از تنظیمگری تا دخالت افراطی دولت
گاهی دولت به عنوان نجاتدهندهای ظاهر میشود که باید به یاری بنگاهها و خانوارها برود. اما آیا واقعاً این اقدام همیشه به نفع اقتصاد است؟
مسعود روغنی زنجانی، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، در گفتوگویی اختصاصی با اکوایران به بررسی این موضوع پرداخته و نکات جالبی را مطرح کرده است.
زنجانی تأکید میکند که در حقیقت، موتور محرک اقتصاد، بنگاهها و خانوارها هستند و دولت باید نقش خود را با دقت ایفا کند. او بیان میکند که در شرایطی دولت میتواند در دو حوزه اصلی فعالیت کند: ارائه خدمات عمومی و تنظیمگری در بازار.
وی به عملکرد افراطی برخی دولت ها اشاره کرده و هشدار میدهد که اگر دولت به تولید کالاها و خدماتی بپردازد که بنگاهها قادر به انجام آن هستند، نه تنها به آنها کمک نمیکند، بلکه ممکن است فعالیتهای اقتصادی را مختل کند.
اما سوال این است که آیا دولت میتواند با اتخاذ رویکردی هوشمندانه، همزمان از بنگاهها حمایت و از افراط در دخالتهای خود پرهیز کند؟
نسخه کامل در سایت:
بودجه نبض اصلی تجهیز و تامین منابع در ساختار اقتصاد ایران است. بنابراین بدیهی است که اگر نتواند بهخوبی منابع را تجهیز و تخصیص کند، از کارایی لازم برخوردار نیست. این وضعیت در دهههای گذشته برای بودجه کشور وجود داشته است؛ یعنی بهدلیل ناترازی میان منابع و مصارف، امکان تجهیز و تخصیص منابع به صورت مناسب وجود نداشته و همین موضوع موجب شده تا لزوم اصلاح ساختار بودجه مطرح شود. با این وجود در هیچیک از دولتهای گذشته اصلاح ساختار بودجه در اولویت قرار نگرفته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
حمله گروههای مسلح به جنوب دمشق/ صدور بیانیه وزارت کشور سوریه
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
مذاکرات هستهای و انفجار در بندر راهبردی نزدیک تنگه هرمز؛ بازی توافق پیچیدهتر میشود؟
-
ورود 3 هواپیمای روسی به بندرعباس برای اطفاء آتش
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محمولهها صادر نمیشود
-
اسماعیل بقایی: کنار گذاشتن اروپاییها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد