در گفت و گو با اکوایران مطرح شد
ادعای تازه شهرداری تهران؛مدیریت آسیب های اجتماعی را در دست گرفتیم ؛محله به محله رفتیم 15 معتاد پیدا کردیم
اکوایران: معاون شهردار تهران معتقد است : حدوداً ۷، ۸ منطقه قرمز در تهران داشتیم که با همکاری همه نهادهای مسئول و انجمنهای خیریه و سمن ها و.... وضعیت آنها بهبود پیدا کرده و ما این آسیبها را مدیریت کردیم.
به گزارش اکوایران، مدیران شهری میگویند مدیریت آسیبهای اجتماعی را در دست گرفته و دیگر خبری از کلونیهای آسیب در شهر نیست. به گفته آنها در بازدید شبانه از مناطق پر آسیب تهران تنها ۱۵ نفر جمعآوری شده که این نشان میدهد نقاط قرمز پایتخت وضعیت بهتری دارند.هرچند که برخی از اعضای شورای شهر معتقدند چرخه بازگشت معتادان ادامه دارد. ناصرامانی تأکید دارد:برای چرخه بازگشت این افراد فکری کرد و مردم مثلاً در محله اتابک و مینایی گلایه دارند که شبها معتادان حضور پرقدرت دارند، بازاری دارند به نام شیطان که تحت تسلط این افراد است.
محمدامین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره انتقادهایی که به نحوه ورود شهرداری به حوزه آسیبهای اجتماعی میشود و این که پاتوقها به نقطهای از دیگر محله منتقل میشود میگوید: این موضوع از گذشته هم مطرح بوده و برخی از کارشناسان نظرشان این است که آسیب اجتماعی را باید به عنوان یک نوع زیست شهری پذیرفت مثل بیخانمانهایی که درامریکا و اروپا به عنوان بخشی از زیست شهری پذیرفته میشوند و باید با آن کنار آمد.به اعتقاد این گروه، جامعهای که به سمت مدرنیته حرکت میکند، درصدی از جامعه دچار آسیب میشود و این ناگزیر هست و راهی ندارد. روی این منطق بحث و گفتگوی زیادی شد که چقدر میشود با این مبنا وضعیت جامعه را در حوزه آسیبهای اجتماعی توجیه کرد. واقعیت این است که با نگاه ایرانی، اسلامی نمیشود با این موضوع کنار آمد.
او ادامه میدهد: نگاه انسانی و اسلامی به ما میگوید که نسبت به همه این عزیزان که دچار آسیب میشوند وظیفه داریم و نمیتوانیم بگوییم این فرایند مدرنیته وتوسعه شهری است و مقداری از آسیب را ناگزیر باید بپذیریم. بر همین اساس برای خودمان در شهرداری تکالیفی تعریف کردیم که وارد این موضوع شویم.
معاون شهردار تهران توضیح میدهد: مباحث زیادی در این رابطه شد،وقتی یک پاتوق از بین میرود چه میشود؟ چه بخشی از این پاتوق سامان پیدا میکندو چه بخشی هجرت به بخش دیگری می کند؟و... روی تک تک موضوعات بحث و بررسی شد.
به گفته توکلیزاده پاتوق یک اکوسیستم آسیب است که شکل میگیرد یعنی زمانی که چندین آسیب کنار هم جمع میشوند نامش را میگذاریم یک پاتوق یا محل بحرانی و قرمز که به صورت فزایندهای همدیگر را این آسیبها تشدید میکنند.یعنی شما در یک پاتوق آسیب اعتیاد را دارید، آسیب فروش اموال سرقتی را دارید و همین طور این آسیبها کنار هم قرار میگیرد.
او تأکید میکند: وجود مناطق بحرانی از این لحاظ برای یک شهر بسیار ناگوار است و از بین بردن پاتوقها حداقل دستاوردش این است که شما اجازه نمیدهید یک اکوسیستم آسیب به صورت فزاینده بخشی از شهر را در بر بگیرد و تشدیدکننده آسیبهای مختلف باشد.
توکلیزاده ادامه میدهد: وقتی وارد بحث ساماندهی میشویم بخشی سامان پیدا میکندو این محصول دومی است که شما دارید یعنی اول منطقه بحرانی را از بحران خارج میکنید و بخشی از آسیب را حل میکنید وبخشی معمولاً مهاجرت میکند. این نکته درستی است. شما وقتی این ۳۶۰ درجه مناطق آسیب را پوشش بدهید بسیاری از افرادی به پاتوقهای دیگر هجرت میکنند که شما در ساماندهیهای بعدی آن فضاها را هم پوشش میدهید و دایره بازتر میشود.
معاون شهردار تهران یادآوری میکند: حدوداً ۷، ۸ منطقه قرمز در تهران داشتیم که با همکاری همه نهادهای مسئول و انجمنهای خیریه و سمن ها و.... وضعیت آنها بهبود پیدا کرده و ما این آسیبها را مدیریت کردیم.
او با اشاره به گشت زنی اخیر خود در محلات پر آسیب تهران میگوید: چند شب پیش از شوش، هرندی، پارک میثاق، اوراقچیها و گشت را شروع کردیم و خیابان به خیابان رفتیم تا محله خدابنده و محمدیه، خلازیر محله ۲۰۶ و... را یکی یکی سر زدیم تا ارزیابی داشته باشیم از وضعیت شهر. شاید سر جمع ما تا صبح ۱۵ نفر در را جمعآوری کردیم که این نشان میداد خیلی از نقاط آسیب و بحرانی از وضعیت بحرانی خارج شدند اما به معنای نیست که آسیب به صفر رسیده بلکه آسیب روند کاهشی یا روند افزایشی پیدا میکند ما از روند افزایشی گذشته روند کاهشی پیدا کردیم و آسیب در حال مدیریت است و دیگر از دست در رفته نیست.ما به نقطهای رسیده بودیم که یک تظاهرات آسیب داشتیم در شوش، خلازیر، خاک سفید، شهرک رضوی، فرحزاد و... انگار پذیرفته شده بود که وضعیت به همین شکل بماند.در حال حاضر ما از این مرحله کاملاً عبور کردیم مناطق قرمز تحت مدیریت در آمده.ما به هیچ وجه ادعا نمیکنیم معتاد متجاهر کارتن خواب و... وجود ندارد حتماً وجود دارد و از رسانهها و شهروندان هم خواستیم که به ما کمک کنند.به هر نقطهای منتقل شود ما دنبالش میرویم تا فراگیری کاملی ایجاد کنیم در یک فرایند مداوم و مستمر با گشتهای نظارتی تلاش میکنیم روند کاهشی آسیب حفظ شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
آمادهسازی مسیر ۱۹ کیلومتری برای حرکت آزمایشی تراموا
-
علت سفر ظریف به عراق+ عکس
-
خانههای قولنامهای سنددار میشود؟
-
سنتشکنی ترامپ در برابر تهران/ بیبی به دردسر میافتد؟
-
قرار همتی با استیضاحکنندگان در مجلس
-
نیمسکه رکوردار بازار طلا شد/ سکه امامی یک گام تا فتح کانال جدید
-
مسیر بورس تغییر خواهد کرد؟ رشد یا افت بازار سهام در هفته آتی؟
-
چرخش فرمان بورس پس از مجمع پرحاشیه؟
-
اعضای جدید هیات مدیره ایران خودرو انتخاب شدند