اختیارات نظامی ترامپ برای حمله به ایران محدود نشد
اکوایران: سنای ایالات متحده به رهبری جمهوریخواهان، روز جمعه تلاش دموکراتها برای جلوگیری از استفاده بیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را رد کرد.
به گزارش اکوایران، سنای ایالات متحده به رهبری جمهوریخواهان، روز جمعه تلاش دموکراتها برای جلوگیری از استفاده بیشتر دونالد ترامپ از نیروی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران را رد کرد. این رأیگیری تنها چند ساعت پس از آن انجام شد که رئیسجمهوری اعلام کرد که احتمال بمبارانهای بیشتر را بررسی خواهد کرد.
به گزارش رویترز، رأیگیری سنا با ۵۳ رأی مخالف، در برابر ۴۷ رأی موافق علیه قطعنامه اختیارات جنگی انجام شد که بر اساس آن، برای آغاز حملات بیشتر به جمهوری اسلامی ایران نیاز به تأیید کنگره بود. این رأیگیری عمدتاً بر اساس تمایلات حزبی انجام شد؛ با این استثنا که جان فترمن، سناتور دموکرات پنسیلوانیا، با جمهوریخواهان مخالفت با قطعنامه را برگزید و رند پال، سناتور جمهوریخواه کنتاکی، با دموکراتها رای موافق داد.
سناتور تیم کین، حامی اصلی این قطعنامه، سالها تلاش کرده تا اختیار اعلام جنگ را دوباره از رؤسایجمهوری جمهوریخواه و دموکرات به کنگره بازگرداند. کین گفت: تلاش تازهاش تأکید دارد که قانون اساسی ایالات متحده این اختیار را منحصراً به کنگره میدهد که اعلان جنگ کند و هرگونه درگیری با جمهوری اسلامی ایران باید بهطور صریح با اعلان جنگ یا مجوز مشخص استفاده از نیروی نظامی تأیید شود.
او پیش از رأیگیری در سخنرانی خود گفت: «اگر باور دارید رئیسجمهوری باید برای جنگیدن در ایران به کنگره مراجعه کند، چه طرفدار جنگ باشید و چه مخالف آن، از قطعنامه مشترک شماره ۵۹ سنا حمایت میکنید، از قانون اساسی حمایت میکنید؛ قانونی که آزمون زمان را تاب آورده است.» قانونگذاران در حال پیگیری اطلاعات بیشتری درباره حملات آمریکا به جمهوری اسلامی ایران در آخر هفته و سرنوشت ذخایر اورانیوم با غنای بالا هستند.
«نابود شدهاند»
اعضای تیم امنیت ملی ترامپ روز پنجشنبه و جمعه جلسات توجیهی محرمانهای درباره این حملات برای سنا و مجلس نمایندگان برگزار کردند. بسیاری از قانونگذاران دموکرات پس از این جلسات گفتند، قانع نشدهاند که تأسیسات هستهای جمهوری اسلامی ایران آنطور که ترامپ بلافاصله بعد از حملات اعلام کرد «نابود شده باشند».
مخالفان این قطعنامه ادعا کردند، این حمله به ایران عملیاتی محدود و واحد بوده که در چارچوب اختیارات ترامپ بهعنوان فرمانده کل قوا انجام شده و آغاز خصومتهای مداوم نبوده است.
بیل هگرتی، سناتور جمهوریخواه از تنسی که در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ سفیر آمریکا در ژاپن بود، گفت: این اقدام میتواند مانع شود هر رئیسجمهوری بتواند سریع علیه کشوری که دشمن دیرینه بوده اقدام کند. هگرتی پیش از رأیگیری گفت: «ما نباید در میانه بحران، وقتی جان انسانها در خطر است، دست رئیسجمهوری را ببندیم.»
طبق قانون آمریکا، قطعنامههای اختیارات جنگی سنا وضعیت ویژهای دارند و لازم است مجلس فوراً آنها را بررسی و رأیگیری کند. این قطعنامه را کین در همین ماه به سنا ارائه کرده بود. اما برای لازمالاجرا شدن، این قطعنامه باید هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان تصویب میشد؛ جایی که مایک جانسون، رئیس مجلس و متحد نزدیک ترامپ، این هفته گفته بود فکر نمیکند، اکنون زمان مناسبی برای چنین اقدامی باشد.
در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ، در سال ۲۰۲۰، کین قطعنامه مشابهی را برای محدود کردن اختیار جنگی رئیسجمهوری جمهوریخواه در قبال جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد. آن قطعنامه با حمایت برخی جمهوریخواهان هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان تصویب شد، اما رأی کافی برای عبور از وتوی رئیسجمهوری را به دست نیاورد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نمایش قدرت در میانه بحران؛ رونمایی اردوغان از موشک هایپرسونیک و بمب سنگرشکن نسل جدید
-
آیزنکوت از احتمال نامزدی خود برای نخستوزیری اسرائیل خبر داد
-
برلین: آماده فعالسازی سازوکار ماشه هستیم/ پیشنهاد تمدید ضربالاجل را به تهران ارائه کردیم
-
آغاز فروش جدید ایرانخودرو/100 میلیون تومان بلوکه کنید
-
اتصال مستقیم پمپ به شبکه آب، قبضها را ۲۰ برابر میکند
-
وزیر گردشگری از احتمال تعطیلی یک هفتهای در تابستان خبر داد
-
بیانیه کنگره آمریکا: ترامپ باید نتانیاهو را تحت فشار بگذارد
-
دومین جنگنده رادارگریز چینی در آستانه عملیاتی شدن؛ از رقیب اف-35 چه میدانیم؟
-
چرا قدرتمندترین مرد جهان هر سال در ماه اوت از انظار ناپدید میشود؟