به گزارش اکوایران، در آذر ماه سال جاری مجموعا حدود 184 هزار و 892 تن گوشت انواع طیور عرضه شده تقریبا 97.4 درصد از آن از گوشت مرغ تشکیل شده است. این درحالیست که گوشت طیور عرضه شده در آذر ماه هم در مقیاس ماهانه و هم در مقیاس نقطه به نقطه با کاهش مواجه بوده است. 

عرضه گوشت طیور کم شد

به طور کلی بازار کالاهای خوراکی ساده مانند گوشت، تقریبا دارای یک بازار رقابتی هستند و قوانین عرضه و تقاضا عموما در آن صادق است، به عبارت دیگر با افزایش عرضه، قیمت کاهش و با کاهش عرضه قیمت افزایش می‌یابد. 

مشاهدات نشان می‌دهد وزن گوشت انواع طیور عرضه شده در ماه گذشته در مقایسه با آبان ماه حدود 4 درصد کاهش یافته است. به طور کلی کالاهای تولیدی در گروه کشاورزی و دامداری ممکن است تحت تاثیر تغییرات فصلی دچار نوسان باشند، اما بررسی میزان گوشت طیور عرضه شده در آذر 1402 در مقایسه با ماه مشابه در 1401 حاکی از کاهش 7 درصدی عرضه آن هستند. به عبارت دیگر احتمالا کاهش عرضه گوشت انواع طیور در ماه اخیر را نتوان صرفا به تغییرات فصلی ارتباط داد. 

1402102501

کاهش هشت درصدی عرضه مرغ در ماه گذشته

بر اساس گزارش‌های مرکز آمار، عرضه گوشت مرغ در آذر سال جاری در مقایسه با آذر 1401 حدود 8 درصد کاهش، گوشت بوقلمون حدود 49 درصد افزایش، گوشت شترمرغ تقریبا 52 درصد کاهش، گوشت بلدرچین 38 درصد افزایش و گوشت سایر انواع طیور بیشتر از 80 درصد افزایش داشته است. 

این درحالیست که سهم سایر پرندگان به جز مرغ از کل عرضه گوشت طیور کمتر از 3 درصد برآورد می‌شود. به عبارت دیگر تاثیر کاهش عرضه گوشت مرغ روی عرضه گوشت انواع طیور بسیار بیشتر از تاثیر افزایش عرضه گوشت سایر انواع طیور بوده است. 

علاوه بر این موضوع، مشاهده می‌شود تعداد لاشه‌های قابل مصرف انواع طیور در آذر ماه سال جاری حدود 99.3 میلیون قطعه ثبت شده که در مقایسه با آبان ماه حدود 3 درصد و در قیاس با آذر سال گذشته حدود 1 درصد کاهش یافته است. 

افزایش متوسط قیمت مرغ در نقاط شهری

 آمارهای منتشر شده از مرکز آمار نیز نشان می‌دهند متوسط قیمت مرغ ماشینی در آذرماه سال جاری حدود 57.2 درصد نسبت به امنتهای پاییز 1402 افزایش یافته است. همچنین افزایش قیمت ماهانه مرغ نیز با نرخ 8.3 درصد در عرض یک ماه، یکی از اقلام با بیشترین میزان تغییر قیمت در آذرماه به حساب می‌آید.