، ۱۴ اسفند، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای طوماری و نصب منشوری مقابل تریبون مجلس، خواستار ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب از سوی رئیس مجلس شدند. این اقدام همزمان با نطق امیرحسین بانکیپور، عضو کمیسیون فرهنگی، و قرائتنامه درخواست ۲۰۹ نماینده برای ابلاغ این قانون صورت گرفت.
در گزارش ایرنا آمده است که حجتالاسلام محمدنقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر منشور حمایت از این قانون را در جایگاه هیأت رئیسه مجلس نصب کرد.
در ادامه بحثها درباره حجاب در کشور، محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی، امروز در نشست همایش بینالمللی «حقوق ملت و آزادیهای مشروع»، با اشاره به مسئله حجاب، گفت که این موضوع به یکی از چالشهای اجتماعی کشور تبدیل شده و پرسشهایی درباره اجبار آن مطرح است.
سرانجام قانون عفاف و حجاب
لایحه «حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب» که پس از حوادث پاییز ۱۴۰۱ توسط قوه قضاییه تدوین شد، در دوران دولت سیزدهم با قید دو فوریت برای تصویب به مجلس ارسال شد. مجلس یازدهم نیز این لایحه را در ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ با افزایش ۵۰۰ درصدی مواد برای اجرای آزمایشی سهساله تصویب و به شورای نگهبان ارسال کرد. اما شورای نگهبان به دلیل ابهاماتی مانند استفاده از سیستمهای تشخیص چهره، بار مالی لایحه و تداخل وظایف وزارت کشور با سایر نهادها، آن را بازگرداند. در نهایت، این شورا در شهریور ۱۴۰۳ لایحه را تأیید و به مجلس ارسال کرد.
پس از تصویب این لایحه در مجلس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی آن را برای اجرا به دولت چهاردهم ابلاغ کرد. اما پیش از موعد تعیینشده، مقامات دولت چهاردهم به ریاست مسعود پزشکیان اعلام کردند که اجرای لایحه عفاف و حجاب بهحال تعلیق درآمده و خواستار اصلاح آن شدند اما بر خی از نمایندگان مجلس بر ابلاغ مستقیم این قانون به زیرمجموعههای دولت تأکید دارند. علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس، میگوید، ابلاغ این مصوبه هیچ ارتباطی به مخالفت دولت ندارد.
با این حال با شدتگرفتن اختلافات بین دولت و مجلس، شورای عالی امنیت ملی به استناد شرایط کشور، مانع اجرای این قانون شد. اما تنشها میان طرفداران و منتقدان اجرای این قانون و بحثهای سیاسی پیرامون آن ادامه دارد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خروج ناو هواپیمابر وینسون از خاورمیانه/ توافق آمریکا و یمن پا بر جاست؟
-
سخنگوی قوه قضائیه: جاسوسان اسرائیل شناسایی شدهاند / هیچ اغماضی در کار نیست
-
پشتصحنه گسست علیاف از پوتین؛ خطرات ماجراجویی در حیات خلوت مسکو
-
رکوردشکنی نفتی ایران بعد از 46سال
-
درگذشت نماینده سابق ولی فقیه در قرارگاه ثارالله/ علی طائب که بود؟
-
آخرین وضعیت از بازار اجاره در چیتگر/ حداقل رهن کامل چقدر شد؟
-
اسرائیل: ایران میتواند به اورانیوم غنیشده سایت بمبارانشده دسترسی یابد
-
اخراج کارگران افغان؛ هزینههای پنهان برای قطعهسازان خودرو
-
بیانیه مشترک بریتانیا و فرانسه: توافق با ایران باید منافع امنیتی غرب را تامین کند