چرا مدارس غیرانتفاعی را نمیتوان خصوصی دانست؟
خصوصی شدن برخی از مدارس دولتی در سالهای اخیر در کشور باعث شده تا شعار آموزش رایگان- دولتی اندک اندک به فراموشی سپرده شد. «مقصود فراستخواه»، جامعهشناس و استاد برنامهریزی توسعه و آموزش عالی معتقد است که مدارس غیرانتفاعی هم همان مدارس دولتی هستند که دولت خواهان کسب درآمد از آنهاست.
او در گفتوگو با «اکوایران» تاکید میکند: «به نظر من بخش خصوصی ما، بخش خصوصی رقابتی نیست، بخش خصوصی که در شرایط رقابتی رو بیاید و براساس تواناییهای حرفهای بالا بیاید، نداریم. به همین دلیل است که با هرکسی هم که صحبت میکنید از واژه خصولتی استفاده میکند. این در واقع یعنی بخشی که از طریق رانتها و امتیازات خاص و نزدیکی به بلوکهای قدرت و انحصاراتی که وجود دارد، میتواند از امتیازاتی برخوردار شود.»
فراستخواه تاکید میکند: «بخش غیرانتفاعی و مدارس غیرانتفاعی ما هم به همین صورت است، به طور مثال شما میخواهید مدرسه غیرانتقاعی بسازید، در آیین نامه تاسیس مدارس، متوجه کنترلهایی روی اعضای هیات مدرس مدرسه میشوید این یعن هرکسی نمیتواند در شرایط رقابتی و براساس صلاحیت حرفهای و تخصصی از اعضای این هیات موسس مدارس شود.» او معتقد است افرادی که میتوانند این مدارس را افتتاح کنند، برنامه درسیشان و معلمها براساس معیارها و کنترلهایی انتخاب میشوند: «این یعنی دولت میگوید هرچه قدر میخواهی پول از خانوادهها بگیر اما من کنترل خواهم کرد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تهران در حال تجهیز به سیستمهای اعلان عمومی/ پخش آژیر به تصمیم نهادهای متولی بستگی دارد
-
نمایش قدرت در میانه بحران؛ رونمایی اردوغان از موشک هایپرسونیک و بمب سنگرشکن نسل جدید
-
دیپلماتهای اروپایی: تمدید مهلت «سازوکار ماشه» مستلزم تصویب قطعنامه در شورای امنیت است
-
آلمان سوسکها را به میدان نبرد و جاسوسی میفرستد
-
از تاکسی سواری پزشکیان تا ال-90 نوآ
-
دومین جنگنده رادارگریز چینی در آستانه عملیاتی شدن؛ از رقیب اف-35 چه میدانیم؟
-
آیزنکوت از احتمال نامزدی خود برای نخستوزیری اسرائیل خبر داد
-
ادعای خبرنگار والاستریت ژورنال: تغییر موضع جزیی تهران در مذاکرات با تروییکا
-
برلین: آماده فعالسازی سازوکار ماشه هستیم/ پیشنهاد تمدید ضربالاجل را به تهران ارائه کردیم