به گزارش اکوایران: میرهاشم موسوی، مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، در نشست خبری خود با اشاره به اینکه ۷۴ درصد از جمعیت ایران تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، افزود: قبل انقلاب ۲۰ درصد جامعه ۳۵ میلیونی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بود. همچنین قبل انقلاب ۲۰ مرکز درمانی بود ولی امروز ۴۰۴ مرکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی و بیمارستان تأمین اجتماعی فعال است و توسعه در حال ادامه است.

۱۰۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه درمانی

موسوی گفت: در دو سال و نیم گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته است. اوایل امسال طبق دستور رییس جمهور ۱۰۰ درصد مردم تحت پوشش بیمه درمانی بیمه سلامت و تأمین اجتماعی و… هستند.

او در ادامه خاطر نشان کرد: سازمان تامین اجتماعی هم اجتماعی و هم اقتصادی است و در حوزه‌هایی مثل بیمه، خدمات درمانی و… فعالیت دارد و خریدار راهبردی خدمات سلامت است و ۹ هلدینگ بزرگ فعال است و در اقتصاد خرد و کلان تاثیر گذار است.

خبر مرتبط
داستان متناسب‌‌سازی حقوق بازنشستگان؛ آن‌چه باید بدانید

اکوایران: دائما اخباری درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان منتشر می‌شود. اخباری که بعضا کلی گویی است. به بهانه صحبت‌های اخیر سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه درباره این موضوع، ابعاد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته است.

خارج شدن ۲۶ هزار کارگاه تولیدی از شرایط تعدیل در سال جاری

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: ۴۷ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اند و یک میلیون و ۳۰۰ کارگاه را تحت پوشش بیمه‌ای داریم. همچنین با حمایت تأمین اجتماعی امسال ۲۶ هزار کارگاه تولیدی از شرایط تعدیل خارج شده است.

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: روزانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار خدمت سرپایی و ۱۳ هزار خدمت روزانه بستری در حوزه درمان صورت می‌گیرد.

کسری ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومانی در صندوق تامین اجتماعی

او همچنین اعلام کرد: با ناترازی شدید و کسری شدید ۴ تا ۵ هزار میلیارد تومانی در صندوق تامین اجتماعی مواجه بودیم و استقراض بی‌رویه در این صندوق شکل گرفته بود؛ به عنوان مثال ۱۰۶ هزار میلیارد تومان فقط از بانک رفاه استقراض صورت گرفته بود. همچنین تعداد بیمه شده نسبت بازنشسته در حال تغییر است و ضریب پشتیبانی در حال کاهش است.

موسوی اظهار کرد: ۵۳ درصد بازنشستگی‌ها پیش از موعد است و بار مالی سنگینی به صندوق‌ها وارد کرده لذا بر اساس اقتضای تحولات اجتماعی و افزایش امید به زندگی باید تغییرات رخ می‌داد.

رکورد درآمدی سال جاری ۴۵ هزار میلیارد تومان

او در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط عادی نیستیم لذا رویکرد تحولی لازم بود، افزود: ۸ هدف راهبری مانند توانمند سازی صندوق، توسعه صندوق، هوشمند سازی و… مد نظر بوده است و رکورد درآمدی سال جاری ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده و اگر مثل سابق مسیر را می‌رفتیم کسری ۵ هزار میلیاردی به شدت افزایش می‌یافت.

خبر مرتبط
واگذاری بنگاه‌های تابع سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری

اکوایران: سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری مکلف شدند نسبت به واگذاری مدیریت آن دسته از بنگاه‌های تابع و وابسته که فاقد متقاضی جهت واگذاری مالکیت هستند از طریق انعقاد قرارداد پیمان مدیریت اقدام کند.

ابر بدهکار و ابر طلب‌کار سازمانی هستیم

موسوی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین و ابر بدهکارترین سازمان، تامین اجتماعی بوده است، اعلام کرد: در این دولت، ۲۴۰ همت (هزار میلیارد تومان) از بدهی انباشته شده پرداخت شده‌است. البته تامین اجتماعی، ابر طلبکار هم هست و باید اقدامات لازم صورت گیرد.

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: ۱,۳۰۰ میلیارد تومان هزینه کنونی بیمه بیکاری است که در حال پرداخت آن هستیم. همچنین ۲۱۰ کلینیک دیابت و فشار خون راه‌اندازی و ۷۸ پروژه عمرانی در این دولت مد نظر قرار گرفت.

احتمال اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی از ابتدای سال جدید

موسوی درباره افزایش سن بازنشستگی به «مهر» گفت: افزایش سن بازنشستگی با توجه به تحولات اجتماعی، سن امید به زندگی و شرایط ناپایدار صندوق‌ها ضرورت دارد و تصمیم حاکمیتی است.

او همچنین با اشاره به اینکه این موضوع باید سه دهه قبل آغاز می‌شد، گفت: البته اصلاحات باید همه جانبه باشد همچنین قانون اختیاری و اجرای آن کند است.

وی با بیان اینکه این قانون انعطاف دارد، گفت: مثلاً برای کسانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه دارند، تغییر در سن بازنشستگی نیست.

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: قانون افزایش سن بازنشستگی اگر ابتدای سال آینده ابلاغ شود، اجرا خواهد شد.

زمان پرداخت عیدی بازنشستگان

موسوی در پاسخ به این پرسش که عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟ گفت: زمان و جزئیات عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز مشخص نیست و باید تأمین مالی شود.