سازمان حج و زیارت اعلام کرد ثبت‌نام متقاضیان سفر اربعین حسینی از امروز (سه‌شنبه ۹ تیرماه) از طریق سامانه سماح آغاز می‌شود.

به گزارش اکوایران، این موضوع در نشست شورای برنامه‌ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب مطرح شد.

مرتضی آقایی، معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، با اشاره به آسیب‌شناسی مراسم اربعین سال گذشته، گفت: عملیات اربعین امسال از سوم تا پانزدهم مردادماه (دهم تا بیست‌ودوم صفر) برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: حدود ۱۱۰۰ نفر برای ارائه خدمات امدادی و رسیدگی به امور گمشدگان ساماندهی شده‌اند و برای ارتقای کیفیت خدمات، دوره‌های آموزشی ویژه‌ای برای این نیروها برگزار خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت نیز با اشاره به شرایط کشور، بر ضرورت پیش‌بینی زیرساخت‌های لازم برای ثبت‌نام روان متقاضیان در سامانه سماح تأکید کرد و خواستار اطلاع‌رسانی دقیق درباره تعهدات بیمه‌ای و خدمات ارائه‌شده به زائران شد.

بر اساس اعلام مسئولان، ۷۵ پایگاه امداد و امور گمشدگان در شهرهای کربلا، نجف، کاظمین و مسیر نجف به کربلا برای خدمت‌رسانی به زائران ایرانی مستقر خواهند شد. همچنین برای نخستین‌بار در مواکب اربعین از نیروهای امدادی استفاده می‌شود تا ظرفیت خدمات‌رسانی افزایش یابد.

علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت، نیز با تأکید بر آمادگی کامل این سازمان برای اجرای عملیات اربعین گفت: با استفاده از تجربیات سال‌های گذشته، برنامه‌ریزی لازم در بخش‌های ثبت‌نام، گروه‌بندی زائران، عبور از مرزها، ارائه خدمات در ایران و عراق، بیمه، امداد و هماهنگی با دستگاه‌های مرتبط انجام شده است.

در این نشست همچنین اعلام شد پیش‌ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ از ۲۱ تیرماه آغاز خواهد شد و پس از ثبت‌نام، متقاضیان برای انجام معاینات پزشکی به مراکز مربوطه معرفی می‌شوند. به گفته مسئولان، نتیجه این معاینات حداکثر ظرف ۷۲ ساعت در سامانه ثبت خواهد شد.

رئیس سازمان حج و زیارت همچنین از اعزام بیش از ۳۰ هزار و ۶۰ زائر ایرانی به حج امسال خبر داد و اعلام کرد در حال حاضر تنها یک زائر ایرانی همچنان در یکی از بیمارستان‌های مکه بستری است و خدمات درمانی لازم به وی ارائه می‌شود.