صندوق ۵۰۰ میلیارد یورویی؛ نسخه نجات آلمان از رکود؟
اکوایران: درحالی که بزرگترین اقتصاد اروپا برای دو سال متوالی رشد اقتصادی نزدیک به صفر را ثبت کرده است، موسسات تحقیقاتی معتبر آلمان معتقدند افزایش در هزینههای دفاعی و زیرساختی این کشور میتواند اقتصاد را به میزان چشمگیری تقویت کند.

به گزارش اکوایران، موسسه تحقیقات اقتصادی آلمان (DIW) اعلام کرد که صندوق 500 میلیارد یورویی برنامهریزی شده آلمان میتواند تولید اقتصادی این کشور را در سال بهطور میانگین تا بیش از دو درصد در طول 10 سال آینده افزایش دهد.
براساس گزارشی از رویترز، فردریش مرتس، صدراعظم آینده آلمان در تلاشی آخرین لحظهای در روز جمعه حزب سبزها را متقاعد کرد تا از برنامه او برای افزایش گسترده در استقراض دولتی برای تقویت زیرساختها و بخش دفاعی کشور حمایت کنند.
چشمانداز رشد آلمان؛ تأثیر سیاستهای مالی در ۲۰۲۶
موسسه اقتصادی آلمان، که یکی از مهمترین نهادهای پیشبینی اقتصادی در این کشور است، به دلیل نااطمینانیهای سیاسی و تنشهای تجارت جهانی پیشبینی خود از رشد بزرگترین اقتصاد اروپا را برای سال جاری و آینده کاهش داد. این موسسه، رشد اقتصادی آلمان در سال آینده حدود 1.1 درصد پیشبینی کرد، درحالی که قبلا آن را 1.2 درصد اعلام کرده بود؛ این پیشبینی هزینههای زیرساختی و دفاعی را نیز در نظر نمیگیرد، این درحالی است که اگر این هزینهها در رشد اقتصادی لحاظ شوند، رشد تولید ناخالص داخلی آلمان میتواند در 2026 به 2.1 درصد برسد.
این موسسه اما انتظار دارد اقتصاد آلمان امسال در رکود باقی بماند و پیشبینی خود از رشد 0.2 درصدی را نیز تعدیل کرده است؛ چراکه افزایش هزینههای مالی در سال جاری اثری بر رشد نخواهد داشت. یکی از دلایل بازبینی کاهشی در رشد اقتصادی سال جاری این کشور، مصرف خصوصی اعلام شده است که با وجود افزایش در دستمزدهای حقیقی، ضعیفتر از انتظارات است.
پیش بینی «کیل» درباره عبور آلمان از رکود
«موسسه اقتصاد جهانی کیل» نیز پیشبینی خود برای اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۶ را افزایش داده و اکنون رشد ۱.۵ درصدی را به دلیل رونق مورد انتظار در هزینههای عمومی پیشبینی میکند. این موسسه، مشابه موسسه اقتصادی آلمان، انتظار دارد که اقتصاد این کشور امسال در رکود بماند. آلمان در سال گذشته تنها کشوری در گروه هفت بود که دو سال متوالی کاهش تولید ناخالص داخلی را ثبت کرد.
مارسل فراتسشر، رئیس این موسسه در زمان ارائه پیشبینی جدید اعلام کرد که تقویت سرمایهگذاری عمومی و کاهش نااطمینانی اقتصادی باید اولویت اصلی دولت جدید آلمان باشد. به گفته او، گرچه صندوقهای تامین مالی ویژه راه حل ایدهآلی نیستند، ولی میتوانند رویکردی عمل گرایانه برای جبران ضعف سرمایهگذاری در آلمان باشند و اقتصاد را از بحران بیرون بکشند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
قیمت طلا اوج گرفت؛ بازار جهانی زیر فشار تعرفههای آمریکا
-
جنگی که هر لحظه شعلهورتر میشود؛ ترامپ: به دنبال توافق نیستم!
-
پزشکیان: مردم ارزش برق رایگان را نمیدانند/ گرمایش و سرمایش خانهها نباید از گاز تامین شود
-
دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا/ «اندکی پیشرفت، بدون نتیجه نهایی»
-
سیگنال طلای جهانی و تتر به بازار طلا و سکه
-
مقام آمریکایی: مذاکرات در رم سازنده بود
-
خروج زودهنگام ویتکاف از محل مذاکرات
-
ایران و آمریکا در مسیر پارامترهایی برای توافق جدید
-
درخواست آمریکا برای بازرسی از سایتهای نظامی ایران کذب بود