محمد خواجویی، کارشناس مسائل بین‌الملل، در گفت‌وگو با برنامه «گفتگوی استراتژیک» اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد آتش‌بس در لبنان بخشی از توافق گسترده‌تر میان ایران و آمریکا بوده که از ۸ آوریل اجرایی شده و حتی نخست‌وزیر پاکستان نیز به آن اشاره کرده است. از نگاه ایران، تحولات لبنان در چارچوب یک نزاع منطقه‌ای با آمریکا و اسرائیل تعریف می‌شود، بنابراین تلاش شد این پرونده در دل توافق گنجانده شود.

وی بیان کرد: با این حال، به‌نظر می‌رسد ساعاتی پس از توافق، روندی برای جدا کردن پرونده لبنان شکل گرفت.

همزمان با آغاز آتش‌بس، حملات گسترده و بی‌سابقه اسرائیل در لبنان (موسوم به «چهارشنبه سیاه») رخ داد و پس از آن، مقامات آمریکایی، اسرائیلی و لبنانی بر تفکیک این پرونده تأکید کردند.

خواجویی گفت: در مجموع، به‌نظر می‌رسد نوعی همگرایی میان آمریکا، اسرائیل و دولت لبنان برای خارج کردن آتش‌بس لبنان از چارچوب مذاکرات ایران و آمریکا شکل گرفته است؛ اقدامی که می‌تواند یکی از اهرم‌های مهم ایران در مذاکرات را تضعیف کند.