روزنامه نزدیک به رئیس مجلس در سرمقاله خود به تحلیل نفاهمنامه ایران و امریکا و یام رهبرمعظم انقلاب پرداخته است.

به گزارش اکوایران؛ روزنامه خراسان نوشته است:

*برخی بندهای تفاهم نامه مثل پایان جنگ با ایران و در منطقه (اگر به طور کامل عملیاتی شود)،سخن نگفتن از برنامه موشکی ایران،عدم مداخله در امور کشورمان(اگر عملیاتی شود)مطرح نشدن بحث هسته ای(دراین مرحله)،تعلیق تحریم ها وآزادسازی مقادیری از پول های بلوکه شده کشورمان،تداوم مدیریت تنگه هرمز توسط ایران رفع محاصره دریایی(که قراربود تا ۳۰روز بعد از امضای تفاهم نامه انجام شود) اما به خاطر استیصال ترامپ و نمایش تئاتر حسن نیت و عمل به وعده،دستور رفع فوری محاصره را صادر کرد  و «سنتکام»نیز شروع اجرایی شدن آن را اعلام کرد،ازجمله مواردی است که گر چه همه جزو حقوق اساسی ،اولیه و ذاتی کشورمان محسوب می شود اما اقرار و گنجاندن این بندها در تفاهم نامه اولا نشان روشن پیروزی وتحمیل اراده ایران بردشمن علاوه در میدان در«تفاهم نامه» است،ثانیا نشانه هوشمندی ،تلاش،حسن نظر،دلسوزی تیم مذاکره کننده و ثالثا دلیل واضح عقب نشینی دشمن درتفاهم نامه البته بعد از پیروزی رزمندگان ما درمیدان و مقاومت و حضور حماسی مردم درخیابان است.

*مهم ترین مسئله این تفاهم نامه تاکید روح آن و البته تاکید برخی بندهای آن برمرحله ای بودن و انجام اقدام در مقابل اقدام است که از نقاط قدرت تفاهم نامه محسوب می شود.

* بندهایی از جمله بازگشایی تنگه هرمز ظرف مدت۳۰روز از جمله بندهایی است که هم محل تامل است و هم از شفافیت لازم برخوردار نیست.تنگه ای که به فرموده رهبرحکیم ،فرمانده کل قوا،قراراست به وضعیت سابق برنگردد که نباید هم برگردد.

*مردم به این دلخوش اند که «تفاهم نامه»با پیش فرض عدم اعتماد به آمریکا،فراموش نشدن بدعهدی های مکرر این دشمن دیرینه،تحمیل جنگ۱۲روزه و ۴۰روزه«جنگ رمضان»در حین انجام مذاکرات،هرلحظه رنگ و حرف عوض کردن ترامپ جنایتکار،زیرتفاهم نامه زدن مانند پاره کردن سندبرجام،به امضای روسای جمهوری ایران و آمریکا رسیده است.

* ضمانت اجرایی این «تفاهم نامه»نه ترامپ،نه آمریکا،نه شورای امنیت سازمان ملل متحد و نه میانجی گران هستند ،بلکه ضمانت اجرای اصلی و اساسی آن تنها هوشیاری مسئولان و عدم «محاسبه غلط»آنان ،تداوم حضور حماسی مردم ،حفظ اتحاد مقدس و دست به ماشه بودن مدافعان دین و میهن است.

 

* رهبری عزیز  به روشنی هرچه تمام تر فرمودند مسئولین امر با حسن نظر و از سردلسوزی تلاش های زیادی کردند.آیا این سخن به این معنی نیست که هرگونه انگ و برچسب زدن به تیم مذاکره کننده و رئیس جمهور چه انگ خیانت ،چه انگ سازش کاری و ...مردود است؟!

*رهبری عزیزمان به صراحت گفتند:علی الاصول بنده نظر دیگری داشتم ولی از بابت تعهدی که رئیس جمهور محترم به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی از طرف خود و سایر اعضا در پاسداشت حقوق ملت ایران و جبهه مقاومت به بنده دادند و تصریح به قبول مسئولیت آن نمودند ،اجازه آن را صادرکردم.

 این بخش از پیام رهبری دلالت بر درجریان بودن ایشان می کند اما در عین درجریان بودن علی الاصول نظر دیگری داشتند،اما به حکم احترام به رای و مشورت و احترام به تعهد رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و به نمایندگی از دیگر اعضای این شورا و شاید به حکم مصلحت و به حکم اعطای آخرین فرصت ها به درخواست های آمریکا به عنوان طرف شکست خورده در جنگ برای جبران بخشی از ظلم ها و جنایت هایی که در حق کشورمان انجام داده است ،رهبر معظم انقلاب اسلامی اجازه امضای تفاهم نامه را صادر کردند.