حقیقت سختی که غرب با آن کنار میآید؛ در اوکراین بر سر چه چیزهایی توافق میشود؟
اکوایران: یک منبع ارشد با اطلاع از مذاکرات سطح بالای کرملین، گفت که غرب باید "حقیقت سخت" را بپذیرد که تمام حمایتهایی که به اوکراین ارائه کرده نمیتواند مانع از پیروزی روسیه در جنگ شود.
به گزارش اکوایران، پنج منبع آگاه از تفکر کرملین به رویترز گفتند که ولادیمیر پوتین آماده بحث درباره توافق آتشبس اوکراین با دونالد ترامپ است، اما ارائه هرگونه امتیاز بزرگ ارضی را رد میکند و اصرار دارد که کییف از جاهطلبیهای خود برای پیوستن به ناتو چشمپوشی کند.
ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده، که قول داده است به سرعت به درگیری پایان دهد، در زمان برتری میدانی روسیه به کاخ سفید باز میگردد. مسکو بخشهایی از اوکراین را به اندازه ایالت ویرجینیا آمریکا کنترل میکند و با بیشترین سرعت از روزهای اولیه تهاجم در سال 2022 پیشروی میکند.
در اولین گزارش تفصیلی از آنچه پوتین در هر معاملهای با میانجیگری ترامپ خواهد پذیرفت، پنج مقام فعلی و سابق روسیه گفتند که کرملین به طور کلی میتواند با توقف درگیری در خط مقدم موافقت کند.
به گفته سه منبع، ممکن است در مورد تقسیم دقیق چهار منطقه شرقی دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون، جایی برای مذاکره وجود داشته باشد.
در حالی که مسکو مدعی است این چهار منطقه کاملاً بخشی از روسیه هستند که توسط چتر هستهای این کشور حفاظت میشود، نیروهایش در زمین کنترل 70 تا 80 درصد از قلمرو این استانها را در اختیار دارند بااین وجود، حدود ۲۶هزار کیلومتر مربع هنوز در اختیار نیروهای اوکراینی است.
دو تن از مقامات گفتند که روسیه ممکن است آماده عقبنشینی از بخشهای نسبتاً کوچکی باشد که در مناطق خارکف و میکولایف در شمال و جنوب اوکراین در اختیار دارد.
پوتین در این ماه گفت که هرگونه توافق آتش بس باید منعکس کننده «واقعیت» در زمین باشد، اما او از آتش بس کوتاه مدتی که تنها به غرب اجازه میدهد اوکراین را دوباره مسلح کند میترسد.
پوتین در 7 نوامبر گفت: «اگر بی طرفی وجود نداشته باشد، تصور وجود روابط حسن همجواری بین روسیه و اوکراین دشوار است. چرا؟ زیرا این بدان معناست که اوکراین دائماً به عنوان ابزاری در دستان نادرست و به ضرر منافع فدراسیون روسیه استفاده خواهد شد».
دو تن از این منابع گفتند که تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای اجازه دادن به اوکراین برای شلیک موشکهای آمریکایی ATACMS به عمق روسیه، میتواند هرگونه حلوفصل را پیچیده کرده و به تعویق بیندازد و در شرایطی که تندروها برای اشغال بخش بزرگی از اوکراین فشار میآورند، میتواند تقاضاهای مسکو را سختتر کند. مسکو این اقدام را تشدید تنش بزرگی توصیف کرد. روز سهشنبه، کیف برای اولین بار از این موشکها برای حمله به خاک روسیه استفاده کرد.
به گفته این دو منبع، اگر آتشبس توافق نشود، روسیه به جنگ ادامه خواهد داد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین ساعاتی قبل از گزارش روسها درباره حملات ATACMS به رویترز گفت: پوتین قبلاً گفته است که توقف درگیری به هیچ وجه کارساز نخواهد بود. و مجوز موشکی یک تشدید بسیار خطرناک از سوی ایالات متحده است.»
وزارت خارجه اوکراین بلافاصله به درخواست اظهارنظر درباره این مقاله پاسخ نداد.
استیون چونگ، مدیر ارتباطات ترامپ درباره رئیس جمهور آینده آمریکا به رویترز گفت: «او تنها کسی است که می تواند هر دو طرف را به منظور مذاکره صلح گرد هم آورد و برای پایان دادن به جنگ و توقف کشتار تلاش کند.»
ترامپ میلیاردر املاک و مستغلات، نویسنده کتاب «ترامپ: هنر معامله» در سال 1987، گفته است که در تلاشهایش برای دستیابی به یک توافق صلح مستقیماً با پوتین صحبت خواهد کرد، اگرچه جزئیاتی درباره نحوه آشتی طرفهای درگیر ارائه نکرده است. ، که هر دو نشانه کمی از عقب نشینی نشان میدهند.
رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، گفته است که کشورش تا زمانی که آخرین سرباز روسی از خاک اوکراین بیرون رانده نشود، آرام نخواهد گرفت - بر اساس مرزهایی که پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 به دست آورد - اگرچه ژنرال های ارشد آمریکایی علناً گفتهاند که این هدف بسیار جاه طلبانه است.
در 14 ژوئن، پوتین شرایط ابتدایی خود را برای پایان فوری جنگ بیان کرد: اوکراین باید جاه طلبیهای خود در ناتو را کنار بگذارد و تمام نیروهای خود را از کل قلمرو چهار منطقه اوکراینی که عمدتا تحت کنترل روسیه است خارج کند.
