چرا مدارس غیرانتفاعی را نمیتوان خصوصی دانست؟
خصوصی شدن برخی از مدارس دولتی در سالهای اخیر در کشور باعث شده تا شعار آموزش رایگان- دولتی اندک اندک به فراموشی سپرده شد. «مقصود فراستخواه»، جامعهشناس و استاد برنامهریزی توسعه و آموزش عالی معتقد است که مدارس غیرانتفاعی هم همان مدارس دولتی هستند که دولت خواهان کسب درآمد از آنهاست.
او در گفتوگو با «اکوایران» تاکید میکند: «به نظر من بخش خصوصی ما، بخش خصوصی رقابتی نیست، بخش خصوصی که در شرایط رقابتی رو بیاید و براساس تواناییهای حرفهای بالا بیاید، نداریم. به همین دلیل است که با هرکسی هم که صحبت میکنید از واژه خصولتی استفاده میکند. این در واقع یعنی بخشی که از طریق رانتها و امتیازات خاص و نزدیکی به بلوکهای قدرت و انحصاراتی که وجود دارد، میتواند از امتیازاتی برخوردار شود.»
فراستخواه تاکید میکند: «بخش غیرانتفاعی و مدارس غیرانتفاعی ما هم به همین صورت است، به طور مثال شما میخواهید مدرسه غیرانتقاعی بسازید، در آیین نامه تاسیس مدارس، متوجه کنترلهایی روی اعضای هیات مدرس مدرسه میشوید این یعن هرکسی نمیتواند در شرایط رقابتی و براساس صلاحیت حرفهای و تخصصی از اعضای این هیات موسس مدارس شود.» او معتقد است افرادی که میتوانند این مدارس را افتتاح کنند، برنامه درسیشان و معلمها براساس معیارها و کنترلهایی انتخاب میشوند: «این یعنی دولت میگوید هرچه قدر میخواهی پول از خانوادهها بگیر اما من کنترل خواهم کرد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اشتباه بزرگی که شاید تکرار نشود؛ ترامپ آماده معامله با تهران میشود؟
-
فوری؛ قطعنامه ضدایرانی به شورای حکام آژانس ارائه شد
-
رشد دوباره طلا و سکه در بازار کشور/ ربع سکه 1403 رسما وارد بازار شد
-
2 روایت متفاوت از علت تاخیر در پرداخت یارانه نقدی آبان 1403
-
انتقاد تند پزشکیان از غرب: شما مرد هستید که با بمب زنان و کودکان را کشتار میکنید!
-
فوری؛ ممکن است امشب قطعنامه صادر نشود
-
شوهران قاتل قصاص نمیشوند؟/ واکاوی حقوقی مجازات همسرکشی در ایران
-
نقشه راه ضدایرانی در شورای حکام/ چرا مذاکرات گروسی در تهران بیثمر شد؟
-
جزئیات تازه از ماجرای واریز یارانه آبان/ سازمان هدفمندی یارانهها: یارانه هیچکس حذف نشده است