گسترش قلمرو یا شوخی سیاسی؟ ترامپ به فکر الحالق کانادا، پاناما و گرینلند به آمریکا است؟
اکوایران: به نظر میرسد رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ در حال بررسی گسترش قلمرو آمریکا است که اگر جدی باشد، میتواند با خرید لوئیزیانا یا توافقی که آلاسکا را از روسیه گرفت، رقابت کند.
به گزارش اکوایران، به نظر میرسد رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ در حال بررسی گسترش قلمرو آمریکا است که اگر جدی باشد، میتواند با خرید لوئیزیانا یا توافقی که آلاسکا را از روسیه گرفت، رقابت کند.
به گزارش سیانان، در هفته گذشته، او مسئولان کانادایی را با این پیشنهاد که ایالات متحده میتواند همسایه شمالی خود را جذب کرده و آن را به ایالت پنجاه و یکم تبدیل کند، به تمسخر گرفت. او تهدید کرد که میتواند کانال پاناما را تصرف کند، آبراهی ساخت آمریکا که برای یک ربع قرن تحت کنترل نام خود در آمریکای مرکزی بود. و روز یکشنبه، او دوباره خواسته خود در دوران ریاست جمهوریاش برای بهدست آوردن گرینلند، سرزمین دانمارکی که مدتهاست به آن توجه داشته، مطرح کرد.
با ترامپ، تفاوتها بین پیشنهادات واقعی سیاسی و لفاظیهایی که به قصد جلب توجه رسانهها یا انرژی دادن به پایگاه حمایتیاش مطرح میشود، همیشه واضح نیست.
در واقع، زمانی که ترامپ تهدید خود را برای بازپسگیری کانال پاناما در این آخر هفته اعلام کرد، این کار را با یک گزینه برای کشور انجام داد تا از خشم او اجتناب کنند: کاهش هزینهها برای کشتیهای آمریکایی که از این گذرگاه برای سفر بین اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس استفاده میکنند.
او روز یکشنبه در سخنرانی برای فعالان محافظهکار در آریزونا هشدار داد: «بنابراین به مقامات پاناما، لطفاً بر اساس این نکات عمل کنید.»
با این حال، پیشنهادات او به وضوح بر گسترش نفوذ ایالات متحده در خارج از کشور متمرکز است. و برای کسی که در دوران کمپین استدلال کرده بود که ایالات متحده باید از مداخله خارجی عقبنشینی کند، این ایدهها پژواکی از دکترین «سرنوشت آشکار» قرن نوزدهم دارند، باوری به حق الهی ایالات متحده برای گسترش در سراسر قاره.
ترامپ یکشنبه شب مالکیت گرینلند را یک «ضرورت مطلق» برای «اهداف امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان» خواند. پیشنهاد او برای تصاحب کانال پاناما، که آن را به عنوان یک «دارایی ملی حیاتی» توصیف کرد، اگرچه دهههاست که آمریکا آن را کنترل نمیکند، نمایانگر یک دستورکار ملیگرایانه مشابه است که ترامپ اغلب آن را «اول آمریکا» توصیف میکند.
ترامپ در سخنرانی خود در آریزونا در این آخر هفته همچنین بار دیگر برنامههای خود برای تعیین کارتلهای مواد مخدر بهعنوان سازمانهای تروریستی خارجی را تکرار کرد، عنوانی که میتواند مقدمهای برای استفاده از نیروی نظامی در خاک مکزیک باشد. ترامپ تهدید کرده بود که ممکن است بمبهایی روی آزمایشگاههای فنتانیل بریزد و نیروهای ویژه برای از بین بردن رهبران کارتلها اعزام کند، یک تجاوز که میتواند حاکمیت مکزیک را نقض کرده و روابط با بزرگترین شریک تجاری ایالات متحده را مختل کند.
تیم انتقال ترامپ از توضیح این که آیا این اظهارات جدید به واقعیتهای جاهطلبانه او اشاره دارد یا انگیزههای دیگری در کار است، خودداری کرده و به اظهارات و پستهای اخیر رسانه اجتماعی او ارجاع داده است.
یکی از مشاوران اشاره کرد که ترامپ معمولاً مسائلی را که از سوی برخی از دوستان قدیمی تا آشنایان جدید به او گفته میشود را در صورت علاقه، بهطور جدی دنبال میکند. از زمان پیروزی در انتخابات ماه گذشته، ترامپ بیشتر روزها را در املاک خود در پام بیچ با متحدان نزدیک، غولهای تجاری، اهداکنندگان و سران دولتها سرگرم بوده است.
مشاور دیگری اظهار داشت که نگرانیها در مورد نحوه برخورد با شرکتهای آمریکایی در پاناما احتمالاً برای ترامپ جذاب بوده است زیرا «تجارت در اولویت ذهن او قرار دارد.» فشار به پاناما برای کاهش هزینهها برای کشتیهایی که از کانال استفاده میکنند، همچنین میتواند به جبران افزایش هزینه محصولات ناشی از تعرفههایی که ترامپ قصد دارد بر کالاهای وارداتی اعمال کند، کمک کند.
نماینده جمهوریخواه فلوریدا، کارلوس خیمنز، در گفتوگو با شبکه فاکس بیزینس در روز دوشنبه در مورد اظهارات ترامپ گفت: «من همیشه او را جدی میگیرم، حتی اگر صحبتهایش کمی عجیب به نظر برسد. این یک تهدید مشروع برای پاناما است.»
