به گزارش اکوایران، تحلیل‌گران بارکلیز روز سه‌شنبه گفتند که با افزایش قیمت‌های بین‌المللی نفت خام، ارزهای چند واردکننده بزرگ نفت آسیایی در معرض افت ارزش  قرار دارند.

تحلیل‌گران بانک بارکلیز در یادداشتی خطاب به مشتریانشان نوشتند: «افزایش قیمت نفت در روزهای اخیر، به منزله ریسک‌هایی برای اکثر ارزهای آسیایی در کوتاه مدت است؛ به‌خصوص اگر قیمت نفت در صورت تشدید احتمالی درگیری‌ها در خاورمیانه، بالاتر برود.

طبق یادداشت این بانک انگلیسی، بات تایلند، دلار تایوان و وون کره، ارزهای آسیایی هستند که بیشترین ریسک کاهش ارزش را دارند.

به گزارش ایسنا، با حمله اسرائیل به ایران، قیمت نفت در معاملات جمعه بازار آسیایی و نگرانی سرمایه گذاران از تاثیر آن بر عرضه نفت خاورمیانه، با هفت درصد افزایش بسته شده بود و در طول معاملات، بیش از ۱۳ درصد صعود کرده بود و به بالاترین حد خود از ژانویه رسید. این بزرگ‌ترین صعود قیمت نفت در میانه معاملات، از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ بود.

قیمت‌ها در  روز دوشنبه و در بحبوحه گزارش‌هایی مبنی بر تلاش برای کاهش تنش‌ها کاهش یافت اما پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، نشست گروه هفت را زودتر از موعد ترک و ایران را تهدید کرد، نفت سیر صعودی خود را از سر گرفت و هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در معاملات سه‌شنبه، ۷۳ دلار در هر بشکه بود و نفت برنت با ۲ درصد افزایش، به مرز ۷۵ دلار رسید.

تحلیل‌گران ساکسو بانک روز سه‌شنبه در یادداشتی نوشتند: «بدون اختلال در عرضه، نفت برنت احتمالا به زیر ۷۰ دلار باز خواهد گشت، در حالیکه  برعکس می‌تواند بالاتر از ۸۰ دلار معامله شود و بازتاب بازاری باشد که در آن نوسانات، محکم در جایگاه اصلی باقی مانده است.

به گفته استراتژیست‌های ارزی شرکت مالی «آی ان جی»، تحولات ژئوپلیتیکی نمایان شده است و پیامدهای بحران خاورمیانه برای بازارهای انرژی می‌تواند به‌راحتی، ارزیابی‌های تورم بانک‌های مرکزی را دگرگون کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، فدرال رزرو که پیش بینی می‌شود نرخ های بهره کلیدی را در نشست هفته جاری خود تغییر ندهد، اکنون می‌تواند از نوسانات بازار انرژی به‌عنوان استدلالی برای امتناع از درخواست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای کاهش نرخ بهره استفاده کند.