چرا مدارس غیرانتفاعی را نمیتوان خصوصی دانست؟
خصوصی شدن برخی از مدارس دولتی در سالهای اخیر در کشور باعث شده تا شعار آموزش رایگان- دولتی اندک اندک به فراموشی سپرده شد. «مقصود فراستخواه»، جامعهشناس و استاد برنامهریزی توسعه و آموزش عالی معتقد است که مدارس غیرانتفاعی هم همان مدارس دولتی هستند که دولت خواهان کسب درآمد از آنهاست.
او در گفتوگو با «اکوایران» تاکید میکند: «به نظر من بخش خصوصی ما، بخش خصوصی رقابتی نیست، بخش خصوصی که در شرایط رقابتی رو بیاید و براساس تواناییهای حرفهای بالا بیاید، نداریم. به همین دلیل است که با هرکسی هم که صحبت میکنید از واژه خصولتی استفاده میکند. این در واقع یعنی بخشی که از طریق رانتها و امتیازات خاص و نزدیکی به بلوکهای قدرت و انحصاراتی که وجود دارد، میتواند از امتیازاتی برخوردار شود.»
فراستخواه تاکید میکند: «بخش غیرانتفاعی و مدارس غیرانتفاعی ما هم به همین صورت است، به طور مثال شما میخواهید مدرسه غیرانتقاعی بسازید، در آیین نامه تاسیس مدارس، متوجه کنترلهایی روی اعضای هیات مدرس مدرسه میشوید این یعن هرکسی نمیتواند در شرایط رقابتی و براساس صلاحیت حرفهای و تخصصی از اعضای این هیات موسس مدارس شود.» او معتقد است افرادی که میتوانند این مدارس را افتتاح کنند، برنامه درسیشان و معلمها براساس معیارها و کنترلهایی انتخاب میشوند: «این یعنی دولت میگوید هرچه قدر میخواهی پول از خانوادهها بگیر اما من کنترل خواهم کرد.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
پیشنهاد آمریکا به تهران: برنامه هستهای غیرنظامی با سوخت وارداتی
-
رئیس صداوسیما زیر تیغ انتقاد؛ موج اعتراضات به برنامه جنجالی شبکه یک/ امام جمعه اهل سنت ارومیه بیانیه داد
-
چراغ سبز تهران به آژانس
-
گام مهم دانشمندان برای نابینایان/ درمان نابینایی با طلا
-
اخراج پژو ۲۰۷ از باشگاه میلیاردیها؛ هایما سقوط کرد
-
احتیاط بازار دلار درباره دور سوم مذاکرات
-
واکنش تند امام جمعه تهران به توهین به مقدسات اهل تسنن در صداوسیما/ ماجرا چه بود؟
-
ادعای اکسیوس درباره توافق موقت میان ایران و آمریکا
-
احمد الشرع: سوریه مایل به پیوستن به پیمان ابراهیم است