به گزارش اکوایران، ترکیه هنوز واکنش رسمی به تحولات اخیر سوریه نشان نداده است. با این حال، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در روزهای اخیر موضع خود را تکرار کرده و حمایت خود را از پیشروی مخالفان ابراز کرده و گفته  که امیدوار است آنها با مشکلی مواجه نشوند و به دمشق برسند. اکنون، مخالفان در پایتخت سوریه حضور دارند.

پیشروی مخالفان از ۲۷ نوامبر از استان ادلب آغاز شد که مستقیماً با ترکیه ارتباط دارد. ترکیه از سال ۲۰۱۶ به عنوان شاهرگ حیاتی استان ادلب عمل کرده است، جایی که رهبری جبهه تحریر الشام مستقر است.

به گزارش الجزیره، اکنون مخالفان، حلب، دومین شهر بزرگ سوریه، حما، چهارمین شهر بزرگ، حمص، سومین شهر بزرگ و در نهایت پایتخت دمشق را تصرف کرده‌اند.

سوریه3

برای ترکیه، از یک سو این امر فرصتی بزرگ را فراهم می‌آورد. موضع ترکیه در طول بیش از یک دهه مخالف حکومت سوریه بوده و از دید آنکارا، سقوط این حکومت چیزی است که به آن امید داشتند. آنها بر این باورند که یک سوریه باثبات تحت رهبری مخالفان ممکن است فرصتی برای بازگشت ۳.۵ میلیون پناهنده سوری به ترکیه فراهم کند، مسئله‌ای که در چند سال اخیر برای ترکیه اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

اما از سوی دیگر، ترکیه نگران است. با تغییر وضعیت موجود در سوریه، نه تنها مخالفان حمایت‌شده ترکیه برنده می‌شوند، بلکه نیروهای دموکراتیک سوریه که تحت رهبری کردها و حمایت آمریکا هستند نیز به قدرت می‌رسند. ترکیه این گروه را یک سازمان تروریستی می‌داند. اما اکنون آنها کنترل چندین شهر از جمله رقه، دیرالزور و مرزهایی که سوریه را به عراق متصل می‌کنند در دست دارند.

بنابراین این وضعیت برای آنکارا یک وضعیت دشوار است.