ساعت رسمی کشور در زمان رضاشاه
بهار 1314 در تاریخ تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی این کهن دیار، فصل مهمی به شمار میرود. در این ایام، سلطنت رضاشاهی به مدد اقدامات محمدعلی فروغی در قامت نخست وزیر، موج جدید سیاستهای اجتماعی تمرکزگرایانه خود را به مرحله اجرا گذاشت. از قانون اجبار کلاه لگنی و پوشیدن کفش چرم برای مردان تا ابلاغ قانون سفت و سخت برای تغییر سنن ترحیم و ختم در ایران.
یکی دیگر از اقدامات دولت در این ایام، یکسان سازی ساعت در تمامی خاک این مرز پرگهر بود. طبق مصوبه دولت در ۲۲ خرداد آن سال کارمندان تلگراف و ماموران بلدیه و نظمیه موظف به اجرای این مصوبه و تنظیم ساعت روزانه منطقه خود، بر اساس ساعت اعلامی پایتخت شدند. با این حال این تغییر تا هنگام راهاندازی رادیوی ۲۴ ساعته دولتی ایران در ۱۳۱۹، کمتر مورد توجه ساکنان مناطق دور از پایتخت قرار گرفت. تا آن ایام عملا مردم با ساعتهای محلی غروبکوک به رتق و فتق امور میپرداختند.
این اقدام با برخی مقاومتها مواجه شد، حتی گفته میشود پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷برخی روحانیون سنتی خواهان بازگشت به مبنای ساعت پیشین شدند. برای بررسی ابعاد مختلف این تحول سیدحمید متقی پژوهشگر تاریخ ایران معاصر با دکتر سمیه صبری عضو هیات علمی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به گفتوگو نشسته است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ارز تجاری؛ ارزانتر شد/ دلار به کانال ۷۰ هزار تومان بازگشت
-
بازار مسکن تهران در آستانه تغییر؛ خریداران دست نگه داشتهاند
-
انفجار قیمت و سقوط معاملات در بازار مسکن / مستأجران به حاشیه رفتند
-
فوری؛ مقام آمریکایی: مذاکرات مسقط مثبت و سازنده بود / دور بعدی مذاکرات در اروپا؟
-
لحظه به لحظه از انفجار مهیب در بندرعباس؛ خروج کامیونها از بندر شهید رجایی/ منشا انفجار کالای خطرناک داخل کانتینر بود
-
خسارت احتمالی بندر شهید رجایی به تجارت
-
مذاکره با شیطان بزرگ؛ توافق غیرمنتظره در عصر تشدید تنشها؟
-
مذاکراتی زمانبرتر و دشوارتر از خوشبینی های اولیه؛ بزرگترین اختلاف بر سر توافق تهران و ترامپ
-
واکنش ترامپ به بازگرداندن کریمه به اوکراین