ضمانتهای امنیتی، محدودیتهای ارتش
به گفته پنج مقام فعلی و سابق، در حالی که روسیه پیوستن اوکراین به ناتو یا حضور نیروهای ناتو در خاک اوکراین را تحمل نخواهد کرد، اما به گفته این پنج مقام فعلی و سابق، این کشور برای بحث در مورد تضمینهای امنیتی برای کیف مشکلی ندارد.
به گفته منابع، سایر امتیازات اوکراین که کرملین میتواند برای آن فشار بیاورد شامل موافقت کیف با محدود کردن تعداد نیروهای مسلح خود و تعهد به عدم محدودیت استفاده از زبان روسی است.
دیمیتری سیمز، که در سال 1973 از اتحاد جماهیر شوروی به ایالات متحده مهاجرت کرد و یکی از متخصصان روسیه در ارتباط با آمریکا است، گفت که یک توافق آتش بس میتواند نسبتاً سریع برای پایان دادن به جنگی منعقد شود که منجر به کشته شدن صدها هزار سرباز شده است و میلیونها غیرنظامی را آواره کرد.
اما وی افزود، یک توافق گستردهتر و پایدار که نگرانیهای امنیتی اوکراین و روسیه را نیز مورد توجه قرار دهد، بسیار چالش برانگیز خواهد بود.
او گفت:«به نظر من، دستیابی به یک معامله بزرگ بسیار دشوار خواهد بود زیرا مواضع دو طرف بسیار از هم فاصله دارند.»
"حقیقت سخت پیروزی روسیه"
روسیه 18 درصد از اوکراین شامل تمام کریمه، شبه جزیرهای را که در سال 2014 از اوکراین ضمیمه کرد، 80 درصد از دونباس - مناطق دونتسک و لوهانسک - و بیش از 70 درصد از مناطق زاپوریژیا و خرسون را کنترل میکند. همچنین کمتر از 3 درصد از منطقه خارکف و بخش کوچکی از میکولایف را در اختیار دارد.
روسیه در مجموع بیش از 110،000 کیلومتر مربع از خاک اوکراین را در اختیار دارد. اوکراین حدود 650 کیلومتر مربع از منطقه کورسک روسیه را در اختیار دارد.
بر اساس یکی از توافقنامهها، پوتین میتواند در داخل کشور، توافق آتشبسی را توجیه کند که بر اساس آن روسیه بیشتر قلمرو دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون را به عنوان یک پیروزی تضمین میکند که دفاع از روسی زبانان در شرق اوکراین را تضمین میکند و از پل زمینی به کریمه محافظت میکند.
همه مقامات روسیه گفتند که خود آینده کریمه قابل بحث نیست.
یکی از این مقامات، یک منبع ارشد با اطلاع از مذاکرات سطح بالای کرملین، گفت که غرب باید "حقیقت سخت" را بپذیرد که تمام حمایتهایی که به اوکراین ارائه کرده نمیتواند مانع از پیروزی روسیه در جنگ شود.
10 منبع روسی با آگاهی از تفکر کرملین به رویترز گفتند که پوتین، یک سرهنگ سابق KGB که در حالی که در درسدن مستقر بود، فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را تماشا میکرد، خودش تصمیم گرفت به اوکراین حمله کند، تنها با مشاوره محدود از یک گروه کوچک از مشاوران مورد اعتماد.
به گفته پنج مقام فعلی و سابق، او همچنین صدای تعیین کننده در مورد هرگونه آتش بس خواهد بود.
رئیس کرملین آنچه را که «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین مینامد را به عنوان لحظهای توصیف میکند که مسکو در نهایت در برابر آنچه که به نظر او گستاخی غرب است که ناتو را به سمت شرق به سمت مرزهای روسیه گسترش داد و در سیاست آنچه که مسکو به عنوان حیاط خلوت خود میداند مداخله کرد، ایستاد، از جمله در گرجستان و مهمتر از همه، اوکراین.
کیف و غرب میگویند این تهاجم تلاشی برای تصرف سرزمین مستقل اوکراین بود.
دو منبع روسی در پاسخ به این سوال که آتشبس احتمالی چگونه به نظر میرسد، به پیشنویس توافقی اشاره کردند که تقریباً در آوریل 2022 پس از مذاکرات در استانبول تصویب شد و پوتین در انظار عمومی از آن به عنوان مبنای احتمالی برای توافق یاد کرد.
بر اساس این پیش نویس، اوکراین باید با بی طرفی دائمی در ازای تضمینهای امنیتی بین المللی از سوی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد: بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده موافقت کند.
یکی از مقامات روسی گفت تا زمانی که اوکراین تضمینهای امنیتی دریافت نکند، توافقی حاصل نخواهد شد و افزود: سوال این است که چگونه میتوان از توافقی که روزی غرب را درگیر رویارویی مستقیم احتمالی با روسیه میکند اجتناب کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
ابطال مصوبه دولت در خصوص حقوق بازنشستگان
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
بغداد آماده حمله تلآویو میشود؟
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
تصویب قطعنامه حقوق بشری علیه ایران
-
بازار مسکن ایران در دور دوم ترامپ چطور رفتار خواهد کرد؟