ریشه سلطه دلار بر اروپا
پس از جنگ جهانی دوم، قاره اروپا به شدت آسیبدیده و نیازمند بازسازی بود. در این میان، برای ایالات متحده آمریکا که به طور مستقیم در این جنگ درگیر نشده بود، فرصتی ایجاد شد تا دلار را به عنوان ارز اصلی و پشتوانهای برای طلا شناخته شود.
علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی، در گفتوگویی با اکوایران به این موضوع اشاره کرد که پس از جنگ، دلار به اروپا صادر شد و به سرعت در این قاره در گردش قرار گرفت.
این روند باعث شکلگیری بازاری جدید به نام بازار یورو-دلار شد؛ به عبارت دیگر، هر سپردهای که خارج از آمریکا ایجاد میشد، به نوعی سپرده دلاری محسوب میشد و وامها نیز بر اساس دلار اعطا میشدند.
او افزود که این گسترش بازار یورو-دلار تحت تأثیر قوانینی بود که در داخل ایالات متحده تصویب میشد. در نتیجه، افرادی که به دلار نیاز داشتند، دیگر تمایلی به سرمایهگذاری در آمریکا نداشتند و به بانکهای خارجی روی آوردند.
اکوایران: با شروع سال ۲۰۲۵ و آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید، اکثر تحلیلگران تصور میکردند شاخص دلار تقویت خواهد شد و حتی برخی از آنها در مورد برابری دلار و یورو گمانهزنی داشتند. اما طی دو الی سه هفته گذشته شاخص دلار در حوزه ضعف قرار گرفت که موجب تغییر نگاه در تحلیلگران شد. در این تغییرات برخی از تحلیلگران بر این باورند که امپراطوری دلار در خطر قرار گرفته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد آمریکا به تهران: برنامه هستهای غیرنظامی با سوخت وارداتی
-
رئیس صداوسیما زیر تیغ انتقاد؛ موج اعتراضات به برنامه جنجالی شبکه یک/ امام جمعه اهل سنت ارومیه بیانیه داد
-
درخواست ایران برای خروج فوری تمامی نیروهای خارجی از خاک سوریه
-
گام مهم دانشمندان برای نابینایان/ درمان نابینایی با طلا
-
اخراج پژو ۲۰۷ از باشگاه میلیاردیها؛ هایما سقوط کرد
-
واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟
-
بزرگترین نقطه اختلاف در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا
-
ادعای اکسیوس درباره توافق موقت میان ایران و آمریکا
-
احمد الشرع: سوریه مایل به پیوستن به پیمان ابراهیم است