سهم خودی و غیرخودی در تورم فعلی
چند سالیست که میانگین تورم اقتصاد ایران به سطوح جدیدی رسیده و در محدوده 40 درصد خود را نگه داشته است. برخی این نرخها را ناشی از سیاستگذاریهای پولی و بی انضباطیهای مالی دولتها میدانند و برخی دیگر معتقدند بخشی از تورم 40 درصدی که معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده، ناشی از فشارهای بینالمللی است.
جواد صالحی اصفهانی استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیاتک آمریکا معتقد است که نیمی از تورمی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، ناشی از مشکلات خارجی است و نیم دیگر تورم از نوع تورم ساختاری است که آمریکای لاتین در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی تجربه می کرد.
او میگوید: در ایران ما با دولتی رو به رو هستیم که قولهای بسیاری برای از بین بردن فقر و نابرابری درآمد به مردم داده که این قولها، فشارهایی برای دولت و اقتصاد کشور ایجاد میکند که تورمزاست.
صالحی اصفهانی یادآوری میکند: وقتی معیار ثابتی وجود نداشته باشد، فقر مطلق میتواند هر عددی باشد، فقط کافیست درصد افراد فقیر با عدد خاصی یا یک خط فقر محاسبه شود. این خط میتواند انقدر پایین در نظر گرفته شود که درصد کمی از افراد جامعه زیر آن قرار بگیرند.
استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیا تک آمریکا توضیح میدهد: بانک جهانی برای کشورهای آفریقایی و آسیایی اعلام کرده که اگر فردی روزانه درآمدی کمتر از ۲ دلار و ۱۵ سنت داشته باشد فقیر محسوب میشود که در این صورت درصد فقرا حدود ۴ تا ۵ درصد میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
نیویورک تایمز؛ چرا ویتکاف در عمان خواسته جنجالی واشنگتن را کنار گذاشت؟
-
اولین واکنش بازار طلا و ارز به مذاکره؛ حباب طلا منفی شد
-
قیمت سکه عقبنشینی کرد
-
انتقاد تند ثابتی از مذاکرات مسقط: منت آمریکا را نکشید، تحریمها با مذاکره لغو نمیشود
-
رویکرد بهشدت صعودی کارشناسان درباره طلای جهانی در هفته معاملاتی جدید
-
حمایت مجلس از تغییر ساعت کاری؛ افزودن تعطیلی پنجشنبهها به لایحه دولت
-
دیدار عراقچی با وزیر خارجه عمان؛ انتقال مواضع ایران به آمریکا توسط میانجیگر عمانی
-
ادعای والاستریت ژورنال در مورد پیشنهادی که عراقچی روی میز ویتکاف گذاشت
-
عصر بازگشت امپراتوریها