گردهمایی کشورهای بریکس در آفریقای جنوبی برای مقابله با سلطه غرب
اکوایران: هفته آینده، رهبران بریکس در آفریقای جنوبی گرد هم جمع خواهند شد. تاکنون حدود ۴۰ کشور به طور رسمی یا غیررسمی برای پیوستن به این باشگاه علاقه نشان دادهاند که نامهای عربستان، آژانتین و مصر در میان آنها دیده میشود.
به گزارش اکوایران، هفته آینده، رهبران بریکس در افریقای جنوبی گرد هم خواهند آمد تا در مورد توسعه و گسترش این باشگاه در بلوک نیمکره جنوبی مذاکره کرده و سلطه اقتصادی غرب بر جهان را به چالش بکشند. بریکس توسعه جهانی را در دستور کار خود قرار داده و بنا بر گفتههای آفریقای جنوبی، حدود ۴۰ کشور به طور رسمی یا غیررسمی برای پیوستن به این باشگاه علاقه نشان دادهاند.
به نوشته رویترز، این کشورها شامل عربستان سعودی، آرژانتین و مصر هستند. چین در تلاش برای افزایش نفوذ خود در جهان و مقابله با قدرت هژمونی ایالات متحده بوده و علاقه بسیاری به توسعه بریکس در جهان دارد. موضوع پانزدهمین اجلاس سران این اتحادیه، «بریکس و آفریقا» است و بر این موضوع تأکید میکند که چگونه این اتحادیه میتواند با قارهای که به طور فزایندهای به صحنهای برای رقابت بین قدرتهای جهانی تبدیل شده، روابط برقرار کند.
خواستگاران بریکس
قرار است در این گردهمایی، رهبران بریکس درباره باشگاه اقتصادی کشورهایی که یکچهارم اقتصاد را به خود اختصاص دادهاند، صحبت کرده و سلطه غرب بر امور جهانی را به چالش بکشند. با وجود شکاف در این بلوک بر سر گسترش خود به کشورهای نیمکره جنوبی، ولادیمیر پوتین که به اتهام جنگ در اوکراین با حکم بازداشت بینالمللی مواجه است، به رهبران برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی نخواهد پیوست. آفریقای جنوبی از ۲۲ تا ۲۴ آگوست میزبان شی جینپینگ، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل و نارندرا مودی، نخستوزیر هند برای اجلاس سران بریکس خواهد بود.
در سراسر جهان، سیاستهای اقتصادی متعددی وجود دارد و اصلیترین دیدگاه مشترک بریکس، بدبینی نسبت به نظم جهانی اقتصادی تحت سلطه ایالات متحده و متحدانش است. اقتصاد جهانی در خدمت منافع ایالات متحده و متحدان ثروتمندش است. از نگاه کشورهای بریکس، ایالات متحده و همدستانش سیاستها و قوانین را وضع میکنند اما خودشان به آنها پایبند نیستند. بریکس توسعه جهانی را در دستور کار خود قرار داده و بنا بر گفتههای آفریقای جنوبی، حدود ۴۰ کشور به طور رسمی یا غیررسمی برای پیوستن به این باشگاه علاقه نشان دادهاند. این کشورها شامل عربستان سعودی، آرژانتین و مصر هستند.
بریکس و آفریقا
چین در تلاش برای افزایش نفوذ خود در جهان و مقابله با قدرت هژمونی ایالات متحده است و علاقه بسیاری به توسعه بریکس در جهان دارد. در آن سوی ماجرا، برزیل در برابر این گسترش مقاومت نشان داده و معتقد است که این کار باعث لطمهزدن به اعتبار این باشگاه میشود. وزارت خارجه چین در پاسخی کتبی به پرسشهای رویترز گفت: «از پیشرفت و حضور اعضای جدید حمایت میکنیم و از شرکای بیشتری برای پیوستن به خانواده بریکس استقبال خواهیم کرد». روسیه برای مقابله با انزوای دیپلماتیک خود به دوستانی نیاز دارد و به همین دلیل، برای پذیرش اعضای جدید مانند آفریقای جنوبی، تمایل خود را نشان داده است. اما هند همچنان مردد است.
به گفته میزبانان آفریقایی، موضوع پانزدهمین اجلاس سران اتحادیه، «بریکس و آفریقا» بوده و بر این موضوع تأکید میکند که چگونه این اتحادیه میتواند با قارهای که به طور فزاینده به صحنهای برای رقابت بین قدرتهای جهانی تبدیل شده، روابط برقرار کند.
حکمرانی جهانی
هفته گذشته، نالدی پاندور، وزیر خارجه آفریقای جنوبی در بیانیهای گفت که کشورهای بریکس قصد دارند که رهبری جهان را از طریق توسعه و پذیرش سیستمهای چندجانبه برعهده بگیرند. کشورهای بریکس مایلند خود را به عنوان جایگزینی برای غرب مطرح کنند.
وزارت خارجه چین گفت که بریکس به دنبال «اصلاح سیستمهای حکمرانی جهانی برای افزایش بازارهای نوظهور» است. بانک توسعه جدید بریسک میخواهد تبادلات مالی را دلارزدایی کرده و جایگزینی برای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول باشد. این در حالی است که در نزدیک به یک دهه گذشته، این بانک تنها ۳۳ میلیارد دلار وام تصویب تأیید کرده و اخیراً به دلیل تحریمهای روسیه، با مشکلات متعددی روبهرو است. مقامات آفریقای جنوبی میگویند که صحبتها درباره جایگزینی ارز توسط برزیل برای کاهش وابستگیها به دلار، منتفی شد.
موضوع دیگر، تولید گازهای گلخانهای است که با وجود ۴۰ درصد از جمعیت جهان، تولید کربن بریکس نیز به همان میزان است. مقامات برزیل، چین و آفریقای جنوبی گفتند که تغییرات آبوهوایی یک اولویت نخواهد بود. کشورهای بریکس کشورهای ثروتمند را به دلیل ایجاد بیشتر گرمایش جهانی سرزنش میکنند و از آنها میخواهند که بار بیشتری از کربنزدایی منابع انرژی جهان را بر عهده بگیرند. چین در این زمینه متهم به ممانعت از بحثهای آبوهوایی در اجلاس جی۲۰ بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیام موشکی پوتین به غرب: در جنگ دخالت نکنید!
-
پیامدهای پاسخ فوری تهران به قطعنامه آژانس
-
توئیت جدید علی لاریجانی؛ شروط اصلی ایران برای مذاکره با آمریکا
-
عزل فرماندار بندر انزلی در پی توهین به اصحاب رسانه؛ ماجرا چه بود؟
-
پیش بینی بورس فردا 4 آذر ماه 1403/ بهار بازار بورس اوراق بهادار تهران در پاییز 1403
-
معافیت مالیات دیگری برای کارگران
-
اعلام رسمی قیمت جدید محصولات سایپا/ بیشترین افزایش قیمت متعلق به کدام خودرو بود؟
-
پاس گل روسیه سوخت
-
ایران، ارشتبد و سپهبد ندارد؟