گفتاردرمانی دردی از بورس دوا نمیکند
در دومین روز بازگشایی بورس پس از تعطیلی، شاخص کل بیش از دو درصد افت کرد و از کانال دو میلیون و 900 هزار واحدی عقب نشینی کرد و ارزش معاملات خرد به سطح کمسابقه ۳۵۰۰ میلیارد تومان رسید. فعالان بازار میگویند بازگشایی بدون برنامه مشخص انجام شده و اکنون در انتظار روشن شدن اقدامات حمایتی دولت، بانک مرکزی و صندوقهای تثبیت برای بازگرداندن نقدشوندگی و آرامش به تابلو معاملات هستند.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به تداوم ریزش بورس در روزهای اخیر، ریشه بحران را نه در نبود حمایت بلکه در توقف طولانی و دستوری معاملات دانست.
او معتقد است در مواجهه با ریسکهای سیستماتیک مانند تنشهای ژئوپولیتیک، تعطیلی گسترده یا قطعی انرژی، اصلاح قیمت سهام اجتنابناپذیر است و تلاش برای مقابله با آن از مسیر تزریق منابع، فقط به هدررفت سرمایه منجر میشود.
وی با یادآوری تجربه نیمه دوم سال ۱۳۹۹، گفت بیش از ۵۵ همت از منابع صندوقهای حمایتی صرف حمایت از بازار شد، اما روند نزولی تا دو سال ادامه داشت و عملاً بازدهی خاصی نداشت.
آقابزرگی همچنین تأکید کرد توقف ۱۰ روزه بورس، فضای بیاعتمادی و فشار فروش را در بازار تشدید کرده و اکنون بسیاری از سرمایهگذاران احساس ناامنی میکنند. او طرح بستههای حمایتی را بیشتر نوعی «گفتاردرمانی» دانست و گفت نباید از آنها انتظار معجزه داشت، بهخصوص در شرایطی که اقتصاد با بحرانهای واقعی مواجه است.
به باور او، رویکرد درست در شرایط فعلی، حفظ نقدشوندگی، پرهیز از دستکاری قیمتی و در صورت لزوم، محدودسازی موقت دامنه نوسان برای کنترل هیجانات بازار است، نه مداخله گسترده و پرهزینه.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هدف اسرائیل از حمله به ایران
-
درخواست از رهبری برای تغییر در رأس صداوسیما
-
مخمصه علیاف در میانه درگیری تهران و تلآویو؛ جنگ نامتقارن به قفقاز جنوبی سرایت میکند؟
-
دریای سرخ دوباره غرق در آتش؛ بازگشت غرب در لحظه حساس؟
-
پشت صحنه دیدار سوم ترامپ و بیبی در کاخ سفید؛ سه سناریوی احتمالی
-
ادعای ویتکاف: نشست با ایران حدود هفته آینده برگزار میشود
-
آنکارا: پیام واشنگتن را به تهران منتقل کردیم
-
تکذیب شد؛ واریز کالابرگ برای دهکهای 4 تا 7 صحت ندارد
-
چمران: دلیل آلودگی فعلی هوا نه ترافیک است و نه وارونگی هوا