وی در ادامه، به مشکلات سیاست‌گذاری در ایران اشاره کرد و گفت که سیاست‌های اجرایی کشور عمدتاً بر رویکردهای غیربازاری استوار است. این رویکردها، به دلیل عدم هماهنگی میان سیاست‌های کلان و نیازهای واقعی بنگاه‌های صنعتی، رقابت‌پذیری صنعت ایران را کاهش داده است. ساعدی بر لزوم ایجاد هماهنگی میان سیاست‌ها و توجه به نیازهای واقعی بنگاه‌ها تأکید کرد.  

در نهایت، این اقتصاددان پیشنهاد کرد که ایران باید از تجربه کشورهای موفق استفاده کرده و راه‌حل‌هایی مانند حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط -SMEها- بهره‌برداری از فناوری‌های نوین و گسترش صادرات را در دستور کار خود قرار دهد. ساعدی خواستار تدوین سیاست‌های صنعتی شفاف، هدفمند و مبتنی بر رقابت برای بهبود وضعیت صنعتی کشور شد.

***

در همایش امروز صاحب‌نظران برجسته‌ای به ارائه یافته‌های خود پرداختند. در پیوند‌های زیر می‌توانید این ارائه‌ها را ببینید:

خبر مرتبط
روایت «صنعت» در ایران؛ مسیری که ما رفتیم و مسیری که دیگران رفتند

امینه محمودزاده سخنران همایش چالش‌های صنعتی شدن در ایران، با تعریف شاخص‌های دوازده‌گانه شامل «بهره‌وری صنعت»، «هزینه‌های تحقیق و توسعه»، «ترکیب مهارتی نیروی کار»، «تحولات تکنولوژیک»، «سرمایه‌گذاری»، «توان ارزآوری»، «میزان تمرکز در بنگاه‌های بزرگ»، «پویایی شاخص قیمت نسبی صنعت»، «تقاضای خانوار برای کالای صنعتی»، «اشتغالزایی»، «مصرف منابع طبیعی»، «ساختار مالکیت» وضعیت صنعت ایران مورد بررسی قرار داده است.

خبر مرتبط
چرا ایرانِ صنعتی ساخته نشد؟

مسعود نیلی، اقتصاددان در همایش «چالش های صنعتی شدن در ایران» با اشاره به مطالعه ای که در این زمینه انجام شده، اظهار کرد: پیدایش این طرح به شکل گیری بنیاد توسعه صنعتی مهندس خلیلی گره خورده است. در نهایت ماموریت اصلی این نهاد حمایت از پژوهش های مرتبط با صنعتی شدن ایران است.