راهکار خروج خودروسازان از زیان
اکوایران: صنعت خودروسازی کشور با زیان انباشته چشمگیری روبهرو است که بخش عمدهای از آن به سیاست قیمتگذاری دستوری بازمیگردد.
به گزارش اکوایران، این سیاست علاوه بر ایجاد چالشهای مالی برای خودروسازان، باعث افزایش تقاضای سفتهبازی و کاهش شفافیت در بازار شده است. برای حل این مشکلات، راهکارهایی مانند حذف قیمتگذاری دستوری و عرضه خودرو در بورس کالا مطرح شده است.
سیاوش وکیلی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به زیان انباشته ۱۹۲ هزار میلیارد تومانی دو خودروساز بزرگ، بر ضرورت حذف قیمتگذاری دستوری تأکید کرد. او معتقد است عرضه خودرو در بورس کالا بهدلیل منطق اقتصادی آن پیشنهاد میشود و میتواند فرآیندی شفاف برای کشف قیمت ایجاد کند، مشروط بر اینکه عرضه مستمر و کافی باشد.
وکیلی همچنین پیشنهاد داد که خودروسازها با فروش خودرو با حاشیه ۵ تا ۱۰ درصد کمتر از بازار آزاد و افزایش تیراژ عرضه، میتوانند از زیان انباشته خارج شوند. او از عدم شفافیت در تعهدات خودروسازها انتقاد کرد و بر روشن شدن وعدههای گذشته و مابهالتفاوتها تأکید داشت تا تقاضای سفتهبازی کاهش یابد. وکیلی در پایان خاطرنشان کرد که حذف قیمتگذاری دستوری ممکن است، اما مدیران خودروساز باید مسئولیت زیانها را پذیرفته و برای رسیدن به سودآوری تلاش کنند.
بازار سرمایه در سال 1401 زیر ساخت عرضه خودرو از طریق بورس کالا را فراهم کرد و چند مدت این اقدام انجام شد، ولی به یکباره فرآیند آن متوقف شد که یکی از علل آن را میتوان کارشکنیهای متعدد مافیای صنعت خودرو دانست.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
بازار سکه سه سر برد شد
-
هشدار ایران به آمریکا/ هرگونه اقدام تجاوزکارانه پیامدهای وخیمی به دنبال دارد
-
وزیر دفاع آمریکا: ایران نباید وارد درگیری یمن شود
-
سومین ناو هواپیمابر آمریکا هدف کروزهای یمن قرار گرفت
-
فوری؛ ادعای خطرناک ترامپ علیه ایران
-
هشدار مدودوف درباره وقوع یک جنگ تمام عیار
-
دلیل نوسانات قیمت طلا از زبان نایب رئیس سابق اتحادیه
-
بحران روغن در قنادیها / روغن خوراکی 3 میلیون شد
-
واشنگتنپست: ادعای کمسابقه مقام آمریکایی درباره غنیسازی ایران