کدام پالایشگاهها از فرمول قیمتگذاری بنزین زیان بیشتری دیدند؟
یک کارشناس بازار سرمایه میگوید: در سال ۱۴۰۱، با توجه به تحولات سیاسی و بحران اوکراین و روسیه، حاشیه سود پالایشیها به طور قابل توجهی افزایش یافت و از ۱۰ دلار به نزدیک ۴۰ دلار رسید. این افزایش باعث شد که سود پالایشیها به حدود چهار و نیم میلیارد دلار برسد. دولت به عنوان بزرگترین مشتری پالایشیها، در این سال به دلیل افزایش سود، بدهکار شد و در سال ۱۴۰۲ فرمول جدیدی برای قیمتگذاری ارائه داد.
فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه میگوید: در این فرمول، مبنای قیمتگذاری بنزین از سنگاپور به فوب خلیج فارس تغییر یافت و همچنین اوکتان مبنای قیمتگذاری از ۹۱ به ۹۵ تغییر کرد که برای اوکتانهای پایینتر جریمه تعیین شد. این تغییرات به کاهش قیمت فروش پالایشیها منجر شد و بنزین به عنوان هدف اصلی این تغییرات شناخته شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس که بیشترین تولید بنزین را دارد، بیشترین آسیب را از این مصوبه دید. همچنین پالایشگاههای شیراز و لاوان که بنزین اکتان ۸۷ تولید میکنند، به دلیل تغییر مبنای اوکتان به ۹۵، با کاهش اسپرد مواجه شدند. در مقابل، پالایشگاههایی مانند شبریز و شپنا که بنزین با کیفیت بالاتر تولید میکنند، آسیب کمتری از این تغییرات متحمل شدند.
نسخه کامل در سایت اکوایران
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازار طلا در فصل جدید؛ صعود طلا در بهار هم ادامه دارد؟
-
افشای شرط جنجالبرانگیز پوتین برای پایان جنگ اوکراین
-
دلار ۱۰۰ هزار تومانی؛ سیگنال هشدار دهنده وضعیت اقتصاد
-
کارتهای ایران برای بازی با ترامپ
-
رشد اقتصادی ایران در 118 سال گذشته؛ بالاترین رشد در چه سالی رقم خورده است؟
-
روایت ظریف از یار دوازدهم ترامپ
-
چهارشنبهسوری پرحادثه در تهران /جدیدترین آمار از فوتی ها
-
ایران خودرو همزمان باعث خنده و گریه مشتریان شد / خداحافظی تلخ این خودرو
-
آیا راه تهران و پوتین با پایان جنگ اوکراین از هم جدا میشود؟