به گزارش اکوایران، سهام جهانی روز گذشته درحالی با افزایش مواجه شد که دلار آمریکا تضعیف شد؛ با اینحال این ارز همچنان نزدیک به بالاترین سطح یکسال خود معامله می‌شود چراکه معامله گران انتظارات خود از کاهش‌های نرخ بهره آتی از سوی فدرال رزرو را کاهش دادند.

انتصاب‌ها در وزارت خزانه داری و تجارت در مرکز توجه

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا انتصاب‌های خود را آغاز کرده است، به‌طوری که روسای دفاع و بهداشت هفته گذشته تعیین شدند ولی سمت‌های کلیدی چون نمایندگان وزارت خزانه داری و تجارت که برای بازارهای مالی مهم هستند هنوز مشخص نشده‌اند.

چشم انداز اثر سیاست‌های ترامپ بر میزان کاهش نرخ بهره

انتظار می‌رود دولت بعدی آمریکا روی کاهش مالیات‌ها و افزایش تعرفه ها تمرکز کند که سیاست هایی تورم‌زا به‌شمار می‌رود و توانایی فدرال رزرو برای کاهش‌های نرخ بهره را محدود می‌کند.

بازده اوراق خزانه داری در معاملات پرنوسان روز گذشته کاهش یافت، به‌طوری که بازده اوراق 10 سال آمریکا با اندکی کاهش به 4.416 درصد رسید.

به گفته واسیف لطیف، رئیس و مدیر سرمایه گذاری در شرکت مدیریت سرمایه گذاری سارمایا پارتنرز، بازده اوراق 10 ساله شاخصی از بازار اوراق است که نشان می‌دهد ریسک بودجه (کسری) همچنان وجود دارد و در صورتی که تعرفه برقرار شود تورم همچنان در کمین است. طبیعت و شکل این تعرفه‌ها می‌تواند تورم‌زا باشد، بنابراین بازار اوراق درحال ارسال سیگنال است و درحالی که بازار سهام هفته گذشته کمی استراحت کرد ولی امروز دوباره شور و هیجان به آن بازگشته است.

رشد شاخص جهانی سهام

شاخص S&P 500 و Nasdaq در سطح بالاتری بسته شد، بطوری که خدمات انرژی و ارتباطات و سهام غیرضروری مصرف کنندگان افزایش یافتند. میانگین صنعتی Dow Jonjes اما با سهام شرکت‌های مواد اولیه کاهش پیدا کرد.

شاخص‌های اروپایی در سطح پایین‌تری بسته شدند؛ با اینحال، شاخص MSCI از سهام جهانی با 0.35 درصد افزایش به 845.60 رسید.

چشم معامله گران بازار سهام به انویدیا

شرکت تولید تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا روز چهارشنبه نتایج سه ماهه سوم خود را منتشر می‌کند و انتظار میرود درآمدهای آن با جهش مواجه شده باشد.

سهام این شرکت در سال جاری حدود سه برابر شده است، به‌طوری که وزن بالای آن در شاخص S&P 500 تاحدی به ارتقای این شاخص به رکوردهای بالاتر کمک کرد.

تقویت دلار در برابر ین

دلار آمریکا نیز در مقابل ین ژاپن تقویت شد. شاخص دلار، که این ارز را در مقابل سبدی از شش ارز دیگر می‌سنجد، با 0.5 درصد کاهش به 106.19 رسید که اندکی نسبت به بالاترین حد یکساله آن پایین‌تر است.

قیمت‌های نفت نیز به دنبال گزارش‌هایی مبنی بر اینکه فعالیت میدان نفتی اسوردروپ نروژ متوقف شده است افزایش یافت، درحالی که قیمت‌ها تحت تاثیر تشدید جنگ روسیه و اوکراین قرار داشت.

معاملات آتی برنت با 3.2 درصد افزایش به 73.30 دلار در هر بشکه رسید و وست تگزاس اینترمدیت نیز با افزایش 3.2 درصدی، 69.16 دلار معامله شد.

قیمت‌های طلا نیز پس از شش روز کاهش، به دنبال توقف افزایش ارزش دلار تقویت شد. قیمت لحظه‌ای طلا با 1.93 درصد افزایش به 2610 دلار در هر اونس رسید. معاملات آتی طلای آمریکا نیز با 1.7 درصد افزایش به 2614 دلار رسید.

جیم رید، رئیس بخش اقتصاد جهان و تحقیقات موضوعی دویچه بانک معتقد است هفته آرام‌تری برای بازارها در پیش است، چراکه موج بی‌امان اخیر اخبار کلان اقتصادی و سیاسی ایالات متحده کندتر خواهد شد، و داستان اصلی در این شرایط به انتصابات سیاسی احتمالی در دولت جدید ترامپ مربوط می‌شود.