تورم نقطه به نقطه کالاهای صادراتی به صورت دلاری و ریالی در تابستان ۱۴۰۳؛
دو تصویر متفاوت از قیمت «کالاهای ایرانی» در تابستان
اکوایران: تازهترین گزارش مرکز آمار ایران از تورم نقطه به نقطه کالاهای صادراتی در تابستان سال 1403 حکایت از آن دارد که افزایش قیمت این اقلام نسبت به تابستان سال گذشته در داخل ایران شدت بیشتری نسبت به خارج از ایران داشته است.
به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود تورم نقطه به نقطه کالاهای صادراتی ایران را بر اساس قیمتهای «دلاری» و «ریالی» در تابستان سال 1403 اعلام کرده است. بر اساس این آمارها تورم فصلی کالاهای صادراتی به صورت «دلاری» در 13 گروه کالایی نسبت به بهار افزایش یافته است. همچنین، این نرخ برای دو گروه منفی بوده که حکایت از کاهش قیمت دلاری این اقلام نسبت به فصل بهار در خارج از کشور دارد. تورم نقطه به نقطه «ریالی» این اقلام نیز در 17 گروه کالایی در مقایسه با فصل بهار افزایش یافته است.
بررسیها نشان میدهد که به طور کلی، در همه کالاهای صادراتی تورم ریالی بالاتر از تورم دلاری بوده که نشان میدهد اقلام صادراتی ایران در داخل کشور افزایش قیمت شدیدتری را در مقایسه با خارج کشور تجربه کردهاند.
تورم نقطه به نقطه اقلام صادراتی در تابستان 1403
طبق گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه کالاهای صادراتی (به قیمتهای دلاری) در تابستان امسال معادل 5.1 درصد بوده است. به بیان دیگر قیمت کالاهای داخلی که به کشورهای دیگر صادر شده است 5.1 درصد در مقایسه با تابستان سال گذشته افزایش قیمت داشته است.
همچنین، تورم نقطهای دلاری اقلام صادراتی در تابستان نسبت به بهار (3.7 درصد) افزایش یافته است. در مقابل، این نرخ به صورت ریالی 22.8 درصد برآورد شده است. یعنی اقلام صادراتی ایران در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل 22.8 درصد افزایش قیمت داشته است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه بهار در سطح بالاتری قرار گرفته است.
این مسئله نشان میدهد که اولا تورم نقطه به نقطه اقلام صادراتی ایران هم به صورت ریالی و هم به صورت دلاری در تابستان نسبت به بهار افزایش یافته است و دوما، شدت افزایش قیمت در اقلام داخل ایران به مراتب شدیدتر از افزایش قیمت در اقلام به فروش رسیده در خارج از ایران، یا معادل دلاری آن، بوده است.
«ترینها» در تورم اقلام صادراتی
بر اساس گزارش مرکز آمار از میان گروههای صادراتی مختلف، بالاترین تورم نقطه به نقطه «ریالی» مربوط به گروه «مروارید» با نرخ 50.3 درصد بوده است. بعد از آن نیز گروه «ماشینآلات و وسایل مکانیکی» قرار گرفته که تورم نقطهای ریالی آن در تابستان امسال 44.6 درصد برآورد شده است. هر دو نرخ نسبت به بهار در سطح بالاتری قرار گرفتهاند اما شدت افزایش در گروه مروارید بیشتر بوده است.
در مقابل،کمترین سطح این شاخص 9.5 درصد و مربوط به گروه «چوب و اشیای چوبی» بوده است.
این بررسی را میتوان در خصوص تورم نقطهای اقلام صادراتی به صورت «دلاری» نیز انجام داد. نتایج این بررسی نشان میدهد که تورم نقطهای دلاری از بین این محصولات در 3 گروه منفی بوده است؛ یعنی قیمت این 2 گروه کالایی در خارج کشور یا معادل دلاری ارزش داخلی آن، با کاهش قیمت نسبت به تابستان سال قبل همراه بوده است. «محصولات صنایع غذایی» و «چوب و اشیای چوبی» تورم منفی را تجربه کردهاند. در مقابل، تورم نقطهای دلاری گروه «مروارید» و «ماشینالات و وسایل مکانیکی» به ترتیب با نرخهای 26.6 درصد و 20.4 درصد بالاتر از سایر کالاها بوده و نشاندهنده افزایش قیمت دلاری این محصولات نسبت به بهار در بازارهای خارج کشور است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اسد گرفتار در گرداب؛ چگونه سرنوشت غزه، لبنان و اوکراین به حلب گره خورد؟
-
آخرین بمب خبری ترامپ؛ پاکسازی بزرگ با گزینه ریاست افبیآی کلید میخورد؟
-
تغییر بزرگ در قواعد بازی؛ تکرار مدل سوریه برای حزبالله؟
-
قیمت آپارتمان های 35 متری در پایتخت+جدول
-
خطونشان برای تکفیریهای سوری از بغداد؛ متحدان عراقی ناجی اسد میشوند؟
-
استاندار هرمزگان منصوب شد: دو استان هنوز در انتظار تعیین تکلیف
-
پیشبینی بورس فردا 12 آذر ماه 1403/ انتخاب اصلاح روند نتیجه معاملات بازار بورس اوراق بهادار تهران
-
توافق آستانه در آستانه سقوط؛ بازی خطرناک اردوغان در حلب و گزینههای پیش رویِ تهران
-
بورس از دنده چپ بلند شد/ افت 13 هزار واحدی شاخص کل در نیمه اول بازار