عدم توسعه اکتشاف در سال‌های گذشته باعث شده تا امروز بحران تامین مواد اولیه جدی‌تر از گذشته شود. این در حالی است ذخایر بسیار خوبی از مواد معدنی مختلف در اختیار است.

به عنوان مثال شرق کشور به عسلویه معدنی معروف است که دارای ذخایر بسیاری از سنگ آهن است اما وجود برخی مشکلات توانسته سرعت توسعه اکتشافات و بهره برداری از ذخایر را کاهش دهد.

غلامرضا نازپرور رئیس خانه معدن خراسان رضوی با اشاره به مشکلات توسعه معادن اظهار کرد: امروز بزرگترین مشکل ما تعامل با سایر دستگاه‌های دولتی است.

در واقع عدم هماهنگی قوانین بخش معدن با منابع طبیعی یا سایر دستگاه‌ها مشکل‌آفرین شده است. این در حالی است که از نظر تعداد منابع استان خراسان رضوی همیشه در بین دو استان دیگر شمالی و جنوبی، اول بوده، اما مشکل یاد شده باعث توقف اکتشاف در استان شده است.

حتی معاونت معدنی وزارت صمت نیز اعلام کرده از هر 100 موافقت وصولی تنها یک پروانه اکتشاف به نتیجه می رسد. اگر به دنبال توسعه اکتشافات هستیم دوستان باید در این حوزه کمک کرده و هماهنگ‌تر برخورد کنند.