به گزارش اکوایران، دلار آمریکا روز جمعه به سمت افزایش سالانه حدود 7 درصدی حرکت کرد، درحالی که ین ژاپن در مسیر چهارمین سال زیان خود قرار گرفت چراکه معامله گران پیش‌بینی کردند که رشد قوی اقتصاد ایالات متحده سبب محتاط شدن فدرال رزرو در کاهش نرخ بهره در سال آینده خواهد شد.

براساس گزارشی از رویترز، شاخص دلار، که آن را در برابر رقبای اصلی‌اش اندازه گیری می‌کند، روز جمعه به عدد 108 رسید تا به رشد ماهانه 2.2 درصدی نزدیک شود و در مسیر رشد سالانه 6.6 درصدی قرار گیرد.

دلار این ماه در برابر ین 5.5 درصد رشد داشته است، به‌طوری که رشد سالانه آن در مقابل ارز ژاپن به 11.8 درصد می‌رسد، این درحالی است که یورو نزدیک به پایین‌ترین سطح خود در دوسال گذشته قرار دارد.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا اوایل این ماه پس از کاهش 0.25 واحد درصدی در نرخ‌ بهره اعلام کرد که «مقامات بانک مرکزی آمریکا درباره کاهش بیشتر نرخ بهره محتاط خواهند بود». از سوی دیگر، اقتصاد ایالات متحده با اثرات روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ مواجه است، چراکه او پیشنهاداتی چون مقررات زدایی، کاهش مالیات‌ها، افزایش تعرفه‌ها و سیاست‌های سختگیرانه ‌تر مهاجرتی را ارائه کرده است که اقتصاددانان آنها را به‌طور همزمان حامی رشد و تورم می‌دانند.

در عین حال، معامله گران پیش‌بینی می‌کنند که بانک مرکزی ژاپن تنظیمات سیاست پولی خود را به‌طور انبساطی نگه خواهد داشت و بانک مرکزی اروپا کاهش بیشتری در نرخ‌های بهره خود اعمال خواهد کرد. ین ژاپن روز جمعه نزدیک به نرخ 157.76 در مقابل دلار در نوسان بود، درحالی که یورو با نرخ 1.042 دلار معامله شد.

معامله گران برای سال 2025 کاهش 0.37 واحد درصدی در کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را پیش‌بینی می‌کنند، به‌طوری که هیچ کاهشی تا ماه ژوئن (ششمین ماه سال) به‌طور کامل در بازاهای پولی قیمت‌گذاری نشده است. این درحالی است که انتظار می‌رود بانک مرکزی اروپا تا آن زمان نرخ بهره خود را تا یک درصد کاهش داده و به 2 درصد برساند چراکه رشد اقتصادی این منطقه درحال کاهش است.

بانک مرکزی ژاپن از کاهش نرخ بهره در این ماه خودداری کرد و کازوئو اوئدا که ریاست آن را به عهده دارد گفت ترجیح می‌دهد برای شفاف‌تر شدن سیاست‌های دونالد ترامپ صبر کند، درحالی که بر نگرانی بانک‌های مرکزی در سراسر جهان درباره زیان‌های تعرفه‌های آمریکا بر تجارت جهانی تاکید کرد.

درحال حاضر، تسلط سهام آمریکا در شاخص‌های جهانی و ارزهای ضعیف‌تر در آسیا و اروپا که به صادرکنندگان کمک می‌کند، مانع از تاثیرگذاری سیاست‌های پولی انقباضی‌تر آمریکا بر سهام جهانی شده است.

شاخص سهام جهانی MSCI روز جمعه ثابت ماند، درحالی که رشد هفتگی 1.6 درصدی را ثبت کرد، و شاخص S&P Global وال استریت نیز در مسیر رشد هفتگی 1.8 درصدی قرار دارد. گسترده‌ترین شاخص MSCI از سهام آسیا-اقیانوسیه خارج از ژاپن نیز در مسیر رشد هفتگی 1.5 درصدی قرار دارد و شاخص Nikkei هفته را با 2 درصد افزایش به پایان می‌رساند. سهام اروپا اما از رشد عقب ماند چراکه Stoxx 600 روز جمعه ثابت ماند و این هفته تنها 0.3 درصد رشد کرد.

این درحالی است که تحلیلگران معتقدند با بازگشت سرمایه گذاران از تعطیلات سال نو و ارزیابی مجدد ریسک تورم ایالات متحده در دوره ترامپ برای سهام وال استریت، بازارهای سهام ممکن است جهت خود را تغییر دهند.