به گزارش اکوایران؛ در شرایطی که سایه برخی سیاستگذاری ها، موجب خروج واحدهای تولیدی از مدار به دلیل قطعی گاز در صنایع مختلف شده، امروز در حوزه انرژی، معاملات گواهی صرفه‌جویی برق به عنوان یکی از راهکارهای مهم برای حل ناترازی انرژی در کشور راه‌اندازی شد

ساره محبعلی، کارشناس بازار سرمایه، در برنامه «نبض بورس» اظهار داشت: تقابل عرضه و تقاضا ویژگی طبیعی بازار است؛ جایی که فروشندگان به دنبال سود بیشتر و خریداران به دنبال پایین‌ترین قیمت هستند. وی افزود: در شرایط کنونی، برخی تحلیلگران رشد بازار را کوتاه‌مدت می‌دانند، در حالی که عده‌ای دیگر این روند را بلندمدت و پایدار ارزیابی می‌کنند.

محبعلی درباره احتمال عبور بازار از سقف‌های مهم گفت: عبور از این نقاط حساس نیازمند اخبار مثبت و بنیادی قوی است. وی افزود: حجم معاملات و ورود نقدینگی نشان‌دهنده طراوت بازار است و با تقویت این عوامل، امکان عبور از سقف‌های فعلی و تقویت اعتماد در بازار سرمایه وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به گواهی‌های صرفه‌جویی انرژی گفت: این ابزار می‌تواند به بهینه‌سازی مصرف انرژی کمک کند، اما پیش‌شرط موفقیت آن حذف قیمت‌گذاری دستوری و واقعی شدن قیمت‌هاست تا هم مصرف کاهش یابد و هم منابع درآمدزایی جدید ایجاد شود.