ماجرای ادامهدار انبارهای ۱۰۰۰ میلیاردی؛ اموال تملیکی تعیین تکلیف میشوند؟
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی اعلام کرد که بدهی هزار میلیارد تومانی مطرحشده مربوط به هزینههای نگهداری کالاهای انهدامی است و این سازمان مسئولیتی در قبال کالاهای فاسدشده یا غیرقابل فروش ندارد.
به گزارش اکوایران، سید عبدالمجید اجتهادی، رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، درباره بدهی هزار میلیارد تومانی این سازمان به شرکت انبارهای عمومی، توضیح داد که این بدهی عمدتاً مربوط به کالاهایی است که از دهه ۱۳۷۰ در انبارهای عمومی نگهداری شده و در دورههای مختلف تعیین تکلیف شدهاند.
او تأکید کرد برخی کالاها، مانند چند صد کامیون کالا در بندر شهید رجایی، به دلیل فساد، قابلیت فروش نداشته و منهدم شدهاند.
طبق ماده ۳۴ قانون تأسیس سازمان اموال تملیکی، هزینههای مرتبط با کالاها باید از محل فروش آنها تأمین شود. اجتهادی تأکید کرد که این سازمان مسئولیتی در قبال کالاهایی که نزد سایر نهادها نگهداری شده و فاسد شدهاند، ندارد.
او افزود: «مسئولیت فساد کالاها بر عهده نگهدارنده اولیه یا صاحب کالا است و سازمان تنها وظیفه فروش کالاهای قابلفروش را بر عهده دارد.»
رئیس سازمان اموال تملیکی از تأسیس اداره کل تجهیز انبارها برای بهبود زیرساختهای انبارداری خبر داد. از سال ۱۴۰۱ تاکنون، ظرفیت انبارها با خرید و تملیک بیش از ۲۰۰ هزار مترمربع فضای جدید افزایش یافته است. در همین رابطه، اجتهادی گفت: «در استانهایی مانند خوزستان، هرمزگان و مازندران انبارهای مدرن و مجهز احداث شدهاند.»
او افزود: کالاهای رسوبی مربوط به سالهای گذشته، چه در بنادر و گمرکات و چه در انبارها، تعیین تکلیف شدند. علاوه بر آن، انبارهای جدید بهصورت کاملاً استاندارد و مجهز به قفسهبندی مناسب احداث شدند. پیش از این، حتی یک دستگاه لیفتراک در بسیاری از انبارها وجود نداشت، اما امروز هیچ استانی نیست که از تجهیزات لازم برخوردار نباشد، مگر در مواردی اندک که برنامهریزی برای رفع آنها نیز انجام شده است.
چالشهای سهدههای و برنامههای پیشرو
بنا به گزارش تسنیم، اجتهادی با اشاره به چالشهای انباشتهشده طی سه دهه گذشته، گفت که بودجه فعلی سازمان برای تحقق تمامی اهداف کافی نیست. بااینحال، گامهای مثبتی در تجهیز انبارها و ارتقای استانداردها برداشته شده است.
او افزود: «از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۸۰ هزار مترمربع فضای قفسهبندی به انبارها اضافه شده است که بهرهوری را تا سه برابر افزایش داده است.»
یکی از دستاوردهای اخیر سازمان، راهاندازی سامانه جامع اموال تملیکی است که فرآیندهای مرتبط با مدیریت کالاها را بهصورت سیستمی و شفاف انجام میدهد. این سامانه، از ورود کالا تا فروش یا استرداد آنها را مدیریت میکند. اجتهادی اعلام کرد که فاز دوم این سامانه بهزودی افتتاح خواهد شد.
سازمان بازرسی کل کشور تاکنون ۳۶۰ بازدید از انبارهای اموال تملیکی انجام داده و ۲۰ مدیر مرتبط را به دستگاه قضایی معرفی کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تکذیب ادعای بازداشت کارکنان کاخ دادگستری و دیوان عالی کشور
-
ناو آمریکایی طعمه کروزهای یمن شد
-
حیاط خلوت لوازم خانگی داخلی تعطیل میشود
-
فراخوانی که شاید تاریخ را تغییر دهد: لحظه ترامپ و پزشکیان برای ایجاد صلح
-
لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی؛ دومین بازگشایی بزرگ پس از واردات خودرو؟
-
بورس تهران در آستانه ریزش شارپی / افت شاخص محصول محدودیت دامنه نوسان؟
-
وقتی ترامپ بیبی را سورپرایز میکند؛ هیچ تعهدی برای حمله به تاسیسات هستهای ایران
-
پیام اروپاییها به ایران در نشست ژنو: موشکهای بالستیک باید بخشی از مذاکره با ترامپ باشند/ واکنش تهران به تهدید اروپا
-
جنون در اسرائیل بالا گرفت/ یورش هواپیماهای جنگی اشغالگران به خانیونس پیش از آغاز رسمی آتش بس