اولتیماتوم آمریکا به اسرائیل: اجرای تعهدات در غزه یا تعلیق کمکهای نظامی
اکوایران: فشارهای دولت بایدن بر اسرائیل برای بهبود وضعیت انسانی در غزه افزایش یافته و تهدید به تعلیق کمکهای نظامی آمریکا در صورت عدم رعایت تعهدات، به مرحلهای جدی رسیده است.
به گزارش اکوایران، دولت بایدن فشار بر اسرائیل برای انجام خواستههای ایالات متحده در رابطه با بحران انسانی در غزه را افزایش داده است.
به نوشته اکسیوس، اگر اسرائیل نتواند تا تاریخ ۱۳ نوامبر این درخواستها را به طور کامل انجام دهد، ممکن است ایالات متحده کمک نظامی خود به اسرائیل را تعلیق کند. این گامی است که دولت بایدن تاکنون از آن اجتناب کرده بود اما اکنون در داخل وزارت خارجه ایالات متحده موافقان بیشتری یافته است.
تصمیمگیری در مورد اینکه آیا اسرائیل به تعهدات خود به ایالات متحده پایبند بوده و آیا قوانین ایالات متحده را در جریان جنگ غزه نقض کرده یا خیر، ممکن است نخستین تصمیم بزرگ دولت بایدن در هنگام دوره گذار ریاستجمهوری باشد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده و لوید آستین، وزیر دفاع این کشور در تاریخ ۱۳ اکتبر نامهای به همتایان اسرائیلی خود ارسال کرده و اولتیماتومی دادند؛ اسرائیل باید طی ۳۰ روز اقداماتی برای بهبود شرایط انسانی وخیم در غزه انجام دهد، وگرنه ممکن است تأمین تسلیحات آمریکا به این رژیم دچار مشکل شود.
کابینه اسرائیل در مارس گذشته کتباً به دولت بایدن تعهد داد که به این شرایط پایبند خواهد بود، اما نامه بلینکن و آستین نشان میدهد که دولت آمریکا معتقد بوده که اسرائیل هنوز به این تعهدات عمل نکرده است.
طی هفتههای گذشته، ارتش اسرائیل عملیاتی در شمال غزه انجام داد که باعث کاهش شدید کمکهای انسانی به این منطقه و رسیدن آن به پایینترین سطح خود از آغاز جنگ شده شد. اسرائیل هدف از این عملیات را که بر شهر جبالیا متمرکز است، جلوگیری از تجدید قوای نیروهای حماس عنوان کرده است. فلسطینیها در این منطقه اکنون با کمبود شدید غذا و تجهیزات پزشکی روبرویند و تحت بمبارانهای سنگین قرار دارند. حداقل ۵۰ هزار فلسطینی از آغاز عملیات مجبور به ترک این منطقه شدهاند.
سازمانهای امدادی میگویند که این عملیات اسرائیل شباهت زیادی به طرحی دارد که ژنرالهای سابق اسرائیلی پیشنهاد داده بودند، مبنی بر محاصره شمال غزه و گرسنگیدادن نیروهای حماس تا زمانی که تسلیم شوند. با این حال، کابینه این رژیم و ارتشش این ادعا را رد کردهاند، اما مقامهای آمریکایی به طور فزایندهای نسبت به صداقت آنها تردید دارند.
بلینکن در دیدارهای هفته گذشتهاش با اسرائیلیهابه این خواستهها اشاره کرده بود. او همچنین جلسات داخلی متعددی برای بررسی اینکه آیا اسرائیل به خواستههای ایالات متحده عمل کرده یا خیر، برگزار کرده است. آستین نیز این خواستهها را در چندین تماس تلفنی اخیر با همتای اسرائیلی خود یوآو گالانت مطرح کرد.
بلینکن و آستین گفتهاند که اسرائیل پیشرفتهایی داشته، اما تاکید کردهاند که این اقدامات کافی نیست.
دو مقام اسرائیلی و دو مقام آمریکایی به اکسیوس گفتهاند که مقامهای وزارت خارجه ایالات متحده در روزهای اخیر با همتایان اسرائیلی خود جلسات و تماسهای دشواری داشتهاند و از آنها خواستهاند که در اجرای خواستهها تلاش بیشتری کنند.
در همین حال، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده شدیداً انتقادات خود از اسرائیل و بحران در غزه را افزایش داده است.
لیندا توماسگرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل نیز در جلسه اخیر شورای امنیت گفت که اسرائیل فلسطینیها را در جبالیا در معرض گرسنگی قرار داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نبرد غولها در میانه بازی بزرگ؛ چگونه پوتین و بن سلمان جهان را به لرزه درآوردند؟
-
معاون سازمان انرژی اتمی: ایران ظرفیت غنی سازی را به شکل قابل ملاحظهای افزایش میدهد/ مجموعهای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیریم
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
ایران وارد فاز مهاجرت عام شده است
-
دستور کار جدید کاخ سفید؛ ترامپ راه پوتین را از تهران جدا میکند؟
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
تشخیص علم و غیرعلم در اقتصاد
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