ادیسه فضایی اقتصاد؛ اکتشاف یک جبهه اقتصادی جدید به ارزش 1/8 تریلیون دلار
اکوایران: مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش به پتانسیل فناوریهای مورد استفاده در فضا برای کمک به رشد اقتصاد جهانی پرداخته است.
به گزارش اکوایران، انتظار میرود ارزش اقتصاد مرتبط با فضا تا سال 2035 میلادی به 1/8 تریلیون دلار برسد زیرا فناوریهای مربوط به ساخت ماهواره و راکتهای فضایی به شکل فزایندهای در حال رشد و رواج یافتن هستند.
به نوشته مجمع جهانی اقتصاد، فناوریهایی که حضور در فضا را ممکن ساختهاند در زمینههای مختلفی تأثیرگذار هستند؛ از پیشبینیهای آبوهوایی گرفته تا گجتهایی مانند ساعتهای هوشمند که به شکل گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این، فناوریهای مربوط به فضا در حال منفعت رساندن به طیف گستردهای از بخشهای مختلف هستند که از جمله آنها میتوان به صنایعی مانند خردهفروشی، کالاهای مصرفی، غذا و نوشیدنی و زنجیرههای تأمین و حملونقل اشاره کرد که همگی در حال نفع بردن از نوآوری در زمینه تکنولوژی در فضا هستند.
مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود به مواردی اشاره کرده که مسیر فناوریهای مورد استفاده در فضا تا سال 2035 را نشان میدهد.
فضا به بخش بزرگتری از اقتصاد جهانی تبدیل خواهد شد
تا سال 2035، ارزش اقتصاد مربوط به فضا در مسیر رسیدن به سطح 1/8 تریلیون دلار قرار خواهد گرفت که 630 میلیارد دلار بیشتر از سال 2023 است و نرخ رشد سالانه آن معادل 9 درصد خواهد بود؛ آماری که به شکل قابل توجهی بالاتر از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی جهان است. تکنولوژیهای مرتبط با فضا باعث ممکن شدن ارتباطات بیسیم، مسیریابی و تشخیص زمان شده است و انتظار میرود خدمات مربوط به رصد زمین، محرکهای اصلی این رشد باشند.
تأثیر تکنولوژیهای مرتبط با فضا از صنایع فضایی فراتر خواهد رفت
فراهمآوردندگان سختافزار و خدمات در اقتصاد مربوط به فضا به تدریج بخشی از سهم بازار خود را به خدمات دیگری مانند اپلیکیشنهای مربوط به حملونقل میدهند و این اپلیکیشنها با به کارگیری فناوریهای مستقر در فضا مانند ماهوارهها، به ارتقای محصولات و عملکرد خود میپردازند.
فضا به زمینهای برای ارتباط مردم و کالاها تبدیل خواهد شد
پیشبینی میشود که پنج عامل شامل زنجیره تأمین و حملونقل، مواد غذایی و نوشیدنیها و ارتباطات دیجیتال، تا سال 2035 میلادی 60 درصد از اقتصاد جهانی مربوط به فضا را به خود اختصاص دهند و البته بخشهای دیگر نیز منفعت خواهند برد.
منفعت مربوط به سرمایهگذاری در فضا، فقط مالی نخواهد بود
فضا یک نقش بسیار مهم در زمینه کاهش چالشهای کره زمین ایفا خواهد کرد؛ از هشدارهای مربوط به بلایای طبیعی و نظارت بر تغییرات اقلیمی گرفته تا بهبود تلاشهای مربوط به کمکهای بشردوستانه و فراهم کردن ثروت گستردهتر.
اقتصاد مربوط به فضا بهسرعت در حال گسترش است که علت آن به پایین آمدن هزینههای پرتاب فضاپیما و افزایش نوآوریهای تجاری برمیگردد. تعداد ماهوارههایی که هر ساله به فضا پرتاب میشوند تا 50 درصد رشد داشته و هزینه پرتاب راکتهای فضایی نیز نسبت به دو دهه قبل به شکل قابل توجهی کاهش یافته است. این اتفاق منجر به ایجاد فرصتهای بیشتر برای اکتشاف در فضا شده است. همچنین سرمایهگذاری در فضا چه از طریق دولتها و چه بخش خصوص به سطح بیسابقهای افزایش پیدا کرده و از 70 میلیارد دلار در سالهای 2021 و 2022 فراتر رفته است.
گردشگری فضایی که زمانی یک پدیده علمیتخیلی محسوب میشد، اکنون در حال تبدیل شدن به واقعیت است و انتظار میرود درآمدهای مرتبط با آن تا سال 2035 میلادی بین 4 تا 6 میلیارد دلار باشد.
پیشبینی میشود تکنولوژیهای مستقر در فضا تا سال 2035 باعث تحول صنایع مختلف شود که از جمله آنها میتوان به بهبود لجستیک و نظارت بر محیط زیست اشاره کرد. همچنین این فناوریها میتوانند برای صنایعی نظیر کشاورزی، فناوری اطلاعات، بیمه و ساختوساز بسیار مفید باشند و باعث ایجاد فرصتهای درآمدی، کاهش هزینهها و کمک به حفظ محیط زیست شوند.
ماهوارههای رصدکننده زمین که زمانی کاربرد محدودی داشتند، اکنون به لطف پیشرفتهای مربوط به رایانش ابری، تحلیل داده و هوش مصنوعی، در فرآیندهای روزمره زندگی مورد استفاده قرار میگیرند.
تکنولوژیهای مربوط به فضا پتانسیل این را دارد که چالشهای اصلی جهانی مانند تغییرات اقلیمی و نابرابری اقتصادی را حلوفصل کند. این فناوری هماکنون به مدیریت بلایای طبیعی و نظارت بر فجایع مربوط به تغییرات اقلیمی کمک میکند. برای مثال، به لطف ماهوارهها میتوان منابع انتشار گاز متان به اتمسفر زمین و سایر مشکلات زیستمحیطی را کشف کرد و از این طریق به مبارزه با تغییرات اقلیمی پرداخت.
علاوه بر مزیتهای زیستمحیطی، فناوریهای مستقر در فضا میتوانند دسترسی به آموزش و فرصتهای اقتصادی را بهبود ببخشند، شکافهای دیجیتال را پر کنند و خدمات درمانی را ارتقا دهند. با استفاده از این تکنولوژی همچنین میتوان به نظارت دقیقتر بر صنعت کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی پرداخت.
طبق این گزارش، کسبوکارها در بخشهای مختلف میتوانند از اقتصاد رو به رشد فضا بهرهمند شوند. درک کردن و بهکارگیری پتانسیل فضا میتواند برای بازیگران صنعتی دولتی و خصوصی به منفعت بلندمدت ختم شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فوری؛ شورای حکام آژانس قطعنامه ضدایرانی را تصویب کرد
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
استقبال مولوی عبدالحمید از مسعود پزشکیان+ فیلم
-
فوری/ واریز یارانه نقدی آبان 1403+ فیلم
-
واکنش فوری تهران به قطعنامه شورای حکام آژانس
-
معمای ترامپ در مواجهه با تهران/ چه چیزهایی میتواند مانع از مذاکره شود؟
-
توصیه مولوی عبدالحمید به گفتوگو با آمریکا و اروپا/ گام اهل سنت برای وفاق
-
زنگ خطر برای دریای خزر/ کاهش تراز آب و پیامدهای آن