اعتراضات دانشجویی به خاک و خون کشیده شد / استقرار ارتش در خیابانهای بنگلادش
اکوایران: با شدتگرفتن اعتراضات دانشجویی در بنگلادش و افزایش تلفات مردمی، حکومت نظامی در پایتخت این کشور برقرار شد. همچنین گزارشها حاکی از درگیری جاری بین مردم و نیروهای امنیتی هستند.
به گزارش اکوایران، در جریان حکومت نظامی که برای سرکوب اعتراضات مرگبار دانشجویان علیه سهمیههای استخدام دولتی که این هفته جان دستکم ۱۰۵ نفر را گرفته، سربازان بنگلادشی در خیابانهای خلوت داکا، پایتخت این کشور به گشتزنی پرداختند.
به نوشته رویترز، از روز پنجشنبه، تعلیق خدمات اینترنت و پیامک در بنگلادش آغاز شده و ارتباط این کشور با جهان را قطع کرده است و در همین حال با وجود ممنوعیت تجمع عمومی، پلیس اعتراضاتی را که همچنان ادامه دارد، سرکوب میکند. بیشتر تماسهای تلفنی خارجی وصل نمیشود و وبسایتهای سازمانهای رسانهای مستقر در بنگلادش بهروز نشدهاند و حسابهای کاربری آنها در شبکههای اجتماعی نیز غیرفعال باقی مانده است.
بر اساس دادههای بیمارستانهای سراسر بنگلادش، علاوه بر کشتهشدگان، درگیریها هزاران نفر را نیز زخمی کرده است. بیمارستان دانشکده پزشکی داکا بین ساعت ۵ بعد از ظهر تا ۷ بعد از ظهر جمعه (۱۱:۰۰ تا ۱۲:۰۰ به وقت گرینویچ) ۲۷ جسد دریافت کرد. به مدت پنج روز، پلیس برای متفرقساختن معترضین گاز اشکآور و نارنجکهای صوتی پرتاب کرده است و معترضان نیز با نیروهای امنیتی درگیر شده و آجر پرتاب کردند و وسایل نقلیه را آتش زدند.
این تظاهرات که بزرگترین اعتراضات از زمان آغاز چهارمین دوره متوالی نخستوزیری شیخ حسینه در سال جاری به شمار میرود، همچنین تحت تأثیر بیکاری بالای جوانان بوده که تقریباً یکپنجم از ۱۷۰ میلیون نفر این کشور جنوب آسیا را تشکیل میدهند. با افزایش تعداد کشتهشدگان و ناتوانی پلیس در مهار اعتراضات، دولت حسینه حکومت نظامی سراسری را اعمال کرد و ارتش را فراخواند.
بر اساس گزارشهای تلویزیونی، حکومت نظامی برای دو ساعت از ظهرِ شنبه برای اجازه خرید مایحتاج و انجام کارهای ضروری دیگر، تسهیل شد. این حکومت نظامی تا ساعت ۱۰ صبحِ یکشنبه (۰۴:۰۰ به وقت گرینویچ) ادامه خواهد داشت و پس از آن، دولت اوضاع را ارزیابی کرده و در مورد اقدام بعدی تصمیم خواهد گرفت.
تصاویر تلویزیونی نشان میداد که افرادی که به خیابانها میآمدند، کارتهای شناسایی آنها توسط پرسنل ارتش در ایستهای بازرسیِ مختلف کنترل میشد.
این ناآرامیهای سراسری به دلیل خشم دانشجویان علیه سهمیههای جنجالی برای مشاغل دولتی، از جمله ۳۰ درصد برای خانوادههای کسانی که برای استقلال از پاکستان جنگیدهاند، به وجود آمده است.
دولت حسینه در سال ۲۰۱۸ سیستم سهمیهبندی را لغو کرده بود، اما ماه گذشته، دادگاهی آن را دوباره برقرار ساخت. دولت علیه وضع دوباره سهمیهها درخواست تجدید نظر کرده و دیوان عالی کشور آن را به مدت یک ماه و تا زمان برگزاری جلسه استماع در تاریخ ۷ آگوست، تعلیق کرد.
به گزارش شبکههای تلویزیونی با استناد به سخنان پلیس، در ناحیه نارسینگدی مرکز داکا، معترضان در روز جمعه به یک زندان حمله کرده و بیش از ۸۵۰ زندانی را آزاد و سپس این زندان را به آتش کشیدهاند. در روز شنبه نیز گزارشهایی از آتشسوزیهای پراکنده دریافت شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی مطبوعاتی نخستوزیر گزارش داد که خانم حسینه به دلیل اعتراضات، سفر خود به اسپانیا و برزیل را که قرار بود روز یکشنبه انجام شود، لغو کرده است.
طارق رحمان، معاون تبعیدی رئیس حزب اپوزیسیون اصلی بنگلادش گفت که بسیاری از رهبران احزاب مخالف، فعالان و دانشجویان معترض دستگیر شدهاند. معترضان در یک پیام متنی اعلام کردند که پلیس در ساعت ۲ بامداد شنبه، شاهد اسلام، یکی از هماهنگکنندگان اصلی اعتراضات دانشجویی را دستگیر کرده است.
گروههای بینالمللی حقوق بشر تعلیق اینترنت و اقدامات نیروهای امنیتی را مورد انتقاد قرار دادهاند. اتحادیه اروپا اعلام کرد که از خشونت و تلفات جانی شدیداً نگران است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
الجزیره؛ پنتاگون پاسخ ایران به حمله اسرائیل را محتمل میداند