خطونشان جدید برای نفت ایران: عصر بایدن به پایان رسیده!/ پکن واکنش نشان میدهد؟
اکوایران: نامزد پیشین ریاستجمهوری آمریکا ادعا کرد که صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران تحت ریاستجمهوری جو بایدن به دلیل «عدم اجرای قوانین» چهار برابر شده است.
به گزارش اکوایران، نیکی هیلی، فرماندار سابق کارولینای جنوبی و نامزد پیشین ریاستجمهوری آمریکا، روز یکشنبه ادعا کرد که صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران تحت ریاستجمهوری جو بایدن به دلیل «عدم اجرای قوانین» چهار برابر شده است.
پایان عصر بایدن و بازگشت کمپین «فشار حداکثری»
هیلی در پستی در پلتفرم ایکس نوشت: «تقریباً تمامی این نفت به چین فروخته شده است». او افزود: «ضعف بایدن در برابر جمهوری اسلامی ایران در حال پایان یافتن است. آمریکا هرگز نباید تأمین مالی [به ادعای او] تروریسم را حمایت کند.»
چهره برجسته حزب جمهوریخواه همچنین گزارشی از فایننشال تایمز را به اشتراک گذاشت که اشاره میکرد دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، در حال برنامهریزی برای بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران است تا توانایی کشور برای تأمین مالی فعالیتهای منطقهای و توسعه برنامه هستهای را نابود کند.
بر اساس گزارشها، تیم سیاست خارجی ترامپ قصد دارد به محض ورود ترامپ به کاخ سفید در ژانویه، تحریمها علیه تهران، از جمله صادرات نفت ایران را افزایش دهد. یک کارشناس امنیت ملی آشنا با روند انتقال ترامپ گفت: «او مصمم است سیاست فشار حداکثری را برای ورشکسته کردن جمهوری اسلامی ایران در سریعترین زمان ممکن بازگرداند.»
این استراتژی در بحبوحه ناآرامیهای خاورمیانه، پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس، که درگیریهای منطقهای را شعلهور کرد و جنگ پنهانی اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران را علنی ساخت، طراحی شده است. تیم ترامپ معتقد است که تاکتیک فشار حداکثری میتواند ایران را مجبور به مذاکره با آمریکا کند، هرچند کارشناسان این احتمال را کم میدانند.
در دوره اول ریاستجمهوری، ترامپ پس از خروج از توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران با قدرتهای جهانی، کمپین «فشار حداکثری» را اجرایی کرد و صدها تحریم علیه جمهوری اسلامی اعمال کرد. در واکنش، تهران فعالیتهای هستهای خود را افزایش داد و اورانیوم را تا نزدیک به سطح گریز غنیسازی کرد.
افزایش صادرات
گفته میشود تیم انتقالی ترامپ در حال آمادهسازی دستورات اجرایی برای هدف قرار دادن تهران است، از جمله تشدید و اضافه کردن تحریمهای جدید علیه صادرات نفت ایران. باب مکنالی، رئیس شرکت مشاورهای رپیدان انرژی، ادعا کرد: «اگر آنها به طور کامل پیش بروند، میتوانند صادرات نفت ایران را به چند صد هزار بشکه در روز کاهش دهند.»
به ادعای رسانههای غربی، صادرات نفت خام ایران در چهار سال گذشته بیش از سه برابر شده و از حداقل ۴۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رسیده است، که تقریباً تمامی این محمولهها به چین ارسال شدهاند. این دادهها توسط آژانس اطلاعات انرژی آمریکا ارائه شده و توسط فایننشال تایمز گزارش شده است. روند صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران به چین با سرعت ثابتی در حال افزایش است. بر اساس دادههای وزارت انرژی آمریکا، ایران در سال ۲۰۲۱ روزانه ۷۰۸ هزار بشکه نفت به چین صادر میکرد. این رقم در سال 2022 به 838 هزار بشکه در روز و در سال 2023به 1.2 میلیون بشکه در روز رسید.
واکنش احتمالی پکن
اجرای سختگیرانهتر ممکن است قیمت نفت را بالاتر ببرد، اما در عین حال خطر انتقامجویی از سوی چین را به همراه دارد، از جمله اقداماتی برای تضعیف سلطه دلار از طریق بریکس. به طور همزمان، کاهش تحریمها علیه روسیه تحت ریاستجمهوری ترامپ میتواند دینامیکهای انرژی جهانی را بازتعریف کند.
ترامپ در سپتامبر گفته بود: «من خودم از تحریمها استفاده کردهام، اما آنها را به سرعت وضع میکنم و به سرعت هم برمیدارم، زیرا در نهایت این کار دلار را نابود میکند و همهچیزهایی که دلار نمایندگی میکند را از بین میبرد.»
در هفتههای اخیر، تنشها میان واشنگتن و تهران در حال تشدید بوده است. ایالات متحده پس از حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، تحریمهای جدیدی علیه صادرات نفت ایران وضع کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خاورمیانه در آستانه تغییر بزرگ موازنه قدرت؛ رونمایی از برندگان و بازندگان سقوط اسد
-
ورق در سوریه بر میگردد؟
-
پیش بینی بورس فردا 20 آذر ماه 1403 / روز هیجان انگیز در بورس اوراق بهادار تهران
-
متناسبسازی حقوق بازنشستگان از پنجشنبه آغاز میشود: واریزیها به پشتوانه مالیات
-
احتکار ۷۰۰ هزار خودرو در پارکینگها/ امید به کاهش قیمت با افزایش تولید
-
تغییر بزرگ در چین: پکن آماده نبرد اقتصادی با واشنگتن میشود
-
اقتصاد منجر به فروپاشی رژیم اسد شد؟
-
گزارش لحظه به لحظه از آخرین روز اسد
-
در سوریه چه اتفاقی افتاد؟ چرا حکومت اسد سرنگون شد؟