شاخص کل بورس برای نخستین ‌بار از مرز 6 میلیون واحد عبور کرد و در سطح 6 میلیون و 61هزار واحد به کار خود پایان داد. در این میان، ورود 2.6 همت پول حقیقی و خروج بیش از 6 همت از صندوق‌های درآمد ثابت، حاکی از چرخش بخشی از نقدینگی به سمت دارایی‌های پرریسک‌تر است.

اولین روز معاملاتی بازار سرمایه در هفته جاری در حالی به پایان رسید که شاخص کل در همان دقایق ابتدایی معاملات با رشد 1.7درصدی از مرز 6 میلیون واحد عبور کرد و رکورد جدید ثبت شد. این روند صعودی در ادامه هم حفظ شد و در انتهای بازار، شاخص کل با ثبت بازدهی مثبت 1.83درصدی در ارتفاع 6 میلیون و 61هزار واحد قرار گرفت. شاخص هموزن هم همگام با شاخص کل حرکت کرد و با بازدهی مثبت 1.82درصدی به کار خود پایان داد؛ موضوعی که نشان می‌دهد موج تقاضا فقط به نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز محدود نبوده و بخش قابل توجهی از کلیت بازار را دربر گرفته است. باید به این موضوع اشاره کرد که گزارش‌های عملکرد مردادماه شرکت‌ها هم در حال انتشار است و گزارش ها و تحولات سیاسی، همچنان دو موضوع اثرگذار بر روند بازار محسوب می‌شوند و به نظر می‌رسد که سهامداران در روزهای آینده توجه ویژه‌ای به عملکرد شرکت‌ها و چشم‌انداز سودآوری صنایع داشته باشند. در پایان معاملات هم، 88درصد از نمادهای بازار در محدوده مثبت قرار گرفتند و 12درصد از نمادها با افت قیمت مواجه شدند.

یکی از نکات مهم در معاملات امروز، بازگشایی نمادهای وتجارت، خودرو و خساپا در نیمه دوم بازار بود که بازگشایی این نمادها به تقویت تقاضا کمک کرد. فملی، فارس و فولاد هم سه نمادی بودند که بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

ارزش معاملات در روز جاری به 31 همت رسید که در کنار رشد شاخص‌ها و ورود پول حقیقی نشان می‌دهد که حجم مناسبی از دادوستدها در بازار رقم خورد.

اما جریان نقدینگی هم یکی از سیگنال‌های مثبت در معاملات امروز محسوب می‌شد. آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با خروج نقدینگی سهامداران حقیقی همراه بود، اما امروز حقیقی‌ها در مجموع حدود 2.6 همت سرمایه به بازار وارد کردند، در حالی که بیش از 6 همت پول از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد که این جابه‌جایی نقدینگی می‌تواند نشانه افزایش تمایل سرمایه‌گذاران به پذیرش ریسک و حرکت بخشی از نقدینگی از دارایی‌های کم‌ریسک‌تر به سمت سهام باشد. با این حال باید روند ورود و خروج پول حقیقی را در روزهای آینده هم بررسی کرد تا پایداری یا عدم پایداری این روند ارزیابی شود. در بین نمادها هم، فولاد و اهرم بیشترین ورود پول حقیقی را به خود اختصاص دادند.

بررسی نوسان نمادها هم نشان می‌دهد که کلیت بازار به سمت کاهش فشار فروش و تقویت تقاضا متمایل بوده است. طی معاملات امروز، 82 نماد از محدوده منفی به صف خرید رسیدند که نشانه‌ای از چرخش محسوس به سمت تقاضاست. 25 نماد هم از صف فروش به محدوده مثبت رسیدند. در واقع بخشی از نمادهایی که در ابتدای معاملات با فشار فروش مواجه بودند، در ادامه توانستند وارد محدوده مثبت شوند.

5

نگاهی بر سرانه خرید و فروش هم نشان می‌دهد که با وجود اینکه سرانه فروش طی تمام بازه‌های معاملاتی بالاتر از سرانه خرید بوده، اما فاصله بین آنها در طول معاملات کاهش پیدا کرده است. سرانه فروش در انتهای بازار هم از سرانه خرید بالاتر بوده، اما فاصله بین سرانه خرید و فروش از 17 میلیون تومان در ابتدای معاملات به 6 میلیون تومان در پایان بازار رسیده است؛ در واقع قدرت فروشندگان در نیمه دوم معاملات کاهش پیدا کرد و خریداران به‌تدریج و با قدرت بیشتری وارد معاملات شدند.

6

فلزات اساسی در صدر ورود پول سهامداران قرار گرفت. چهار صنعت دارویی، خودرو و ساخت قطعات، صندوق‌های اهرمی و سیمان هم بعد از فلزات اساسی مورد توجه قرار گرفتند و با ورود پول همراه بودند. اما در مقابل، ساخت محصولات فلزی، استخراج نفت و گاز، چند رشته‌ای صنعتی، فرآورده‌های نفتی و زراعت، صنایعی بودند که بیشترین خروج پول را تجربه کردند.