اکوایران: مدیران سیا گاهی اوقات به عنوان فرستاده روسای جمهور در مذاکرات مهم با دشمنان عمل می‌کنند.

به گزارش اکوایران، یک منبع آگاه به ان‌بی‌سی نیوز گفته جان راتکلیف، مدیر سازمان سیا، برای انجام مذاکرات نامشخص در مسکو به روسیه پرواز کرد. این فرد از اعلام اینکه راتکلیف با چه کسی ملاقات می‌کند یا محور مذاکرات چه بوده، خودداری کرد.

این اولین سفر شناخته شده راتکلیف به مسکو به عنوان مدیر سیا است. او با سفر به ونزوئلا در ماه ژانویه برای دیدار با دلسی رودریگز، رئیس جمهور موقت این کشور، حدود دو هفته پس از آن‌که ارتش ایالات متحده، رئیس‌جمهور سابق این کشور، نیکلاس مادورو، را در حمله‌ای در کاراکاس دستگیر کرد، خبرساز شد. او همچنین در ماه مه برای دیدار با رهبران دولت به کوبا سفر کرد. او عالی‌رتبه‌ترین مقام دولت ترامپ بود که از این جزیره بازدید کرد - جزیره‌ای که پس از تشدید تحریم‌های ایالات متحده تحت فشار شدید اقتصادی قرار دارد.

طبق داده‌های ردیابی، اخبار سفر راتکلیف در حالی منتشر شد که ابهاماتی پیرامون فرود یک هواپیمای ترابری نظامی ایالات متحده در مسکو وجود داشت. مشخص نیست چه کسانی در این هواپیما بودند و چرا در مسکو بودند. وقتی از دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پرسیده شد، او گفت که اطلاعاتی در مورد این هواپیما ندارد. نه مقامات نظامی ایالات متحده، کاخ سفید، سفارت ایالات متحده در مسکو و نه سفارت روسیه در واشنگتن بلافاصله به سوالات مربوط به ماموریت این پرواز پاسخ ندادند.

به گفته یک مقام آمریکایی، دو هواپیما، یک هواپیمای باری C-130 و یک هواپیمای C-40، به عنوان بخشی از یک ماموریت در ریگا، پایتخت لتونی، فرود آمدند. این مقام گفت که هواپیمای C-130 سپس به روسیه رفت. داده‌های سایت ردیابی FlightRadar24 نشان داد که یک هواپیما پس از برخاستن از ریگا به فرودگاه بین‌المللی ونوکووا در مسکو نزدیک شده است. داده‌ها نشان می‌دهد که این هواپیما روز یکشنبه از پایگاه مشترک نیروی هوایی ایالات متحده، اندروز، در مریلند، پرواز کرده بود. طبق داده‌های رادار پرواز، ظاهراً آن هواپیما بعدازظهر سه‌شنبه مسکو را ترک کرده بود.

مدیران سیا گاهی اوقات به عنوان فرستاده روسای جمهور در مذاکرات مهم با دشمنان عمل می‌کنند. جو بایدن، رئیس جمهور سابق، قبل و بعد از حمله تمام عیار ولادیمیر پوتین به اوکراین در سال ۲۰۲۲، به ویلیام برنز، مدیر وقت سیا، مراجعه کرد تا هشدارهای جدی به روسیه بدهد.

در ویدیوی فوق تحلیل‌گر ان‌بی‌سی نیوز معتقد است که با توجه به این‌که در ماه‌های اخیر ترامپ چندان درباره روسیه و جنگ اوکراین اظهارنظری نداشته و تمام تمرکز کاخ سفید روی جنگ ایران و مشکلات آمریکا در ارتباط با آن با آن بوده، ممکن است  این سفر به نقش و رابطه روسیه با ایران مربوط شود. نکته این است که این سفر پس از آن انجام شده که دولت ترامپ وعده داده تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کند و کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند را تحت فشار قرار دهد. در نتیجه،  ممکن است این سفر نوعی هشدار به روسیه باشد که تجارت با ایران را متوقف کند. بنابراین شاید نوعی گفت‌وگو با رویکرد «چماق و هویج» در جریان باشد؛یعنی آمریکا به روسیه بگوید اگر تجارت با ایران را متوقف کنید، شاید ما هم بتوانیم امتیازاتی به روس‌ها بدهیم.