وزیر ارتباطات: فیلترشکنهای رایگان امنیت بانکداری دیجیتال را بهخطر میاندازند
ستار هاشمی با استناد به آمار ایسپا گفت: 80.5 درصد از گوشیهای تلفن همراه در کشور از فیلترشکن استفاده میکنند که این امر تهدیدی جدی برای زیرساختهای کشور به شمار میآید.
به گزارش اکوایران، در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در سخنانی به تحلیل تحولات جهانی ناشی از پیشرفت فناوریها، بهویژه هوش مصنوعی، پرداخت.
او از نخستین تلاشهای بشر برای یکجانشینی در کنار منابع آب و رودخانهها گفت و اشاره کرد که این روند، در نهایت به شکلگیری حکمرانی محلی و سپس ملی انجامید.
انقلاب صنعتی چهارم، تغییرات شغلی و اهمیت هوش مصنوعی در آینده
هاشمی افزود: با گذر زمان و پیدایش انقلابهای صنعتی، حکمرانی جهانی نیز به موضوعی جدی تبدیل شد. به گفته او، در برابر پیشرفتهای فناوری هیچگاه نمیتوان ایستاد؛ چراکه تلاش برای تقابل با آنها همیشه بینتیجه بوده است.
وزیر ارتباطات در ادامه از اهمیت هوش مصنوعی در عصر حاضر سخن گفت: یکی از موضوعاتی که امروزه در مورد آن بسیار صحبت میشود، هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی موجب تحول در زمینههای مختلف بسیار مهم است و اگر به آن توجه نکنیم از ما عبور خواهد کرد. انقلاب صنعتی چهارم از منظر مجمع جهانی اقتصاد ۸ بعد مختلف دارد که یکی از آنها مسئله تغییرات شغلی و مهارتهای انسانی است. باید بپذیریم بخشی از اشتغال از بین میرود، اما از طرفی اشتغال جدیدی نیز ایجاد میشود؛ اینکه تراز اشتغال در مواجهه با هوش مصنوعی منفی است، گزاره درستی نیست.
وزیر ارتباطات به مسئله مصرف انرژی نیز اشاره کرد و افزود که با پیشرفت فناوریها، مصرف انرژی افزایش یافته است، هرچند تلاشهایی برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر صورت گرفته است. او همچنین به اتصال (Connectivity) بهعنوان موضوعی حیاتی در پیشبرد تکنولوژیها اشاره کرد و گفت که این مسئله، بهویژه در زمینه هوش مصنوعی و دادهها، نقشی کلیدی دارد.
هند، پیشتاز هوش مصنوعی، تهدیدات امنیتی بانکداری دیجیتال و اهمیت حکمرانی داده
در ادامه، هاشمی به سرمایهگذاریهای جهانی در زمینه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: هند به عنوان پیشتاز این حوزه، آیندهای درخشان خواهد داشت و انتظار میرود نقش این کشور در اقتصاد جهانی گسترش یابد.
او همچنین از تهدیدات امنیتی در دنیای دیجیتال سخن گفت و هشدار داد: استفاده از فیلترشکنها، بهویژه نسخههای رایگان میتواند امنیت بانکداری دیجیتال را به خطر بیندازد. اگر توجه به امنیت در این زمینه جدی گرفته نشود، توسعه بانکداری دیجیتال با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
هاشمی همچنین به توسعه اقتصاد دیجیتال، زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطی، و زیستبوم هوش مصنوعی بهعنوان محورهای مهم در قانون هفتم اشاره کرد و از آماده بودن پیشنویس سند حکمرانی داده و اهمیت کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت سخن گفت و تأکید کرد که این بخش میتواند نقشی تعیینکننده در توسعه زیرساختها ایفا کند.
در پایان، وزیر ارتباطات با اشاره به آمار ایسپا اظهار داشت که 80.5 درصد از گوشیهای تلفن همراه در کشور از فیلترشکنها استفاده میکنند و این مسئله تهدیدی جدی برای زیرساختهای کشور به حساب میآید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
شرق و غرب بار دیگر علیه برنامه هستهای ایران متحد میشوند؟
-
دوچرخه در ایران سیاسی شده است؟
-
عارف: تکمیل آزادراه تهران-شمال، تحولی در کاهش زمان سفر و صرفهجویی سوخت
-
پیشبینی قیمت طلا جهانی در هفته آتی: همه خرسها به غار بازگشتند
-
حس بورس به مذاکرات هستهای
-
پیش بینی بورس فردا 6 آذر ماه 1403 / کانال 2.4 میلیون واحدی فردا فتح میشود؟
-
کف حقوق کارمندان در سال 1404 چقدر میشود؟
-
بازی بدون توپ علی لاریجانی: ضلع جدید دیپلماسی ایران
-
چگونه اردوغان شریک جاهطلبیهای بن سلمان شد؟