رئیسجمهور پاناما، خوزه رائول مولینو، در رسانههای اجتماعی بیانیهای طولانی به زبان اسپانیایی و انگلیسی منتشر کرد و اعلام کرد که مالکیت این بندر «غیرقابل مذاکره است.» کانال پاناما که در ابتدای قرن بیستم ساخته شد، تا سال 1999 تحت کنترل آمریکا بود، و بعد طبق معاهدهای که رئیسجمهور جیمی کارتر دو دهه قبل امضا کرده بود، به طور کامل به پاناما واگذار شد، معاهدهای که استفاده دائم ایالات متحده از کانال را تضمین میکرد.
مولینو نوشت: «میخواهم به طور دقیق بیان کنم که هر متر مربع از کانال پاناما و مناطق اطراف آن متعلق به پاناما است و به این صورت باقی خواهد ماند.»
با این حال، پاسخ او تأثیری در منصرف کردن ترامپ و متحدانش نداشت، که در رسانههای اجتماعی با میمها و تصاویر از جدیدترین خواسته او دفاع کردند.
ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشت «به کانال ایالات متحده خوش آمدید.» و تصویری از پرچم ایالات متحده را در حالی که در کانال در حال حرکت بود به اشتراک گذاشت.
مولینو در مصاحبهای که روز یکشنبه با آندرس اوپنهایمر، خبرنگار سیانان اسپانیایی داشت، به انتقاد ترامپ از این که پاناما قادر به تأمین عملیات کانال نیست، خندید و گفت: «این نشانهای از ناآگاهی شدید نسبت به تاریخ است. کانال در 31 دسامبر، 25 سال مدیریت پاناماییها را جشن خواهد گرفت» و به کارهایی اشاره کرد که پاناما از زمان واگذاری کانال توسط آمریکا انجام داده است، از جمله پروژه توسعهای که اجرا کرده و گفته است که «سودهای چند میلیون دلاری برای اقتصاد ملی ما به ارمغان میآورد.»
«گرینلند برای فروش نیست»
پیشنهاد ترامپ برای خرید گرینلند از دانمارک که او نخستین بار در دوران اول ریاست جمهوری خود مطرح کرده بود، به طور مشابه رد شد.
نخستوزیر این سرزمین خودمختار دانمارک، موت ایگده، در یک پست فیسبوکی در روز دوشنبه نوشت: «گرینلند مال ماست» و «ما برای فروش نیستیم و هیچگاه برای فروش نخواهیم بود.»
دفتر نخستوزیر دانمارک، مته فردریکسن، که پیشنهاد ترامپ در دور اول ریاست جمهوریاش برای خرید گرینلند را «مزخرف» خوانده بود، از ایگده حمایت کرد.
در بیانیهای که روز دوشنبه منتشر شد، آمده است: «دولت مشتاق به همکاری با دولت جدید ترامپ است. در چنین وضعیت پیچیده امنیتی سیاسی که هماکنون تجربه میکنیم، همکاری فراآتلانتیکی حیاتی است. در خصوص اظهارات مربوط به گرینلند، دفتر نخستوزیر هیچ نظری جز ارجاع به آنچه نخستوزیر گرینلند گفته است، مبنی بر اینکه گرینلند برای فروش نیست، اما برای همکاری آماده است، ندارد.»
ترامپ نخستین بار این ایده را به طور خصوصی مطرح کرد و در سال 2019 به طور عمومی آن را تأیید کرد، اگرچه در نهایت علاقه خود را از دست داد.
به نظر میرسد پیشنهاد ترامپ برای الحاق کانادا جدی نباشد و بیشتر به یک شوخی عمومی با جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، پس از آنکه هر دو اخیراً در مارآلاگو ناهار خوردهاند، باشد. با این حال، رئیسجمهور منتخب همچنان به شوخی درباره این ایده در رسانههای اجتماعی ادامه داده است. او در یک پست اخیر نوشت: «فکر میکنم ایده فوقالعادهای است.»
این ماجرا از یک هدف دیگر ترامپ ناشی میشود، این بار اعمال تعرفه 25 درصدی بر کالاهایی که از کانادا و مکزیک میآیند، که نمایانگر رویکرد او در مذاکره با رهبران خارجی است.
در واقع، این ترفند نتیجه مورد نظر را به دنبال داشت: رهبران هر دو کشور فوراً برای تأکید بر تعهد خود به کمک به ایالات متحده در مسائل مرزی با ترامپ ملاقات کردند. و این راهی زودهنگام برای ترامپ فراهم کرد تا پیروزی خود را بر یک هدف خارجی اعلام کند.
تیم انتقالی او اخیرا در بیانیهای نوشت: «رئیسجمهور ترامپ در حال تأمین امنیت مرزها است و هنوز حتی به دفتر ریاست جمهوری نرفته است.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
جنجال بر سر ادعای جدید کرملین درباره تهران؛ پوتین هنوز قابل اعتماد است؟
-
شرط پایان آلودگی هوا در تهران اعلام شد/ خبر مهم برای پایتخت نشینان
-
مستاجران تهرانی در این شهر خانه دار میشوند/واحدهای لوکس ۵ میلیاردی
-
پشت پرده سفر هیئت بلندپایه روس به ایران در مقطعی حساس؛ قفل کریدوری ایران باز میشود؟
-
چگونه سوریه از دست رفت؟ قفقاز میدان نبرد بعدی است؟
-
بورس تهران شبانه روزی میشود
-
تخته گاز خودروییها در بازار سرمایه
-
پیش بینی بورس فردا 5 دی ماه 1403 / رکوردی دیگر برای بورس جا مانده از سایر بازارها
-
ایران خودرو در تولید هایما S7 به مشکل خورد؟ / متقاضیان این خودروی چینی ناامید شدند