عزم عربستان برای دوری از نفت: غولهای مالی و تجاری جهان در «داووس صحرا» گردهم آمدند
اکوایران: عربستان سعودی که بهنظر میرسد بیش از هر زمان دیگری روی متنوعسازی اقتصاد خود تمرکز کرده است، مدیران شرکتهای بزرگ مالی و تجاری جهان را در ریاض گردهم آورده و قدرت مالی صندوق سرمایهگذاری خود را به نمایش میگذارد.
به گزارش اکوایران، تاثیرگذارترین نامهای دنیای مالی و تجارت برای هشتمین دوره از «ابتکار سرمایه گذاری آینده» عربستان سعودی به این کشور سفر کردهاند. این رویداد که «داووس صحرا» لقب گرفته است میزبان اشخاصی چون دیوید سالامن مدیرعامل شرکت خدمات مالی گلدمن ساکس، جین فریزر مدیرعامل سیتی گروپ، مارک روآن مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آپولو و لری فینک مدیرعامل بزرگترین صندوق سرمایهگذاری جهان بلک راک است، درحالی که تغییراتی عمیقی در روابط خود با صندوق سرمایهگذاری یک تریلیون دلاری عربستان سعودی برقرار کردهاند.
براساس گزارشی از بلومبرگ، صندوق سرمایهگذاری دولتی عربستان بهشدت درحال به نمایش گذاشتن قدرت مالی خود است و از شرکتهای خارجی میخواهد براساس شرایط آن تجارت کنند. در سالهای گذشته غولهای مالی برای جمع آوری پول و سرمایهگذاری از سراسر جهان به این رویداد میرفتند، درحالی که حالا با کشوری مواجه هستند که بیشتر از هر زمانی روی اقتصاد خود تمرکز کرده است.
تمرکز این رویداد بطور کلی بر انتخابات آمریکا و پیامدهای تغییر در رهبری بزرگترین اقتصاد جهان خواهد بود. کاهش نرخهای بهره و تاثیر آن بر بازارها و جریان معاملات، به علاوه پرسشهایی درباره درگیری در منطقه و قیمتهای نفت نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این رویداد هستند.
از جنبه مالی، اظهارات سالامن برای اطلاع از برنامههای گلدمن ساکس در پادشاهی عربستان جالب توجه است، باتوجه به اینکه اولین وام دهنده وال استریت است که مجوز دفاتر منطقهای در عربستان دریافت کرد.
بلک راک نیز در میان شرکتهایی است که تلاشهای منطقهای خود را دوچندان کرده است. این شرکت برای سرمایهگذاری در خاورمیانه 65 میلیارد دلار جذب کرده است و قصد دارد تیم سرمایهگذاری مستقر در عربستان ایجاد کند. بزرگترین مدیر صندوق سرمایهگذاری در جهان همچنین درحال کمک به توسعه بازاری برای اوراق با پشتوانه وام مسکن در عربستان است، چراکه این کشور به دنبال بهبود دسترسی به سهام مسکن و مقرون به صرفه کردن آن است.
این شرایط درحالی است که ابوظبی در همسایگی عربستان با ثروت دولتی 1.5 تریلیون دلاری نیز ادعا میکند مرکز مالی برجسته منطقه است، و دبی سالها مرکزی برای کسبوکارها بوده است. هردوی این شهرها در امارات متحده عربی بزرگترین شرکتهای جهان را به دلایلی از جمله سبک زندگی پیشنهادی جذب کردهاند.
صندوق سرمایهگذاری عربستان درحال مذاکرات اولیه برای مشارکت با غول سرمایهگذاری خطرپذیر «اندریسن هوروویتز» در یک صندوق هوش مصنوعی است که ممکن است تا 40 میلیارد دلار افزایش یابد.
این صندوق درحال حاضر از یک شرکت سرمایهگذاری با سرمایه 100 میلیارد دلاری حمایت میکند که در صنایعی چون تراشههای نیمه هادی و تکنولوژی سرمایهگذاری میکند. این درحالی است که ابوظبی نیز درحال راهاندازی شرکت سرمایهگذاری تکنولوژی خود است که معاملاتی را در هوش مصنوعی و تراشههای نیمه هادی هدفگذاری کرده است.
و همانطور که پادشاهی برنامههای خود را در این فضا تنظیم میکند، سرمایهگذاران برنامهها را برای نحوه پرداخت هزینههای آن، و پروژههای بزرگ مختلف بررسی خواهند کرد. کاهش قیمت نفت و سرمایهگذاری مستقیم خارجی، عربستان سعودی را برآن داشته است تا از جاهطلبیهای میانمدت خود برای «پروژه شهری نئوم» بکاهد و مقامات احتمالا میلیاردها دلار از هزینههای برخی از بزرگترین پروژههای توسعهای را کاهش دهند.
اولین رونمایی عربستان از نئوم
اما در این میان، عربستان از یک گروه اختصاصی برای بازدید از «جزیره سنداله» دعوت کرد، که اولین پروژهای است که درهای خود را در پروژه نئوم باز کرده است.
به گفته کارن یانگ، محقق ارشد پژوهشی در مرکز سیاست جهانی انرژی دانشگاه کلمبیا زمانبندی این بازگشایی با «ابتکار سرمایه گذاری آینده» منطقی است، چراکه بازدید سرمایهگذاران زیرساختهای اصلی نیرو، آب و حملونقل باعث ایجاد اعتماد در مورد تعهد دولت به تاسیسات اصلی در نئوم خواهد شد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
خبرهایی از آتشبس در منطقه / چالشهای پیش روی بازار سرمایه
-
پیشروی ارتش کرملین در شرق؛ شهر کلیدی اوکراین سقوط کرد
-
رکوردزنی تقاضای جهانی طلا؛ خرید فلز زرد به 100 میلیارد دلار رسید
-
تهدید این 5 کشور برای تجارت ایران
-
همه سناریوهای روی میز/ تهران به حمله اسرائیل پاسخ خواهد داد؟
-
سناریوهای اصلاح قیمت سوخت/ کیهان: پیوستن به FATF به نفع اسراییل است
-
پیامی که به تلآویو ارسال شد؛ ترامپ نیامده با بیبی به مشکل میخورد؟
-
رییس کل بانک مرکزی در سمت خود ابقا شد/ فرزین از دولت سیزدهم به چهاردهم رسید
-
از کردستان تا سیستان؛ انتصاب استانداران اهل سنت در دولت چهاردهم