مهاجرت پزشکان این روزها یک نگرانی جدی برای جامعه ایرانی به همراه آورده و این سوال مطرح است که آیا در آینده با کمبود پزشک مواجه می‌شویم؟ نسبت جمعیت به تعداد پزشک در حال حاضر چگونه است؟ این نسبت در دنیا چه وضعیتی دارد؟

گزارش وضعیت اجتماعی مرکز آمار ایران که به تازگی منتشر شده، می‌گوید که نسبت پزشکان عمومی در ده هزار نفر جمعیت در سال ۱۴۰۲ که در دانشگاه‌های علوم پزشکی شاغلند، حدود ۲.۰۵ بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش و نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرده است.

تعداد پزشکان متخصص شاغل در دانشگاه علوم پزشکی اما در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر شده است.

نتایج جدول دیگری که تعداد پزشکان در آن وجود دارد هم می‌گوید که تعداد دندانپزشکان و داروسازان نسبت به سال ۱۴۰۱ کمتر شده اما آنهایی که فوق تخصص دارند، در سال ۱۴۰۲ افزایش داشتند.

اما این نسبت برای چه رشته‌هایی است؟ یک پژوهش که سال ۱۳۹۶ در فصلنامه تخصصی اپیدمیولوژی ایران منتشر شده بود نشان می‌داد که بهترین وضعیت پراکندگی پزشکان متخصص در سال ۱۳۹۵ در بین رشته‌های تصویربرداری، بیهوشی و فوق تخصص‌ها، کودکان و فوق تخصص‌ها و داخلی و فوق تخصص‌ها و نورولوژی است. در این میان بدترین وضعیت پراکندگی متعلق به پزشکی قانونی، طب اورژانس، زنان و زایمان و جراحی مغز و اعصاب بود.

در این ویدیو آمارهای تازه را با کمک پژوهش‌های قبلی و آمارهای جهانی بررسی می‌کنیم.