بررسی روند قیمتی و عملکرد مالی شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی؛
مقایسه عملکرد مالی شستا و 6 هلدینگ بورسی زیر مجموعه
نماد شستا در چهار ماه و سه هفته گذشته از ابتدای سال 1401 بازدهی ضعیف تری نسبت به شرکت های اصلی زیرمجموعه خود در بورس تهران داشته است. این نماد که با ارزش بازاری 152 هزار میلیارد تومانی نهمین نماد بورس تهران به شمار میرود، در حال حاضر با قیمت 52 درصدی به نسبت ارزش دارایی های هر سهم معامله می شود. با این حال بازار به خرید این سهم رغبتی نشان نمیدهد.
به گزارش اکوایران، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی مأموریت سرمایه گذاری دارایی های این سازمان را برای حفظ منافع بیمه شدگان و تأمین منابع لازم برای ایفای تعهدات و حمایتهای سازمان تأمین اجتماعی در راستای افزایش سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازار سرمایه داخلی و خارجی بر عهده دارد.
هدف اصلی شستا، مدیریت کارآمد منابع مالی تخصیص یافته با رویکرد سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازارهای سرمایه داخلی و خارجی از طریق فعالیتهای تولیدی، خدماتی و بازرگانی اعلام شده است.
از میان ۹ هلدینگ زیرمجموعه شستا؛ ۶ هلدینگ تاپیکو، تیپیکو، تاصیکو، صبا تأمین، سیمان تأمین و کشتیرانی جمهوری اسلامی (حکشتی) بورسی هستند و مطابق برنامه ریزی انجام شده، مراحل ورود به بورس سه هلدینگ دیگر شامل صنایع عمومی تأمین، مدیریت توسعه انرژی تامین و خدمات ارتباطی رایتل نیز در حال انجام است. سه شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین، شیمیایی تأمین و صدر تأمین تحت سهامداری شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی به ترتیب پرتفولیوهایی متشکل از سهام شرکتهای دارویی، شیمیایی و فلزات اساسی دارند. با توجه به وزن بالای صنایع ذکرشده در پرتفوی هر کدام از این شرکتها، به تبع آن تغییرات قیمت سهام هر گروه بر شاخص ارزش روز داراییها یا همان NAV این شرکتهای سرمایهگذاری تأثیرگذار خواهد بود. سهام شستا به دلیل وسعت زیر مجموعههای بورسی خود اثر زیادی بر شاخص بورس تهران دارد و از طرفی می توان نوسانات این سهام را متأثر از روند سهام های بزرگ بازار دانست.
مقایسه روند قیمتی شستا و نمادهای اصلی زیر مجموعه
مقایسه بازدهی سهام نیازمند تشریح نحوه محاسبه بازدهی و نوع بازدهی است. در این قیاس ما فقط از بازدهی قیمتی استفاده کردهایم و مرداد ماه نیز تا انتهای هفته سوم محاسبه شده است. در نمودار زیر ما شاهد دو افت ناگهانی شدید در ماههای اردیبهشت و تیر در نماد های صبا و سیتا هستیم که دلیل این افت برگزاری مجمع و پرداخت سود نقدی است.
در فروردین ماه بازدهی هر 6 نماد مثبت بود و شستا نیز بازدهی 9 درصدی را تجربه کرد که متعادل با زیر مجموعههای خود به حساب میآید. تیر ماه با به مجمع رفتن نماد صبا قیمت سهام شستا افت کرد و بازدهی این نماد را به کمتر از 3.5 درصد در این ماه رساند در حالی که میانگین بازدهی شش زیر مجموعه این شرکت در اردیبهشت ماه 10 درصد بود.
در خرداد ماه ارزش شاخص کل بورس تهران با کاهش شدیدی همراه بود و میانگین افت ارزش شش شرکت زیرمجموعه شستا در این ماه به 2.2 درصد رسید اما قیمت سهام شستا در این ماه 10 درصد کاهش یافت که بیش از 4 برابر میانگین زیر مجموعه های خود بود. نماد شستا بر خلاف خرداد ماه در تیر1401 توانست 1.2 درصد رشد کند. این درحالی بود که بورس تهران در این ماه با افت شدید همراه بود و میانگین بازدهی 6 نماد زیر مجموعه شستا در تیر به منفی 5.7 درصد رسید. مرداد ماه که تا الان سه هفته از آن گذشته است برای نماد شستا امیدوار کننده نبوده و این نماد از ابتدای مرداد تا چهارشنبه 19 مرداد 2.7 درصد کاهش قیمت داشته است. نماد های زیر مجموعه شستا در این ماه عملکرد مناسبتری داشتند و به طور میانگین 1.7 درصد رشد کرده اند. در مجموع این چهار ماه و سه هفته گذشته شده از سال 1401 می بینیم که نماد شستا به نسبت زیر مجموعه های خود عملکرد ضعیف تری داشته است. کمترین بازدهی را در بین این 7 نماد، صبا تامین داشته که به دلیل مجمع عمومی این نماد ارزش قیمتی آن افت کرده و پس از آن نماد شستا قرار دارد که از ابتدای سال تا 19 مرداد ماه 4 دهم درصد افزایش قیمت داشته است. درمقابل نماد حکشتی با 46 درصد و تیپیکو و تاصیکو به ترتیب با 28 و 19 درصد رشد قیمت قرار دارند.
عملکرد مالی و NAV زیر مجموعههای اصلی شستا
ارزش بازاری هر سهم یکی از ملاک های مهم برای تعیین بزرگی و تأثیر نماد بر شاخص بازار دارد. در بین 6 نماد زیر مجموعه شستا نماد تاپیکو با ارزش بازاری 132 هزار میلیارد تومان نزدیک ترین نماد به شستا است. نماد شستا در حال حاضر 152 هزار میلیارد تومان ارزش بازاری دارد که این نماد را در رتبه نهم بورس تهران قرار می دهد. در بررسی ارزش داراییهای هر سهم و قیمت هر سهم در نماد های تاپیکو، تاصیکو، تیپیکو و سیتا مشاهده می شود که نسبت ارزش روز دارایی هر سهم به قیمت روز سهم بین 83 تا 50 درصد قرار دارد که این نشان دهنده ارزشمند بودن سهام این شرکت ها است. این نسبت برای نماد شستا 51.9 درصد است که نشان می دهد ارزش این سهم نزدیک به دو برابر حال حاضر است، با این حال قیمت سهام شستا در یک روند نزولی قرار دارد و بازار انگیزه ای به خرید سهام این شرکت نشان نمیدهد. در بین سهام داران خرد گفته میشود که سیاستهای دستوری وجود دارد که اجازه نمیدهد حقوقیها خرید سنگین سهام داشته باشند و سعی بر نگهداری بازار در قیمتهای فعلی دارند و دلیل این شایعات نیز قیمت پایین این نمادها در مقایسه با ارزش ذاتی روز آن ها است. در مجموع شرایط بنیادی و قیمتی سهام شستا و شش سهم زیر مجموعه اصلی آن، نشان دهنده پتانسیل بالای این نمادها و بخصوص خود نماد شستا برای رشد است اما بازار برای تغییر روند نیازمند یک شوک مثبت است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است
-
جنگ اوکراین به نقطه جوش رسید/ کییف پیام هشدار گرفت؛ حملات هوایی گسترده روسیه در راه است
-
رانا و شاهین بازار خودرو را آتش زدند
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم